0

bebekler çok çabuk büyüdüğünde gelişim gösterdiğinden kıyafet almak çok masraflı olur çok kıyafet almamak gerek onların daha çok beline ihtiyacı vardır

0

halk arasinda soylenen bir aoz vardir.... cocugun giydigi haram, yedigi helal diye. ve gercekren oyle.... ve sahsen 1 yasina kadar cocuga kendimize alir gibi kiyafet alinmamali diye dusunuyorum. zaten surekli bir gelisme icerisinde oldugu icin surekli bulundugu aya gore birkac tane olmasi yeterli olacak.

0

bebek kıyafetleri çok çabuk küçülür ve eskir. çünkü sürekli kirlenir sürekli yıkanır ve bebekler çok hızlı büyür. zaten hayatının hiçbir döneminde insan için fazla kıyafet almak doğru birşey değildir. fakat yetişkin bir insanın bir bebeğe göre daha az kıyafete ihtiyacı vardır. bir bebek günde dört kere bile üst değişebilir. bezi taşırır yiyeceklerle kirletebilir üstüne kusar alt değişirken çiş yapar. hiçbir şey yapmasa dahi hijyen için hergün üst değiştirmek mecburidir. haftada iki kere çamaşır atarak bir bebeği altı yedi takımla üç ay idare edebilirsiniz. ek gıdaya başladıktan sonra takım sayısı 10-15 arası olmalı yoksa karda kışta dahi hergün çamaşır sorunu olur. küçülme ortalama iki üç ay sürer.

0

kesinlikle doğru değil çünkü bebekler hemen büyüyor ve aldıklarınız hep size kalıyor.ya dağıtıyorsunuz yada ikinci bebeğe saklıyorsunuz

0

bence yanlış ama başka çare yok çükü bebekler çok çabuk büyüyor aldığın elbiseyi bir iki kez giydirdikten bakıyorsun artık bebek sığmıyor içine. dar geldiği için mecburen yenisini almak gerekiyor. yapılabilecek şey küçük gelen giysileri etrafınızdaki bebekleri olanlara vermek ve sizinde başkasından almanız. bu şekilde gereksiz masraftan kurtulabilirsiniz

1

1 yaşına kadar bebeklere çok fazla kıyafet almak kesinlikle doğru bir şey değildir .çünkü bebekler çok hızlı bir şekilde büyürler ve almış olduğumuz kıyafetleri genellikle sadece birkaç ay hatta bazen sadece 1 ay girebiliyoruz. o yüzden sadece bebeğe yetecek kadar kıyafet almalı fazla abartıya kaçmamalıyız. özellikle ilk defa bebek sahibi olacak ebeveynler o anki heyecanla birçok yeni kıyafet alıyorlar bebeklerine ancak ilerleyen dönemlerde bu kıyafetlerin birçoğunu belki de hiç giydirmeden bebeklerin büyüdüğünü fark ederek pişman oluyorlar. tabii ki sadece birkaç kat kıyafetle bebek büyütmeyeceğiz ancak aşırıya kaçmamakta da fayda olacaktır. zaten ilk bebek de bu acemiliği attıktan sonra sonraki çocukları genellikle öncekilerin eskileri ile büyütüp fazla da yeni kıyafet almamaya çalışıyor. en doğrusu da bu zaten. ihtiyacı olduğu zaman gerekli olan kıyafetleri yavaş yavaş alırsınız zaten çocuk çıplak gezecek değil. ama önceden fazlaca alıp yığın yapmak doğru bir hareket değil müsriflik olacaktır.

2

halk arasında çokça söylenen ve bilinen bir söz vardır. çocuğun yediği helal giydiği haram diye. bu söze göre çocuk büyüme çağında olduğu için beslenmesi gerekir. ancak yine büyüme çağında olduğundan ve çok hızlı büyüdüğünden çok giysi aldığınızda çoğunu giyemeden büyüyecektir. her ne kadar küçük şeylere çok heves edilse de, gerekli olan şeyleri almalı ve bu konuda tecrübe sahibi annelere danışılmalıdır. daha akıllıca alışverişler yapılır. kullanışlı ve ihtiyaç duyulan kıyafetleri alınırsa. annelere ne kadar zor gelsede çocuklar göz açıp kapatıncaya kadarlık bir sürede büyüyorlar. anneler uyuyamadığı için bunu fark edemiyebiliyorlar bazen.

kısaca bana çok giysi almak mantıklı gelmiyor.

0

yani bence bebeklerin gelişimi çok çabuk ilerlediği için bu bebekler her ay uzadıkları için fazla kıyafete gerek yok ama normalde kıyafet tabii ki, göre önemli ama bence fazlasına gerek yok. ben öyle yaptım bebeğimi fazla hiçbir şekilde kıyafet almadım. şu an kendisi 1 yaşına geldi. gerçekten de kıyafetleri çok ve şu an zaten eskisi gibi aydan aya boy atmayacağı için, biraz gelişimi yavaşlayacağı için ondan dolayı kıyafetini artık çok almaya başladım. ama dediğim gibi annelere önerim hiçbir şekilde yeni doğan bebeğe fazla kıyafet alıp masraf yapmamak lazım yapıyorsa da temiz bir şekilde kullanıp saklayıp diğer çocuğuna da giydirebilir veya bir garibana verebilir. hani ben çok kıyafet almayı tercih etmedim .çünkü bebeğimin zaten kıyafetlerini devamlı yıkıyordum gerek duymadım ondan dolayı.

0

bence 1 yaşına kadar olan bebeklerde kıyafet almak cokca kıyafet almak hiç doğru bir davranış değildir. çünkü o ara bebekler çok fazla ve hızlı bir gelişim gösterdikleri için sürekli büyümektedirler ve elbiselerin hepsi küçülür. o yüzden bebeklere 1 yaşına kadar çok fazla kıyafet almak hiç doğru değildir bebeğimiz büyüdükten sonra 6 aylık olduktan sonra istediğiniz kadar elbise alabilirsiniz çocuklarınıza .