0

bayram temizliği bir iki gün önce yapılır. camlar silinir, ev süpürülür, halılar dışarı çıkarılıp hava aldırılır. dolaplar ve vitrinler dio köşe temizlik yapılır. banyo ve mutfak çamaşır suyu ile güzelce temizlenip güzel kokular sıkılır. artık sadece pazar alışverişi kalmıştır. artık bayrama hazırız.

0

bayram temizliği mi bayram temizliği deyince kabuslar görüyorum bizim evde bayram temizliği bayrama bir ay kala başlanır bütün perdeler halılar duvarlar aklınıza gelebikecek her yer temizlenir ev tertemiz olur ve bayram sabahına yorgun olarak uyanırız ama şikayet eder gibi görünsemde bunu hala yaşıyor olamamız çok güzel bayramlar çocukluğumuzu hatırlatan en güzel gündür içimizdeki o sevinç evdeki telaş temizliğin verdiği yorgunluk bile çok güzel tencerelerde pişen yemekler bayram günü ağıralanan misafirler yepyeni kıyafetler çok heyecanlı umarım ben ölene kadar bayram sevinci çocukluğumdaki gibi içimde kalır bayramın sevinçi her zaman bizimle olsun inşallah

1

bayram temizliği dip köşe yapılır. kapılar, camlar, yerler, dolap içi ve dışları ayrıca tüm eşyalar detaylı olarak temizlenir.halılar yıkanır çok zor işler bütün bunlar anlatırken bile içim şişti.

0

silinmedik yer kalmaz hiç bir zaman özenle yapılır.

0

köşe bucak herşey çamaşır suyuyla bir güzel silinir. bütün yemek takımları dolaplardan çıkarılıp yıkanır. perdeler yıkanır ütülenir tekrar asılır. halılar yıkamaya verilir. diye liste devam eder

0

hahah komik bir soru bence elbezi alınır silinir

0

ev baştan aşağı silinir, supurulur, temizlenir.

0

bayram temizligine en az üç gün once baslamak gerekir ve evde domestos degmeyen nokta kalmaması gerekir :) evin en ücra köşelerine kada fırçalayan insanlar var (:

0

ilk önce evdeki insanları kapı dışarı atılır sonra koltuklar havalanır, halılar dile gelir.

0

zaten temiz olan ev güzelce dip bucak çamaşır suyuyla adeta bal dök yala kıvamına getirilir.