0

aklım başımda olana kadar yaşamak isterim.

0

sağlığım yerinde olana kadar yaşamak isterim allah kimsenin eline düşürmesin kimseyi

0

çok fazla yaşamak bi yandanda iyi değildir çünkü 100 yaşına gelmiş bi adamın çevresinde kaç dostu veya eşi akrabası kalabilir? birçoğu ahirete göçmüştür çoktan o yüzden her geçen zamanda yalnızlaşacak insan yalnızlıkta kötü bir durumdur.

0

başkasının eline bakmadan yataklara düşmedikten sonra elim ayağım tutsunda kaç yaşına kadar yaşadığım önemli değil benim için allah beni başkasına muhtaç etmesin kimseden iyilik beklenmez artık.

0

tabi ki her insan uzun yıllar yaşamak ister ama nasıl yaşadığımızın da bir önemi olduğunu düşünüyorum hatta baya önemi olduğunu düşünüyorum eğer ben sürünerek yaşayacaksam neden uzun yıllar yaşamak isteyeyim ki ? rahat yaşayacaksam tamam uzun yıllar herkes yaşamak ister yani kısaca diyeceğim mutlu yaşayabileceksem uzun yıllar yaşamak isterdim yok kötü yaşayacaksam gerek yok...

0

kaç yaşına kadar yaşamak isterim orasını tam bilmiyorum ama sağlıklı huzurlu hiç sıkıntıların olmadığı bir hayat yaşamak mümkün olsaydı hiç dertlerin olmadığı sıkıntısız bir hayat olursa 40 yıl bile yaşamak isterim ama dediğim gibi hiç sıkıntıları dertleri olmayan mutlu huzurlu bir hayat :)

0

torunumun torununu görebilecek yaşa kadar yaşamak isterdim

0

biz insanlar nedense hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyoruz öleceğimiz hiç aklımıza gelmiyor kaç kişi ölüyor günde kaç tane trafik kazası oluyor bu kazalarda ölenlerin haddi hesabı yok uçaklar düşüyorsa kimse neredeyse kalmıyor depremler oluyor yangınlar oluyor dünya kadar felaket geliyor başımızda ve bu felaketlerde birçok insan hayatını kaybediyor ama biz nedense bunların hiçbiri bizim başımıza gelecekmiş gibi düşünmüyoruz sanırım bu da hayata tutuna bilmemiz için allah'ın bize bir lütfu bende nedense uzun yaşamak isteyenlerdenim. aslında rabbimin cennetine cemaline talibim onu hak ettiğim zaman günahlarımdan arındığım zaman rabbim beni sevdiği bir vakitte canımı alsın isterim.

0

şu an gencim uzun yıllar yaşamak isterdim . yorumlarınızı görecek kadar enazından . çokta uzatmaya gerek yok sonra sıkılır bunalırdım .

0

daha başka eklemek istediğim bjrşey var allah uzun ömür versin diyelim öncelikle uzun yaşayacaksam elden ayaktan düşmemeliyim ki hayatın tadına varayım

0

100 yaşına kadar yaşamak isterdim. o zaman teknolojik olarak dunyayı nelerin beklediği benim beklentimdir.

0

40 tan sonra yaşamayı pek sevmeyeceğim sanırım bu yüzden 40 yaşına kadar yaşamak isterdim sonra da göçüp gitmek isterdim ama gitsem çocuklrım eşim arkamdan üzülür ondan daha geç gitmek isterim sanırım

0

kaç yaşına kadar yaşamak isterdim bilmiyorum ama allah'ım bize uygun gördüğü gune kadar yaşamak zorundayız hepimiz öyle ya da böyle yaşayacağız ama yaşamak isteseydim eğer kendi elimde olsaydı ya da çocuklarımı oğlum torunlarımı görmek torunlarımin evlendiğini yani uzunca bir süre yaşamayı isterdim kim hemen erkenden ölmeyi ister ki herkes bence uzun bir süre yaşamayı ister sağlıklı bir şekilde tabii kimseye eline kalmadan ama allah'ım eğer hastalık verirse kimsenin eline kalmadan çok fazla yaşamayı istemezdim.

1

çok uzun yaşamak istemem. kaliteli yaşamak isterim. sevdiklerimin acısını görmeye çok dayanamam. o yüzden beni hayata keyifle bağlayacak şeyler olmadıktan sonra bir anlamı yok senelerin. güzel bir ömür geçirir umarım herkes gönlünce.

0

hayırlı bir ömür olursa çok yaşamayı herkes ister bence. ben bebeğimin büyüdüğünü görmek isterim onunla çok vakit geçirmeyi, güzel şeyler yapmayı kendi yaşamını kurduğunu ayrıca hayallerim var onları gerçekleştirmek için belli bir miktar para ve zaman gerekli.

0

70 yaşına kadar yaşamak isterdim herhalde.

0

sağlıklı kalacaksam 100 yaşına kadar kalmak isterim.

0

zaten belli olan bir şey için kendime sınır belirleyemem. sadece biz bilmiyoruz zamanını. bilmiyorum bunu düşünerek günaha giriyor muyum ama keşke hiç gelmeseydim dünyaya diyorum. bu kadar kötü bu kadar pis bir dünyada yaşamak gerçekten zor. insanlar kendinden başkasını düşünmedikleri gibi onların başarılarını mutluluklarını bile çekemiyorlar. böyle insanlar arasında yaşamaktansa hiç yaşamamayı tercih ederdim.

0

100 olup asırlıl çınar lakabını bir tatmak isterim . :)