0

eğer bu üç şey ülkede olmazsa o ülkede hiçbir şey olmaz barış olmaz beraberlik olmaz savaşlar çok olur adaletsiz bir ülke olur herkes kavga eder herkes birbirine vurur cinayet olur yani bu üç şeyden birisi ülkede olmayınca bir sürü şeyler olur mesela adalet eğer adalet yerini bulmazsa çok kötü sonuçlar olabilir onun için bu üçü çok önemlidir

0

sadece türkce dil kurumu tarafından üretilmiş bir kelimedir. farklı bir anlamı yoktur. çünkü ülkemizde adalet denilen bir sey yoktur. hak ve hukuk hatta adalet sadece parası olan kişilere işleyen bir şeydir. gariban kisiler bu seylerden yoksul kalır. ülkemizde gercekten tek sorunun adalet oldugunu düşünüyorum.

0

türkiye cumhuriyetinde seninde yazdığın gibi hepsin birer kelime. bu ülkede ne hak ne hukuk nede adalet var. daha 2 gün önce bir mahlukat 5 yaşında bir kızı taciz ederken kameralara yakalandı. alla’tan çocuk şanslıydı ki başına bir iş gelmeden olaydan sıyrıldı. neyse bu adam yakalanıp göz altına alındı ve serbest bırakıldı. halkın verdiği tepkiyle tekrar tutuklandı. hani nerde hak nerde hukuk nerde adalet. türkiyede bu kavramların gerçekleşmesi çok zor kardeşim.

1

tüm bunların anlamını yazmak basit ancak uygulama kısmıyla ilgilendiğim için ben malesef ki bu ülkede bu kavramlar sadece ağızların çirkin sakızı olmuş.

1

bir toplumun içinde yaşamış olduğu hayatı düzenlemek için kurulmuş bir takım kurallar vardır. bu yasa olarak adlandırılmıştır. işte bu yasanın her vatandaşa aynı şekilde uygulanmadı gerekir. farklı uygulandığında vicdanları da rahatsız edecek durumlar ortaya çıkoyor. adalet bir gün size de lazım olur.