0

kesinlikle. eskiden saygı duyulmaya değer biri olmasa bile saygı duymamız gerektiğini düşünürdüm. ama öyle olmuyormuş. insanlar saygıyı haketmeli bence de. haketmiyorsa boşuna zorlamanın manası yok.

0

saygı tabiki de hak edilir ama saygıyı öyle herkeste hak etmez yani. mesela insanlara saygı göstermeyip her işlerine burnunu sokan birine ben saygı gösteremem yani bişey derse ciddiye almam ya da onunla kurıcı konuşup sürekli mesafeli olurum ki oda bir süre sonra zaten anlar ne demek istediğimi ve ona göre haddini bilip uzaklaşır. yoksa öyle her saygısıza saygı gösterilmez. saygıyı bilene hakkını verene gösterilir. diğerlerine de onların yaklaştığı gibi yaklaşmak lazım.

0

her insan, insan olmaktan dolayı saygı duymayı hak eder ama daga sonraki süreçlerde, ilişkilerde ve iletişimlerde kişinin kendini gösterdiği düzey saygı görme düzeyini etkiler.

0

saygıyı her insan hak etmiyor malesef edepsiz ahlaksız insanlara gösterilmemeli

0

saygı hak edilir aslında . her insan saygıyı hak etmiyor malesef . insanları sevmeseniz bile her insana saygı duyulmalı bunda hem fikirim fakat etkiye tepki diye bir durumda var . karşısındaki insan saygıdan ne kadar anlıyor acaba . kendisi saygısız biriyse ve siz bunu bir türlü anlatamıyorsanız yeri geldiginde sizde saygınızı koruyamıyabiliyorsunuz.

0

saygı bir insanda bulunması gereken en büyük doğruluktur sen büyüklerine ve küçüklerine saygılı ol iyi ol karşındaki insan bunu anlar ya da anlamaz bu da onun bileceği iş çünkü sana saygıda kusur etmedikten sonra her yerde saygı görürsün.

1

evet saygı hak edilen bir kavramdır ve gerçekten bazı insanlar saygı gösterilmesini hiç hak etmiyorlar.bir insan duruşuyla ve tavırları ile karşısındaki kişilerden saygı görmeyi kendisi sağlamalıdır. çevresine karşı kendisi saygısız tavırlar sergiliyorsa insanlardan da saygı görmeyi kesinlikle beklememelidir. insanların kişisel hayatlarına müdahale etmeden sadece saygı çerçevesinde fikirler sunarak onlara yardımcı olmaya çalıştığını sürece insanlarda size ve fikirlerinize saygı göstereceklerdir. yoksa kendini bilmiş egolu ve küstah insanlara hiç kimse saygı göstermez. bu kişiler saygı gördüklerini düşünüyorlarsa da kesinlikle yanılıyorlardır. gördükleri şeyler yalandan ibarettir ve sadece göstermelik hareketler ile karşı karşıya kalırlar.

0

saygı duyulur evet ama bazı insanlar gerçekten saygıyı haketmiyorlar.

0

her insan, insan olmaktan dolayı saygı duymayı hak eder ama daga sonraki süreçlerde, ilişkilerde ve iletişimlerde kişinin kendini gösterdiği düzey saygı görme düzeyini etkiler.