0

eskilerden beri söyleniyor bu ayrica tabikide insnai rahatlatiyor çay bende inaniyorum aldigina vede keyif alıyorum içerken ayrica.

0

evet ben çayın harareti aldığına inanıyorum. çünkü bir keresinde ramazanda oruç tutunca susuz kaldığım için bir çaydanlık çayı içtiğimi hatırlıyorum. gerçekten o gün çok susamıştım.

0

alır bence insanı kendine getirir hatta soğuk havada içinizi ısıtır daha da güzel olur.

0

evet harereti alir ve vucudu dinlendirirr

0

evet alır çünkü dış ortamla iç oetamınaynı yapıp terlemeyi önliyorsun

0

çayı rahatlatır ferahlatır fakat içtiğimiz çay değil bu yüzülebilen sulu çaylar vardır nehir gibi oralar ferahlatır günümüzde bilinen çay ferahlatır kelimesinin de benim tahminim oralardan geldiğini düşünüyorum çay sıcaktır içilince insanı daha çok sıcak ulaştırır alevlendirir rahatlatacağını hiç düşünmüyorum çay sağlığa fazlası zarar verir çok sıcak içildiğinde mide ve bağırsaklara solunum yollarına zarar verir kahvaltılarda çok iyidir fakat bu bahsettiğimiz çay nehir olan yüzülebilen çaydır her ağlatan içtiğimiz sıcak çay değil.

0

gerçekten aliyor çay içince rahayliyorum bir tiryakisi olarak vazgeçikmezlerim arasinda.

0

bence alıyor nedense ben yorgun oluyorum işte mola olunca hemen çaya koşuyorum ve harereti aldığına inaniyorum ancak kahve daha çok alıyor gibime geliyor.

0

özellikle yaz aylarında benim hararetimi aldığı doğrudur

0

alır valla çay candır çaysiz olmaz bizim evde günde 3caydanlik biter

0

cay nedense bulgur pilavinda sonra ve lahmacunda so ra cok iyi gidiyor. gidalarin vermis oldugu agirligi aliyor bence.

0

bence çivi çiviyi söker hocam olabilir yani benim alıyor çünkü etraf sıcak olunca çay da sıcak vücudumuz sıcaklığa alışıyor bu durumda da çay hararetimizi alıyor bu durumun böyle gerçekleşmesi muhtemel ama tem tersi bir hurafe de olabilir hocam bazen de yakıyor çaydan çaya da değişebilir en kalite türk çayı rize de yetişen çaykurun ürettiği açık çaydır bence

0

hayır çay içmek harareti almaz. o sözde bahsedilen çay, akarsu olan çaydır. bu da bazı deyimler gibi zaman içinde yanlış anlaşılmış, anlam bozulmasına uğramış bir deyimdir.

0

aldığı söyleniyor ama ben hiç inanmıyorum daha da bi hararet basıyor bana

0

harareti alır mı bilmem ama içmezsem baş ağrısı yaptıgı kesin :)

0

soğuk içecekler artırır ılık içecekler anlık hararet yapar ama sonrasında kısa dönem aldığını göreceksiniz

1

aksine artırıyor bence milli yalanınız :)