0

yabancı dil öğrenmenin en ideal yolu bence dil kursuna gitmek ve dil konusunda kendini geliştirmek eğer yabancı dil öğrenmek istiyorsan öncelikle kursa gitmelidir.

0

yabancı dil öğrenmek için öncelikli olarak bu yabancı dilin ne için öğrendiğimizi kararlaştırmalıyız. akademik amaçlı mı yoksa sosyal amaçlar içeren konuşmaya dönük mü? olduğuna karar verilmeli. yabancı dil öğrenirken aynı kendi ana dilimizi öğrenirken yaşamış olduğumuz sürece benzer bir yol izlemek gerekir. küçük yaştayken nasıl bir dili konuşmadan önce o dille ilgili etrafımızdaki konuşan insanları dinleyip,nasıl konuştuklarını ,kurdukları cümlelerin ana ögelerini ve detaylarına hakim olmak gerekir.bu yüzden bir dili öğrenmek için atılması gereken ilk adım o dille ilgili yoğun bir şekilde dinleme faaliyeti sağlamaktır. bunun içinde en güzel yol o dilde haber sitelerini dinlemek, o değil de çekilmiş filmleri o dilin alt yazısı ile birlikte izlemek lazımdır.bu konuda yeteri kadar faaliyet sağladıktan sonra o dille ilgili olarak gramer yapılarını ve yazım kurallarını öğrenmek gerekir. bunun için de o dilden kendi ana dilimizi çeviriler yapmak veyahutta kendi ana dilimizden o dile çeviriler yapmak önemli yer tutar. bu tarz aktivitelerle ve egzersizlerle bu dile hakimiyet oranımızı arttırmış oluruz. en son aşamada ise o dille ilgili aktif şekilde konuşarak ve o değil de beynimizde bu dil üzerinde düşünüp bunu konuşmaya dökerek yetkinlik seviyemizi arttırmış oluruz. şahsen bir dil öğrenmek için illa o ülkeye gitmek gerektiğini düşünmüyorum. malum teknoloji gelişti ve mobil cihazlar vasıtası ile bile bir dili öğrenmek için büyük oranda pratik yapılabiliyor.

1

bence yabancı dil öğrenmenin en etkili yolu kesinlikle o dili konuşan insanların yanlarında bir süre yaşamak başka türlü tam anlamıyla hiçbir zaman öğrenilmiyo

2

yeni bir yabancı dil öğrenmek istiyorsan bu işin erbabı olan bir insanla tanışman, yoksa bulman ve o kişi den ders alman gerekiyor. bunlar senin için uygun değilse yaşadığın ilin en iyi yabancı dil eğitim veren yeri ya da kursu bulmalısınız. ondan sonra öğrenmeye başlayabilirsiniz. unutmayın asla kendi kendinize yabancı dil öğrenemezsiniz. mutlaka birinden yardım almanız gerekiyor. bu bir kurs olabilir ya da bir kişi olabilir.

2

yeni yabancıl dil öğrenmek için en ideal yol yurtdışına çıkmaktır.