0

bence doğru değil ama bir gelenek haline gelmiş.

0

ölen kişin arkasından hayırmak dır aç insanları aç olmayan insanların karnını doyurmaktır sebebi

0

bu durumuçoğu zaman anlamıyorum ve bana göre doğru olan bir şey değil yani ölen kişinin hayrına yapılıyor diye biliyorum ama gelen misafirler iyi gerçekten acımızı paylaşmak yerine sadece yiyip içip öyle gidiyorlar ben ölen birinin evinde onların karşısında onlar bu acıyı çekerken ben yiyip içemem böyle bir şey yapamam yani çok doğru bulduğum bir şey değildir .bana göre en mantıklı olan şey ölü evinde sadece kuran okunmalı dua edilmeli.

1

zamanla malesef değişen bir adet daha aslında cenaze sahibi değil eş dost yemek yapar ki cenaze sahibi birde bununla uğraşmasın ama artık insanlar yemek yedirip insan ağırlamaktan açısını bile adam akıllı yaşayamaz hale geldi malesef.

0

doğru değil bence. açıkçası insanların çoğu yemek yemeye geliyor sadece. hatta sonrasında dedikodu yapanları bile duydum. yemeği begenmeyenler bile oluyor.ben saçma bir şey olduğunu düşünüyorum.düğün değil ki bu ne yemeği yani.kur'an okutulabilir.mezarını topluca ziyarete gidilebilir ama yemek verme işini desteklemiyorum.

0

bunu cenaze sahibinin yapması gerekmiyor bence komşular madem geliyorlar bekliyorlar araların da yemeklerini de ayarlasınlar. faydaları olmadıkları gibi bir de üstüne yemek derdine düşüyor insanlar. acılarını mı yaşasınlar millete ne yedireceğiz derdine mi düşsünler.

0

bi nevi dua almak için olduğunu söylüyorlar kötü ve yalnış anlamda değil ama açıkcası ben fazal gerekli duymuyorum

1

hiç doğru değil.. millet resmen yemek yemeğe geliyor sanki.. oysa inandıkları dinlerinde cenaze evine herkesin yiyecek götürmesi bir güzelliktir diye deniliyormuş.. ki; doğrusu da bu'dur..

1

ben doğru bulmuyorum bırakın aile acısını yaşasın bir de milletin karnını doyurma derdine düşmesinler