0

ortasını tutturmak gerekir. hayat her zaman tozpembe değildir ve hayal dünyasında yaşadığımız sürece bir gerçekle karşılaştığımız an incinebiliriz ve kendimizi toparlamak zaman alır. tam tersi gerçekçi olmak da bunalticidir bizler robot değiliz duygularımız isteklerimiz var ve bazen durup hayal kurmak gerekir. bu yüzden hayatımızda bu ikisi de olmali.

0

gerçekçilik ve hayalperestlik bir arada da işleyebilir. ama aşırı hayalperestlik gerçeklikten uzaklaşmamıza neden olabilir. şöyle anlatabilirim, gerçeklikten uzak kurulan hayaller sizde yapay bir tatmin duygusu oluşturur ve bu durumda karşılaştığınız gerçeklik sizde doğal bir üzüntü durumu yaratır. çünkü beklentileriniz kurduğunuz hayaller yönünün tam tersinde ilerler.

0

günümüzde çoğu insan hayallerle yaşamaktadır. oysa hayallerle hiçbir yere varılmaz. gerçekler acıdır maalesef, bu yüzden boş boş oturup hayaller kurmak yerine çok çalışıp geleceğimizi kurmamız için birikim yapmamız gerek. hepimiz zengin olma hayllari kurarız ama nafile kurduğumuz hayalle hep suya düşer. ve biz hiç bişey yapmadan birde bakmışız ki hayatımız bitmiş yaşımız ilerlemiş ama biz yine fakir kalmışız. bu yüzden gerçekçi olmak lazım öyle hemen zengin olunmuyor. kimsenin de bize faydası olmaz. ne yaparsak kendimiz için sadece bir yapabiliriz.

0

ben hayaller dünyasında yaşamaktansa gerçekçi olmayı tercih ediyorum. çünkü gerçekçi olmak sizin içinizi acıtmıyor birşeylerin farkında olarak yaşıyorsunuz onlara gerçekçi olarak yaklaşıyorsunuz. oysaki hayaller dünyası sizi bir masalın içinde yaşamaya itiyor sanki. o masalın içinde hayallere kapılıp gidiyorsunuz. kurduğunuz hayaller gün geliyor çöp olabiliyor. hayaller kurmuş olmak insanın içini acıtıyor bazne özellikle o hayaller gerçekleşmediği zaman bu sebepten gerçekçi olmak bana daha iyi geliyor. kendimi daha iyi hissettiriyor. dsh bilinçli ve mantıklı düşünebiliyor ve olayları gerçekçi şekilde yorumluyor öyle bakmaya öyle görmemeye çalışıyorum.

0

bence hayal kurup gerçege dogru yöneliriz sürekli hayal kurup çabalamazsak hedeflerimize birşey elde edemeyiz hayalini kurduğumuz şeylerin eğer sabredip çabalarsak mükafatlarını alırız elbet birşeyi istiyorsan çabala

1

gerçekçi olmak her zaman daha iyidir. mantıklı ve ayakları yere basan tabirinde belirttiğimiz gibi hayatın bizim karar vermemizi beklediği konularda gerçekçi olmak her zaman işe yarar. ama hayal kurmak da insanın ruhunu beslediğinden o da insana iyi gelir diye düşünüyorum.

0

eper bu dünyada mutlu olmak istiyorsan gerçekçi olmaya yer yok hayatımızda dostum ne yazık ki hayaller dünyasında yalayıp her şeyin kendi düşüncemiz gibi toz pembe olduğunu düşünerek mutlu olabilirsin. ama ne yazık ki zmanla artık zihnimizde toz pembe düşünce kalamayacak duruma geleceğiz ve ne yaık ki o zaman herkes gerçekçi olmak zorunda kalcak. şuanda dünya üzerinde bir çok yerde farklı ırktan dinden dilden inanların çoğu açlıktn şiddetten canı yanarak ölüyorsa ce diğer çoğunluğun bndan haberi bile olmuyor ise seslerini duyamıyorlar ve sıcacık evlerinde seslerini duymdıkları acılarını hissetmedikleri için oturabiiliyorlsalar ve hayaller dünyasının mutlu tarafında olabiliyor da olsalr zamanla bu mutlu hayaller dünyası tarafı azalacak ve ne yazık ki heğmiz o gereklerin acısı ile karşı karşıya kalacağız.

1

tabi ki hayalperest olmak daha iyidir. herkes realist olabilir ama hayaller dünyasında sadece çocuklar ve kitap okuyanlar yaşar....