0

dünyadaki tabi olduğun sınavdaki yaşamına göre ödüllendirilip cezalandırılacaksın

0

ölünce ne olacak biliyor musun?
uyanacağız içinde bulunduğumuz bu rüyadan.
gerçek hayat başlayacak kabirde.
kime ne yaptıysak mahşer günü hesaba çekilirken hepsi bir bir çıkacak karşımıza.
itiraz etme şansımız yalanlama şansımız olmayacak.
iyiliklerimizde kötülüklerimizde bizimle gelecek diğer tarafa.
ellerimiz konuşacak gözlerimiz konuşacak tüm organlarımız bir bir dile gelecek ve iyi kötü ne yaptıysak anlatacaklar teker teker.
sonunda ya cennete kavuşmak var ya cehenneme sürgün edilmek. belkide arafta bile kalabiliriz.
çok ürkütücü değil mi tüm bunlar.
allah’a iyi bir kul olabilmek için keşke birad çaba sarfedebilsek.
sosyal medyaya,gezmeye,yemeye,içmeye ve uyumaya ayırdığımız vaktin yarısını keşke ibadete ayırabilsek.
allah bizleri cehenneme giren kullarından eylemesin.
kabir azabını bizlere göstermesin.
hayırlı geceler.

1

ölünce ne mi olacak.. nefes alamayacaksınız, çenenizi bağlayacaklar öbür dünya da konuşmayasınız itiraz etmeyesiniz diye, parmakları da bağlıyorlar bir yere gitmesin diye sanırım.. sonra beyaz bir kefen dediklerine seni koyuyorlar.. kaç metre bilmiyorum.. bir çukura atıyorlar. üzerine de toprak.. bir anda sevdiklerinin gözünde kalan son resim oluyorsun o halde.. ben olsam bütün organlarımı bağışlardım ki bağışladım ben.. benden sonra da işe yarayanlar başka bedenlerde can bulsun diye.. arkanızdan da ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar.. doluşuyorlar eve inandığınız kitapta yok böyle bir şey ama bazen 1-3-7 gibi günlerce dua okunuyor.gelenler duaya mecbur katlanıp gelen mamaları yiyorlar evlerine gidiyorlar.. akşam ile yatsı arası. özü cenaze evine yemek geleceğine sen milletin karnını doyuruyorsun. bizim ülkede her geçen gün çoğalan gereksiz tüketim çılgınlıkları insanı ölüm halinde bile bırakmıyor. sonra aradan yıllar geçtikçe unutuluyorsun o mezarda.. mermercileri kaandırıyorsun ölünce.. gibi.. benden bu kadar..

1

zamanı gelince senin ağzına kadar çekerler en son hamleyi yapması için işine noktada bırakırlar hazreti azrail yanında rahmet kişinin durumuna göre rahmet melekleri kişi alıp götürmesi gereken yere taşırlar iyilerden ise cennete cehenneme taşırlar ölüm anında kötüler pişmanlık duyarak çünkü o esnada perdeler sıyrılır veya gidecekleri yeri görürler elbette o esnada artık yapacağım töbe geçersizdir kur'an-ı kerim bu anlı şöyle anlatıyo görürler elbette o esnada artık yapmayacağım töbe geçersizdir kardeşim tövbekerşni etsen iyi olur

0

kabir hayatı, berzah alemi, kıyametin kopuşu, cennet cehennem veyahut araf.