0

evet biyoloji çok önemli bir bilim dalıdır. biyoloji bilimi canlı ve canlının yapısını inceler. eğer biyoloji bilimi günlük hayatımızda olmasaydı bir çok hastalığa çözüm bulunamazdı. örneğin bir insanın iç organlarını incelemek biyoloji biliminin alanına girer. biyoloji bilimi olmasaydı insan canlısı incelenemez bir hale gelirdi. ve bundan dolayı içimizde neler olup bittiğini bile anlayamazdık

0

bence en önemlisi bile denebilir. insanı hatta canlıyı inceleyen bir bilim çünkü

0

biyoloji canlıları inceleyen bilim dalıdır. önemli bir bilim dalıdır sadece insanı değil diğer canlıları da inceler. vücudumuzu tanımaya yardım eder, bilgi sahibi olmamızı sağlar.

0

kesinlikle ve kesinlikle onemli bir bilim dalidir çünkü insanlar canlilar hakkknda bir çok bilgiyi bilmiyor örneğin biyoloji olmasa fotosentezi nerden bilebilirdik dimi o yuzden biyoloji bizim hayatimizda buyik bi yer kapliyor.

0

evet önemlidir.en basitinden insanın kendini tanımasını sağlar

0

insanoğlu ve diğer yaratılanları inceleyen bilim dalıdır yani iyisini kötüsünü doktorların bile bu alan içinde hizmet verdiğini düşünebiliriz yani önemlidir kendimizin sınırlarını iyi kötü yanlarını bilmeden bir yere varamayız diye düşünüyorum

0

o olmasa dna rna hücre bölünme sağlığı nerden bilecektik evet bilim dalidir

0

biyoloji tıp faültesinin anabilim dalıdır tıp ne kadar önemliyse biyoloji de o kadar önemli

0

insan deyince akla ilk biyoloji gelir.biyo canlı loji bilim demektir yani biyoloji canlı bilimidir. canlının anatomisi morfolojisini yapısını canlı ile ilgili tüm özellikleri inceler.birden fazla alt dalıda vardır.

0

bio(biyo)köken olarak canlı demektir.loji bilim anlamına gelir.çevirince canlı bilimi gibi derya deniz bir konu çıkar karşımıza.önemi tartışma götürmez.lakin ülkemizde gereken önemi gördüğü pek söylenemez.umarım artık biyoloji ve biyologlar daha iyi koşullarda değerlendirilir.

0

biyoloji illaki onemli bir daldir ama beni cok yordu lisede

0

biyoloji önemlidirde biyoloji dediniz de yarin benim sinavim var

0

biyoloji onemli bir bilim dalidir.
vucudumuzun ic dis organlarini detayli bir sekilde inceler.allahin yarattigi bir vucudu her noktasina kadar inceleyen bir bilim dalidir.aslinda benim zamaninda biyolojim de iyi degildi ama yine de ders in sundugu imkanlar verdigi bilgilere gore kiymetini simdi anliyorum :)

0

her bilim dalının da önemli olduğu gibi biyoloji de insan hayatı ve tüm dünya için önemli bir yere ve konuma sahiptir insan gelişimini sağlığını en ince ayrıntısana kadar inceleyip daha verimli ve yararlı olubilmesi dalında inceleyen bilim dalıdır

0

biyoloji tabiki de en önemli bilim dallarından biridir, vücudumuzu inceler, organlar nasıl çalışır inceler, vücuda ne gibi değişiklikler meydana geldiğini inceler, ve en onemlisi de hastalıkları inceler, hastalık nasıl ortaya çıkmış, tedavisi nasıl olur onu inceler, araştırıp tedavisini bulmaya çalışır, bir hastalığa vücudun nasıl tepki vereceğini inceler, böylece hasta olduğumuzda tedavisinide öğrenmiş oluyoruz.

0

canlı yaşamını ve yaşamını sürdürmeye çalıştığı o vücudu görevlerini inceler tabiki önemli.

0

biyoloji en önemli bilim dallarında biridir. nedeni ise kendi canlıları ve bedenimizi tanımak, vücudumuzda içimizde neler oluyor ne gibi değişik olaylar oluyor, neye ne sebep oluyor , organlar , canlılar nasıl bir süreklilik götürüyor daha bir çok başlığın altını doldurur bence biyoloji.

1

biyoloji tabikide önemli bir daldır.çünkü biyolojide bir çok önemli bilgi vardır.bundan dolayı okul hayatında çok önemli bir ders olarak önümüze sunulmuştur.biyoloji okuyan bir insan her zaman sağlık açısından çok güzel bilgilere sahip olabilen bir insan olabilir.

0

evet onemli bir bilim dalidir
canlıların fizyolojik yaşamları hakkında yarar zara ilişkileri hakkında ekoloji hakkında vs bir sürü bilgi vermektedir

0

evet biyoloji çok önemli bir bilim dalıdır. biyoloji bilimi canlı ve canlının yapısını inceler. eğer biyoloji bilimi günlük hayatımızda olmasaydı bir çok hastalığa çözüm bulunamazdı. örneğin bir insanın iç organlarını incelemek biyoloji biliminin alanına girer. biyoloji bilimi olmasaydı insan canlısı incelenemez bir hale gelirdi. ve bundan dolayı içimizde neler olup bittiğini bile anlayamazdık.