0

aslında ikisine de. evet normalde aday önemli ama yaşadığım şehirde belediye başkanı belediyemizi en zengin sayılı belediyelerden en borçlu belediyelere sürükledi ve o giden paralar da bize hizmet olarak geri dönmedi. çalışma ve hizmet yapılmamasına rağmen paralarımız gitti. bunun üzerine o belediye başkanı görevden alınsa vs vs o parti tekrar oy hak eder ama cezalandırılmayı geç, o belediye başkanı şehrimizde o partiden ikinci sıra milletvekili adayı oldu ve seçildi. cezalandırılması gerekirken ödüllendirildi. o partiden belediye başkan adayı olarak ben çıksam bile yine kendime oy vermem, kim çıkarsa çıksın oy vermem. bu gibi sebeplerden dolayı parti de önemli bu seçimlerde, ama normal şartlarda adaya bakarım. veya bir önceki mevcut belediye çalıştı mı, ona göre de aynı partiye oy veririm veya vermem

0

ben adaya göre oy veriyorum zaten belediye seçimleri pek önemsenmiyor parti olarak.

0

bizim insanımızda yanlış bir düünce oluşmuş. futbol takımı tutar gibi parti tutuluyor. halbuki kim çalışıyorsa kim halkın sesine kulak veriyorsa onu dinlemek gerekir diye düşünüyorum. ben halk için çalışmayan hiç kimseye oy vermeyeceğim. çünkü vatandaş olarak benim oyum çok değerlidir. herkes da böyle düşünmelidir.

0

belediye seçimlerinde adayları yakından tanımadığım için partiye oy veriyorum.

0

kişi daima kendisi ile anılır mantığı ile adaya göre oy veriyorum tecrübesine kariyerine yaptıklarına yapacaklarına bakıyorum

0

belediye seçimleri genel seçimlerden daha farklı bir seçimdir. partiden ziyade adayın sevilip sevilmediği , çalışkanlığı ve en önemlisi halk ile olan ilişkisi öne çıkmaktadır.parti 2. plandadır benim için.

0

genellikle belediye seçimleri partiye oy verilerek oylandirilir.simdiye kadar adaya oy verildiğine rastlamadım ya da duymadım.

0

belediye seçimlerinde genel olarak kişiye verilmesi gerekir ama bizim ülkede partizancılık çoktur. olması gereken şeyde kişimin kendisidir.

0

belediye seçimlerinde partiye oy veriyorum.

1

daha çok adaya vermeyi düşünüyorum , çünkü a partisi de olsa b partiside olsa , işini iyi yapan kişi gelmeli

0

tabiki adaya veriyorlar, partideki adamın söylediklerie kanıyorlar::::)