0

tıptaki adıyla sormuşsun halk arasında bahar nezlesi olarak bilinen bir hastalıktır vücudun yabancı şeylere karşı verdiği alarjjik tepkidir. belirtileri hapşırma öksürme falandır

0

egzama alerjik bir hastalık da deride yağ kaybı oluşumu ve derinin su kaybı oluşumu ile meydana gelir deride su kaybı oluşunca deri kaşınma ve şişme gibi reaksiyonlar gösterir.

0

alerjik olan egzama deride su kaybına ve derinin ya ya birikiminden oluşan bir alerjiktir. deride su kaybı oluşunca deri kaşınma ve deri kalkmasi oluşur.

0

egzama hastalığı 2 sebepten oluşur. kalıtsal genetik ve alerjik sebeplerden dolayı. alerjik sebeplerde derideki yağ oranina bağlıdır birde derideki su kaybı oluşumu gerçekleşir. derideki su kaybı derinin kaşınması,kızarması ve derinin kalkmasinada sebep olur.

0

bendede aynı sorun ama bende yüzümde yani alın bölgesinde çıkıyor çokda sinir bozucu biseydir. bende genelde cilt kuruluğu oldugu zaman cıkıyor birde strese vede uyku haline baglı olarak kimilerine göre ise yedikleri biseyden cıkıyor tabi krem kullandığım zaman geciyor ama ne zaman ortaya cıkacagı belli olmuyor.

0

alerjik egzama deri yüzeyinde oluşan kaşıntılı bir hastalıktır ama çok kaşınıyor eskide karı koca ilaçları vardı sürerler di ama şimdi ilaçları var

0

alerjik egzama bir deri hastalığıdır. deri yüzeyinde pullanmalar, kaşıntılar ve kızarıklar meydana gelir. alerjik egzama genel olarak bilinen tarafının genetik yolla olduğudur. en sık görülen ikinci nedeni ise alerjik bir vaka olmasıdır. cildin yapısında yani yüzeyinde dökülmelere başlayarak değişimler gözlenir. ayrıca alerjik egzama vakalarında sıva kaybı yaşanacağından dolayı kişiler özellikle buna dikkat etmelidirler. bundan ötürü su içmelidirler.

0

genelde bulaşık deterjanı parfüm sabun vucuda temas eden kimyasal ürünlerin derinin yapısını değiştirip yaralar çıkarması durumuna alerjik egzama denir. bende de egzama var genelde ellerimin üstünde çatlaklar kuruluklar yanmalar yaralar ve kabarmalar olarak çıkıyor. bunun için bulaşıkları ya makinede ya da eldivenle yıkamalı, her sabunu özellikle de sıvı sabunla ellerinizi yıkamamalısınız çünkü bunun geçmesi doktorun verdiği kremlerle bile uzun bir zaman alabiliyor.

0

kaşıntı şeklinde kendini gösterir dökülüyor pul pul ve ten güneş hassasi kaşıntı şeklinde kendini gösterir dökülüyor pul pul ve can yakar güneşe hassastır güneş yanığı olduğuna hassastır yeti vardır sıcak soğuk ortamlar sıkıntıdır el saç derisi ve tende çıkar genelde el ve saç derisinde kaşıntı ve kızarıklık olarak kendini gösterir ve ben hala uyumadım da bir başka güzel oluyor mu bu kadar çok tatlı oluyor bu suç örgütü üyesi olmak suçundan da çok güzel olmuş bir fotoğraf ben de çok reı ben de seni seviyorum ben sana ben seni çok sevdim bu kadar kolay olsa da yesek diye düşünüyorum bu suç duyurusu dilekçesinde yer alıyor çok güzel olmuş bu suç örgütü üyesi olan bu yana ilk kez bu yıl içinde ne var

0

alerjik egzama adından da anlaşıldığı gibi herhangi bir maddenin bize alerji yaparak derimizde kızarıklık ve kaşıntı oluşturmasına verilen isimdir genellikle kadınların da kalitesiz bulaşık deterjanları alerjik egzamaya sebep olabilir aynı zamanda sıvı sabunlar da zaman zaman ne kadar kaliteli olsalar bile alerjik egzamaya sebep olabiliyorlar.

0

vücutdeki bakteriyel hastalıklardır ayrıca deride kuruluk kaşıntı ve pullanma yapmaktadır insana alerji verir rahatsız yapar

0

alerjik egzama deri de kızarıklık, kuruluk, pullanma artışı ile olan bir deri hastalığıdır. özellikle şikayetler arasında, deride kaşıntı, kızarıklık görülür aynı zaman da huzursuzluk ve uykusuzluk gibi şikayetler de yaşanabilir. giydiğiniz dar olan kıyafetler bunu daha da kötü bir hale getirebilir bu yüzden giyilen kıyafetlere dikkat etmek ve dar kıyafetleri tercih etmemeniz dahaiyi olacaktır. banyo sonrası kaşıntı veya kızarıklık olan bölgeyi nemli tutmaya çalışın özellikle nemlendirici dürmeniz de fayda sağlar.

0

alerjik egzama, yoğun olarak deride kızarıklık, kuruluk, pullanma artışı ile olan bir deri hastalığıdır. özellikle deride kızarıklık, kaşıntı yaratır ayrıca uykusuzluk ve huzursuzluk gibi sorunlar ortaya çıkar. ayrıca ev tozu, küf, mantar, ağaç polenler, ot polenler gibi alaejik hastalıklar da bu rahatsızlıklar birlikte tetiklenebilir. cildi nemli tutmakta oldukça önemlidir duştan sonra nemlendirici krem uygulamanız cilt için daha iyi olacaktır çünkü giymiş olduğunuz kıyafetler de bunlar da etki yaratabilir.

0

egzama bir deri hastalığıdır genellikle deride fazla kurulukdan oluşan bir hastalık türüdür. kuruyan deri kaşınmaya başlar ve bu kaşıntının sonunda egzama hastalığı meydana gelir egzama kaşıntı nedeniyle sosyal hayatı ciddi derecede engelleyene kötü bir hastalık türüdür. bu nedenle egzama başlangıcında olsn kişilerin mutlaka tedavi olması gerekir. aksi taktirde egzama dahada yayılarak cilt yüzeyinde daha geniş bir alana yayılır. egzama problemi kişilerin mutlaka ciltlerini sürekli nemli tutması gerekir. özellikle sorunlu bölgenin gün içerisinde bol bol nemlendirilmesi gerekir. doktorun verdiği kaşıntı önleyici kremler gün içerisinde daha rahat bir gün geçirmenize yardım eder. bu nedenle ilaçların düzenli olarak kullanılması gerekir. bu hastalık ülkemizde oldukça yaygın ılan hastalıklar arasında yer alır. egzamalı bölge kaşıntı ve kuzarıklık ile kendini gösterir ve zamanla yayılır. yayılmanın önlenmesi ve hastalığın diğer bölgelere yayılmasının önlenmesi gerekir. bu sayede daha hızlı tedaviedilebilir. çok zorlayıcı bir deri hastalığı olmadından dolayı allah bu hastalığı kimsenin başına vermesin gerçekten çok zor bir hastalık. özellikle yaz aylarında açık kuyafetlerde farkedildiği için kişiler toplumdan kendini soyutlama istediğine kapılabilir. bu nedenle ciddiye alınması gereken ve bir an önce tedavisinin yapılmadı gereken bir cilt hastalıkları arasında yer alır. egzama hastalığı genetik olarakda ortaya çıkabilen bir hastalıktır. aile geçmişinde bu hastalık olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerekir. özellikle çocuklarda görülen hastalıklar gündelik hayat akışının bir hayli bozulmasına yol açacağı için dikkatli olunmalıdır. egzama hastalığı benimde en yakın bir akrabam da vardı çok zor bir hastalık bu nedenle ihmal edilmemesi gerekir. hastalık sürekli kendini yenilediği için kız çok zor zamanlar geçiriyordu sürekli ilaç kullanmak zorunda kalıyordu bu nedenle sosyal hayatında sıkıntılar yaşamaya başlamıştı özellikle iş hayatı bayağı zorlayıcı bir hal almıştı. belirli dönemlerde kaybolup belirli dönemlerde tekrar kendini yeniliyordu özellikle stresli ve bir bağışıklık sisteminin düştüğü zamanlarda hastalık kendini gösteriyordu. bu nedenle bu hastalıkla mücadele eden kişilerin hayatlarından stres çıkarmaları gerekir. bağışık sistemini güçlendiren gıdalar ile beslenmeleri gerekir. ek besin ve gıda takviyeleride kullanabilir. bu hastalıkla mücadele eden kişilerin tez zamanda iyileşmelerini canı gönülden istiyorum. gerçekten çok zor. bence bu hastalığı ancak çeken insanlar bilir. görüntüsü bir yana sürekli kalşınma isteği insanı son derece rahatsız eden birşey. umarım bu hastalık için daha etkili tedavi yöntemleri bulunur. bu sayedd daha fazla iyileşme gözlemlenebilir. sadece kaşıntı önleyici kremler egzamanın tedavisinde yeterli kalmıyor. bol nemlendirici özelliğine sahip ilaçların üretilmesi gerekir. bu hastalıkla ancak bu şekilde baş edilebileceğine inanıyorum. eski zamanlardaki insanlar bu hastalığı tedavi etmek için dua ederlermiş.

0

çocuklarda sık olmakla beraber yetişkinlerde de görülebilir. vücudun çeşitli yerlerindeki kızarıklıklar buna sebep olan kişiden kişiye değişen gıdaların reaksiyonu hava etkisi ve stres gösterilebilir

0

genelde çocuklarda orataya çıkar ve genetikle alakalı bir hastalıktır.kremler kullanarak bu hatalık aza indirilebilir

0

genetik faktörler, sters , cildin tahriş olması ,hava koşulları egzamayı tetikler.
kadınlarda bazı hormonal değişikliklerde egzamanın oluşumuna etki eder.

0

genellikle cocuklarda ortaya cikar ve cogunlukla gida alerjilerine bagli olarak gelisir.

0

vücudun bazı yiyecek ve içecekler karşı aşırı hassasiyetine dolayı oluşan kızarıklık ve derinin dökülmesidir.

0

bizim ailede de sık görünen bir hastalık internetten araştırdığım bilgilere göre egzaman cilde bulunan yap miktarının değişmesiyle olur ve deride su kaybı olur ve bu su kaybı kasıntıya neden olur