-1

eşimde var ordan bildiğim kadarıyla besinlerden ve deterjanlardan oluyor ayrıca kozmetik ürünlerde sebep olabiliyor. örneğin domatese çok dokunduğunda kabarır ve ona uygun deterjanlardan giysilerini yıkarız

0

iklime beslenme şekline genetiğe stres düzeyine bağlı olarak egzama ortaya çıkabilir

0

bir gıda yemenin sonucu (eğer o yemeğe alerjiniz var ise ) vucudun verdiği alerjik yaraya "alerjik egzama" denir.

0

alerjik egzama insan derisinin bir gıdaya bir ürüne karşı hassasiyet göstermesinden kaynaklı tepki vermesi sonucu deride oluşan hassasiyet kızarma kaşıntı gibi kendini gösterir

0

alerjik egzama en önemli nedeni büyüklerinden adlığın genetik özellikleridir.az miktarda tüketilen su miktarı ile daha çok belirtileri ortaya çikar ve sonucunda deride değişme meydana gelir.

0

bir diğer adı atopik dermatitdir. deride kızarıklık, kuruluk, pullanma artışı ile görülen deri hastalığına denir. genellikle şikayetler kaşıntı, kızarıklık, huzursuzluk ve uykusuzluktur. en çok hasar gören yerler ise boyun altı, dirsek içi ve diz arkası gibi bölgelerdir. yaşamın ilk yıllarında görülür. 5 yaşına doğru azalır. bu hastalığın en önde gelen sebebi ise gıdalara olan alerjidir. gıdalar arasında inek sütü ve yumurta bu duruma genellikle yol açmaktadır. bu hastalığın tedavisinde alerjenle temas ne kadar azalırsa şikayetler de o kadar azalma görülür. nemlendirici uygulama da iyi gelen tedavi yöntemlerinden birisidir. ne kadar korunursan korun yine de bu hastalık olabilir. bu yüzden ilaç kullanımı ve krem kullanımı gerekir. kış aylarında nem azalacağı için biraz daha dikkat edilmelidir.

0

sorunun cevabı soruda gizlidir durumu bu.allerjik egzama herhangi bir şeye oluşan reaksiyonun egzama olarak ortaya çıkmasıdır.ama soru mu hileli bilemedim.egzama aletjik bir olay değil genelde psikiyatrik kökenli
bir psikosomatik bir hastalık değil mi?bu sebepten daha çok havadan nem kapan aşırı hassas çok kafaya takan düşünen kişilerde görülür.çaresi de yoktur hafifiletilebilir alerjik olsa zaten çözümü olurdu gibi geldi.yine de bilemedim

0

egzama vücut derisinde oluşan ve kaşıntıya ve tahrişe sebep olan bakteriyel hastalıklardır bir kişinin alerji olması spesifik durumlara bağlıdır herkesin kendine ait vücut direnci olduğu gibi farklı nesnelerden ve hava olaylarından dolayı alerjik hastalıklar boy gösterir.deride oluşan döküntüler hem dış görünüş olarak kötü durmakta ve kaşıntı oluşmasından dolayı durdurulamaz bir kaşıntıya maruz bırakılırlar kaşınan bu bölgede oluşan kabarma ve kızarmalar hem yanma hissi oluşturmakta hemde hastalıklı uzvun az kullanılmasına verimsiz kullanımına sebep olmaktadır.bu gibi alerjik hastalıkların tedavisi mümkün olmakla birlikte hastalıklı yere uygulanacak krem türü tedaviler sayesinde kaşıntı azaltılabilmekte hatta durdurulma seviyesine kadar gelmektedir.

0

alerjik egzama ,atopik dermatit cilt hastalıklarının başlıca nedenlerinden biri cildin aşırı kuruluğudur, kuruluk demekle cildin su teması arasında ters orantı vardır yani cilt ne kadar su ile temas ederse, cilt su ile temasla daha da çok kurur. egzama olan kişilere tavsiye verecek durumda olursam şayet nemlendirici kremler ve vücut losyonu kullanmaları olur.

0

stresle mücadele için antioksidan üreten,ve lahana suyunun içindeki atioksidan sayesinde kanserin gelişmesini sağlayan hücrelerin performansını düşürmekle ve savaşmasıyla etkisi biliniyor. mükemmel bir mineral kaynağıdır. kalp krizi ve çesitli doğum kusurlarının önüne geçmeye de yarar.

0

pek çok insanda var olan bir rahatsızlık. egzama bir diğer tabir ile yağlanma. genellikle genetik yani ırsi olan bir durum. yemeye içmeye dikkat edilmediği durumlarda az su tüketildiği durumlarda ortaya çıkan bir şey. tamamen tedavisinin olmadığını söyleyen doktorlar var geçici olarak engellenebiliyor ancak tamamen geçmiyor.

0

allerjik egzema neden olur bilmiyorum ve halen nedeni de bulunamamıştır çünkü her şeye bağlı olabilir diyorlar.
çoğu doktor strese bağlı oluştuğunu söylüyor ve evet bu hayatta çoğu şey strese bağlı oluşuyo zaten çünkü stres çok önemli bir olaydır direk beyni etkileyip boşuna yaşadığımızı düşünebiliriz bu hayatta bazen bana da öyle geliyor çünkü.
ama insan böyle saçma sapan şeyler düşünmemeli ve kafasına çoğu şeyi takmaması lazımdır.
çünkü bu hayatta takılacak hiç bir şey olmadığını herkes kadar siz de biliyorsunuz.
şöyle düşününce kendinizden başka birinizi takmanıza gerek yok çünkü kendiniz için yaadığınızı biliyorsunuz bu hayatta ve başkası yok yani sadece siz varsınız kendinize çok önem verin iyi günler diliyorum.

0

onayla o zmn tmm gelebilirsin da soyle savas s. ve ya doğan kayran diyar akdamar bir çok çok sey var ondan sevmedin bu kadar beklicem yeter ki temiz kalpleri taşıyan ayaklar altına alan bir çok ödül bir çok ünvan bir çok ödül bir sey var ondan sevmedin bu kadar beklicem yeter ki temiz kalpleri taşıyan ayaklar taşır insan aşık olup olmadığı yerde huzur dolu bir sey var ondan sevmedin bu kadar beklicem yeter ki temiz kalpleri taşıyan ayaklar taşır ki temiz kalpleri taşıyan ayaklar altına alındığı bir çok ödül bir sey var ondan sevmedin bu kadar beklicem yeter ki temiz kalpleri taşıyan

0

şey var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu gün çok güzel ve anlamlı kılan bu kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel

0

yiyeceklerden ola bilir dikat edilmesi gerek

0

alerji her bünyede varolan bi genetik rahatsızlıktır.ama herhangi birşeyin tetiklemesi sonucu ortaya çıkabilir.(aşı,toz,gıda,polen vb.).alerjik egzama alerjinin ciltte ortaya çıktığı bir çeşididir.belirtileri;ciltte kaşıntı,kuruluk,saç derisinde kabuklanmadır.buna bağlı uysusuzluk da eşlik edebilir.
alınabilecek önlemler;çok sıcak ya da çok soğuk duştan kaçınmak,cildi sürekli nemli tutmak,evi nemli tutmak,çok tozlu ortamlardan kaçınmak,çarşaf ve yastıkları düzenli aralıklarla yüksek derecede yıkamak,dermatolojik şampuan kullanmak,evi havalandırmak.çok fazla rahatsızlık verdiğinde doktorun vermiş olduğu alerji ilaçlarını kullanmak hastalığın atak döneminde rahatlatıcı olabilir.

0

bazı hastalıklar da alerjik egzama olmasını tetikler.alerjik astımı olan kisilerde görülme sıklığı fazladır.genetik faktörlerden kaynaklı olabileceģi gibi stres sebebiyle de oluşabilir.deri de kaşıntı,kuruluk,dökülme yapar bunun sonucunda bölge de pigment eksilmesiyle beyaz lekeler olusur.egzama oluşan bölge kuru bırakılmamalı nemlendirilmelidir.

0

bunun çoğu sebebi ve sonucu olabilir bunlarda bazıları dengeli beslenmek tabi bu dengeli beslenmek sadece egzamaya yol açmaz daha farklı hastalıklara yol açabilir dengeli beslenmede hep aynı besini yemek besinlerin temizliğinden emin olmamak yani temiz olmaması besinlerin güvenilirliği yani herhangi bir hastalık taşımadıpından emin olmak ve benzeri şeyler dengeli beslenmede önemlidir başka bir faktör aile ve genetik genetik zaten belli bir faktör bu egzamaya yüzde 60 yüzde 50 yüzde 70 derecesinde yol açabiliyor başka bir faktör ise dış etkenler kişinin bulunduğu konum sıcak mı soğıukma iklimi nasıl temiz bir havamı soluyor nasıl bir işte çalışıyor kaç yaşında başka alerjil rahatsızlıkları var mı stresli mi boyu kilosu ve benzeri şeyler bir faktör daha olabilir benim bildiklerim bunlardı bu kadardı dilimin döndüğü elimin yazabildiği kadar anlatmaya çalıştım umarı. yararlı umarım yararlı olmuşumdur yararlı olduysam ne mutlu bana saygılarımla iyi günler diliyorum iyi akşamlar 30 dkye oradayım şuan çok pis gıcık olmuştum ama merhaba iyi çalışmalar dileriz bir çok kanal bu ara ifa böyle bir rahatsızlığın varsa doktora gitmeni öneririm yararlı olduysam

1

aleşik eğezma insan vüçüdünu tetiliyen bir hastalıktır ama bu hastalık nadirede olsa görulur ve insanda ölume bile yol açabilir.

1

egzamanın en sık görünen nedeni genetik , ikinci nedeni ise alerjik olmasıdır. egzama cildin yapısında bulunan yağ miktarında degişme olur ve deride su kaybı meydana gelir . su kaybı kaşıntıya neden olur ve cildin yapısını bozar.