0

günümüzde müslüman dünyasının bulunduğu durum bence çler aısıdır çünkü bir çok müslüman millet ne yazık ki kendi dinlerinin getirilerinden yavaş yavaş saptırılyıor ve maddi ve manevi refah düzeyleri bazı milletlerde ortalamanın çok çok altına düşüyor. fikir ayrılıkları çok çok fazlalaşmaya başaldı günümüzde müslümanlar müslümünların halinden anlamıyor. normalde müslüman müslümanın eline beline ve diline güvendği kişidr diyrek ve bnu dinleyerek büyümüş olan bizler bile artık birbrimize karşı olan güvenimzi kaybettik ne yazık ki. :((

1

müslüman dünyası, bu coğrafyada genelde savaşlar, birbirinin kuyusunu kazmalar görülüyor. ben dine inanmadığımdan çok sıcak bakmıyorum bu insanlara. insanlar hangi dine mensup olursa olsunlar yüreklerinde olması gereken tek şey vicdan olmalıdır. vicdan benim dinimdir.

0

müslüman devletler şu an ikiye bölünmüş durumda bence. bir yarısı parayla sınanıyor çok zenginler. altından evler arabalar içerisinde sefa sürüyorlar. diğer yarısı ise açlık ve sefaletle sınanıyor. bir ortası bulunmaya çalışılsa birbirimize yardım etsek maddi, manevi konular da çok büyük gelişmeler olacak ama yapamıyoruz. çünkü çok aç gözlü davranıyoruz. sadece kendimizi düşünüyoruz. bunların müslümanlıkta yeri yok. kuran-ı kerimden yararlanmıyoruz. hepimizin evinde var çünkü gururlanıyoruz müslümanız diye ama kaçımız açıp sürekli okuyor ? kaçımız onu anlamaya çalışıyor ? nefsimizin kölesi olmuşuz. nefis bizi ele geçirmiş. herkes dini kendine göre yorumlayıp öyle yaşıyor. her şeyi baş kapatmayla ölçüyoruz. başınız kapalıysa iyi müslüman, açıksanız değilsiniz. biz ne ara bu hale geldik ? ne zamandan beri kardeşimizin kazanması bizi mutsuz etmeye başladı. bizim dinimiz bu değil.

1

yobazlık dizboyu cehalet dizboyu tüm dünya nefret ediyor resmen müslümanlardan