0

hayatinizi anlatir misiniz simdiye kadar neler gördünüz neler yaşadınız?

mesela brn koyde buyudum sefalet icinde

4 cevap
0

benim çocukluğum evet gerçekten de çok güzel geçti ama 13 yaşıma kadar güzel geçti. 13 yaşında annem benim cezaevine girdi.. amcam şikayet etti annemi, annem çünkü benim kaçaktı.. ben okuldan geliyordum. bir baktım annemi kelepçeli götürüyorlar kardeşim de o zamanlar 1 yaşında annem öyle gördükten sonra ben çok ağladım ondan sonra dedemler evimizi sattı bizim biz neredeyse sokakta kalmıştık ama annemin amcası bize evini verdi. annem tabii o zamanlar cezaevinde ben okulumu bırakmak zorunda kaldım okuyamadım yani bu yüzden çok istiyordum okumayı hem de aşırı derecede çok istiyordum derslerimde çok iyiydi kardeşime bakmak zorunda kaldım. ben daha 13 yaşındayım ben yemek yapmayı bilmiyorum, çocuk bakmayı bilmiyorum ama babam beni dövdü okumayacaksın dedi çocuğa bakacaksın dedi ben kardeşime baktım ,yemek yapmayı bilmediğim halde yemek yapmaya çalıştım. anneme çok kırgındım annemi bir buçuk sene görüşüne falan gitmedim eğer af çıkmasaydı benim annem 5 sene yatacaktı allah'tan af çıktı benim annem 2 sene yattı.. ama o 2 sene bana 20 sene gibi geldi çok şey yaşadım gene burada tam anlatamıyorum.. bir allah biliyor ,bir de ben biliyorum.. yani çok zor dönemler geçirmiştim çok şükür şu an iyiyim rabbim inşallah kimseye kötü acılar vermesin. gerçekten annesizlik çok zor yani benim hayatımı anlatsam yetmez yine de ben bir yerinden başladım. sigaraya başladım annem yok diye, alkol içtim o yaşta kötü alışkanlıklarım oldu.. yani ama şükür düzeldim evlendim şu an bende bir anneyim ama hiçbir zaman oğlumu bırakmayacağım bu kadar anlatabildim şu an emin ol ki bu gene hayatımın kötü bir anısı da değil yani.

0

herkes farklı bir şeyler yaşamış bu hayatta ben de farklı bir şeyler yaşadım düşünüyorum öncelikle hayatım gerçekten çok sıradan bir zamanlar bende geçmişti benim iyi bir ailenin çocuğuydu tek hayalim olan hava kuvvetleri komutanlığına girip orada başarılı bir pilot olmaktı orta okulu bitirdikten sonra hemen askeri lise sınavlarına girmeye başladım kazandım askeri lise sınavlarında öncelikle mülakatlara girerek işıklar askeri lisesi'ne yani hava kuvvetlerinin başlangıcı olan lise düzeyindeki pilotluk eğitimi almaya başladım her şey orada başlamıştı orada şu anki fethullahçı terör örgütü yani feto'nun mobing çeşitli şekillerde maruz kalan bir birey olarak hayatıma devam etmek zorundaydım orada bizi pilot yaptırmamak için elinden geleni yaptırdılar çok zorluklar çektik orada çok eziyetler çektik çok sefalet günler geçirdik normal bir sınav olduğunu düşünüyordu bunun asker olmak isteyen her bireyin yaşayacağı normal bir pilotaj eğitimi için gerekli olan zorluklar sanıyorduk ancak değilmiş orada kendi adamları kollayan bu tip insanlar yüzünden hayallerinden vazgeçmek zorunda kaldım 15 temmuz gecesinde olayın ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlamış bulunmaktayım gerçekten bu hain saldırıda şehit olanları rahmetle anıyorum ayriyeten bu hain girişimi kınıyorum ama şunu düşünerek şükrediyorum halime eğer ki eğitime devam etmiş olsaydım maalesef ben de çok kötü şartlar altında olabilirdim şu anda çünkü olaylar çok karışık boyutta çok şükür ki ben şu anda hacettepe üniversitesi'nde istediğin bölümü okumaktayım her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır bu hayatta unutmayın arkadaşlar hayatınız boyunca çok fazla kötü şey yaşamış olabilirsiniz ama bunların hayatınızda iyi şeyleri açacak yol olduğunu da unutmayın

0

çok detayına inmeden anlatmak isterim.

* çocuk yaşta baba dayakları ve işkenceleri ile büyüdüm çünkü kendisi alkolikti. ben 14 yaşındayken hayatını kaybetti
* babam ölükten sonra annem başka bir evlilik yaparak beni ve ablamı bıraktı. ablam evlendi ben ise tek basıma yaşam savası vermeye başladım
* 15-16 yaşlarımda ceza evine girme durumunda kaldım ve 2 sene 4 ay 12 gün ceza yattıım

yani kısaca söyle söyleyim ben size benim yaşadıklarımı 60 yaşındaki adamlar yaşamamış ve görmemiştir. benim hayatım hep bir hüşran ile geçti ama genede her zaman şükür ettim ve asla isyan etmedim. allah verdiyse vardır elbet bir bildiği derim ve yoluma devam ederim.

0

ben koyde büyüdüm bir kar yagardi heryer çamur olurdu evler akardi çünkü dam topraktandi.eskiden bizim orda elektriklerde sürekli giderdi biz gaz lambası altında yada lokus altında yaşardık babannnem kilim dokurdu .bizim orda kış çok kötü geçerdi bi kar yagardi evlerin boyu kadar tünel yapardık vermeye gitmek için. hatta kışın haftada bir su gelirdi suyu bidonlara doldurur bidondan kullanirdik çünkü bir daha su gelmezdi.mesela annem çamaşır yikayacak merdaneli makinada su yetmezdi durulamak için su cekerdik kovalarla.bide bizim tuvalet disardaydi dışarıda elektrik yok birgün ablamla beraber gidiyoruz gelirken ben önden geliyordum karanlıkta ayağıma birşey takıldı yumuşak böyle ben geri kaçtım daha sonra ablam tekrar önden gidiyor onun da ayagina takilinca bağırarak içeri kaçtı bende orda kaldım kaçarken düştüm annemin lastiklerini giymiştim düştüm teki ayagimdan çıktı .sonra dışarı baktığımızda köpek tekini götürmüştü. ben eskiden kar yağmasını sevmezdim çünkü evin içi akardi heryere leğen koyardik ve ben sevmezdim ortalığa bisey konmasını.