0

sigararnın zarar yazmakla bitmez vucudu yavas yavas öldürüyo

0

sigara çok zararlı bişey kendi eşimde içiyor sigara ben çok kızıyorum çocuklarda zararı oluyor kendinde zararı oluyor hem ömrünü kisalkısalıyor hemde bize zararı oluyor çigerlerini mahfediyor sağlıklı ve uzun bu ömür için sigara icmemeli kimse icmesini sigara sağlığa çok zararli

0

sigara yavaş yavaş öldürür içindeli zehir sayesinde.hemde para tuzağu bence çok kötü.

0

sigara içmek vücudumuza ve çevremizdekileri o kadar zararlıdır ki, ama ısrarla içmeye devam ediyoruz. en büyük zararı solunum yolu ve kalbimize. içinde bir yığın zehir var bile bile lades diyerek ölüme yaklaşıyoruz.

0

yavaş yavaş öldürür... ama biz insanlar yine de kalkip durmadan içiyoruz.

0

birçok zararı mevcut bunların en başında solunum yolu rahatsızlıkları gelir

0

sigaranın herhangi bir faydası yok ki. sigara resmen ölüm demek. insanı çok fazla hasta eden bir şey. sigara gerçekten de sağlığa da topluma da çok zarar veren bir şey. sigara kanser, nefes darlığı, damar tıkanıklığı ,, akciğer ve karaciğer gibi birçok hastalığa sebep olmaktadır. bunun haricinde zayıflamaya, erken yaşlanmaya sebep olmaktadır. sigara vücudun düşmanıdır. sigara ayrıca pasif içiciliğe maruz kalanlar için de oldukça zararlıdır. sigara içen kötü kokar. üremeyi azaltır. sigara içmeyelim ve içirmeyelim. sigarayı özendiren her şeyden de uzak duralım. sigara içenler ayrıca büyük bir ekonomik kayba da sebep oluyor. sigaranın bir faydasını göremiyorum. ne bir derdi çözer ne de bir fayda sğalar.

0

iyiki sigara içmiyorum ve kullanmıyorum dolayısı ile içenlere göre daha sağlıklıyım ve daha kaliteli bir hayat önümde olduğu kesin hastalıklara yakalanma oranın daha düşük içenlere göre.içenlerin hepsi ise kesinlikle bir kanser adayı olarak hayatlarının sonuna kadar devam edicekler.sonuçta zehir içiyorsun insan kendini bile bile ölüme sürüklermi ve buna üstelik dünyanın parasını yatırıyolar insanları anlamak çok güç yahuu.nikotin sayesinde bağımlılık kazanıyolar ve bırakmaları çok güç bir hal alıyor adamlar işini biliyor komünist sistem her zaman kazanıyor içenler ise hayatını kaybediyor.karaciger ve akciğeriniz kesinlikle ağır hasar alıyor karaçiğer iflas ederse hayatınız bittti demektir içmeyin şu zıkkımı arkadaş zorlamı içiyonuz sanki.koah hastalıgı ve guatr kanserinie kesinlikle çok erken yakalanacaksınız kemik yetmezliği kısırlık daha yanında çerez bunların yanında kısacası siğara içmek öldürür içmeyin içirtmeyin birader paranıza hayatınıza yazık...

1

sigaranın sağlığa birçok zararı vardır. ve ne yazıkki insanlar bunu bile bile içmeye devam ediyorlar. kendi sağlıklarını para ödeyerek bozuyorlar malesef. bu konuda daha bilinçli bir toplum olmamız dileğiyle.
sigaranın zararları! nefes darlığına sebeb olur. bunun yanında rahat bir şekilde yuruyemeyiz, koşamayız, rahat hareket edemeyiz, merdiven çıkmada ciddi problemler yaşayabiliriz.
karaciğerin kararıp kirlenmesine neden olur. buda vücudun kendini tazelemesene temiz beslenmesine engel olur.mide rahatsızlıkları zamanla baslar. mideye kramp ve sancılar girmeye baslar.sagligimizi her yönden olumsuz eykiler

1

sigara içmek cok zararlidir.nefes almada sıkıntılık cekiyo insan.mesela merdivenleri inip cikarken soluk soluga kaliyolar.akcigere zarar veriyo.insanlar sigara ictikleri icin kanse olabiliyo.helede cocuklarin yaninda sigara icmek cok zararli bisey.onlarda pasif içici durumunda oluyo.bazi insanlar hamileykende sigara iciyo.hamileyken sigara icemenin zararlarida cocuk anne karninda ya olüyo yada sakat yada ozürlü dogabiliyo.bence ülkemizde sigara içmek yasaklanmalı

0

sigara içmenin 100 tane farklı farklı zararı vardır bu da bilinip kesin olarak tıbben kanıtlanmış belli zararlı mıdır 100 tane kanser sayısı vardır sigaranın yol açtığı sigara bir tür bağımlılıktır ve sigara içen bunları zararlarını bildiği halde insanların bırakmaması tamamen ifadelerinden kaynaklanıyor sigara akciğer kanseri mide kanseri karaciğer kanseri ülser şeker hastası yani sayabileceğimiz bir ton gırtlak kanseri her şeyi yapabiliyor solunum rahatsızlıkları sigaranın zararlarını saymakla bitmez cebimize paramızı ailemize sağlığımıza her şeyimizi zararı vardır ama yine de nedense sigarayı bunları bildiği halde içiyoruz han içmemek istiyoruz ama irademize hakim olamıyoruz bırakamıyoruz çay sigara özellikle en çok tüketilen bir şeydir inşallah sigara illetinden bir an önce kurtulabiliriz ülkemizde de satışa yasaklanır sigara ve kolanın başta olmak üzere satışının yasaklanmasını tabii ki istiyoruz ikisi de aynı ölçüde zararlıdır sigara hele hele en zararlı larından biridir özellikle tiryakileri genellikle sigara müptelası olanlar hep sigaradan kaynaklı hastalıklardan ölürler.

0

sigaranın özellikle tabiki ilk başta akciğerlerimize çok zararı var.rahmetlik dedem çok sigara içtiği için kanser oldu ve vefat etti.bütün vücudumuza zarar veriyor,en iyisi içmeyelim lütfen.

1

dünyada yapılan araştırmalar sonucu 3 kişiden biri sigara içmektedir. buna göre dünyada 1,2 milyar insan sigara içmektedir. bir çok ülkede sigaradan dolayı akciğer kanseri görülmektedir.sigaranın en büyük zararlarından biri annenin hamileyken sigara içmesi sonucu doğan bebekte yüzde 10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği görülmektedir.sigaranın içinde bulunan karbonmonoksit nikotin katran gibi zararlı maddeler akciğer kanseri ve solunum sistemi hastalıklarına yol açmaktadır.

1

sigara içmenin zararları en çok pasif içiçilere dank ediyor, sigara kansere kadar yol açarak insan hayatının sonunu kendi elleriyle hazırlamasıdır. sigara içen kişi içten içe ölmektedir, herşey hava su ne varsa kisitlanıyor. sigara içmek de kötü örnek teşkil etmekte, iyi bir özelliği hiç yok.

0

sigara kişinin başta akciğerleri olmak üzere bütün organlarını etkiler.cektiginizde duman ilk olarak duraklarinizi ardından agiz içinizi ardından da gırtlağı son olarak akciğerdeki hücreleri etkiler ve cigerden hava ile birlikte vücuda girer.vicudun bütün organlarını zehirler hücreleri öldürür.ozellikle beyni etkiler beyindeki okssijen seviyesini dusururek kişinin nefes almasını zorlaştırır ve oksijen ihtiyacı artar.kisinin kendisini zehirlemekle kalmaz etrafındaki insanlarida bir yandan zehirler.ayrica atmosferdeki ozon tabakasinada zararı büyüktür.

1

sigara içmenin vücudumuza bir çok zararı vardır. ben altı yıldır sigara kullanıyorum. ayrıyetten astım hastasıyım. buna rağmen hala sigara içmeye devam ediyorum. başlayınca bırakması çok zor bir şeydir sigara. bence sigaranın vücudumuzdaki en büyük kötü yetkisi dişlerimizi sarartmasıdır. ciğerlerimizi komple bitirir. koa, astım, bronşit gibi hastalıkların başlangıcı sigaradır. sigarayı bir başladın zaman kesinlikle bir daha bırakamazsın. sigarayı bırakmak o kadar zordur ki ben bir ara bıraktım iki hafta dayanabildim sadece.10’dan sonra geri başladım. sigara içmeyen insanlara tek tavsiyem sigaraya başlamayın. dişleriniz bembeyaz kalsın. dış görünüşte en önemli etken işlerdir. o yüzden dişlerinize güzel bakın sarar mısın. sigara içersen sapsarı bir dişlere sahip olursunuz. ne kadar fırçalarsanız fırçalayın beyazlamaz.

0

sigara icmeyelim cok zarali valla bizim burda biri var sigara yuzunden bogazi delindi konusamiyodu bundan dolayi sigra icenler varsada icmeyi biraksin herkes goruyo zaten gunluk hayatta sigara icenlerin gordugu zararlari ben icmiyorum ve icmeyide dusunmuyorum ve dusunmeyecegim sizde dusunmeyin bence sigaranin bir cok zararlari vardir her turlu hastalik vardir allahin verdigi bedene zarar vermiyelim bunu onleyelim siagara icmeyelim ve icenlerede dur diyelim...

0

sigara eşittir uzun vadede adam öldüren bir seri katil

0

çoğu insan sigara içer . kimi bağımlısı olmuştur ki mide arkadaş ortamına ayak uydurmak için içiyodur . arkadaş ortamında 1 taneden bişey olmaz diye diye insanları sigaraya başlatıyorlar aslında çok yanlış bir şeydir bu. sigara hem pahalı hemde zararlı bir alışkanlıktır günde 1 paket sigara içen bir insan ayda 300 lira sigaraya para veriyor . ve senede 4 bin liraya yakın para yapıyor .o parayla ailesini tatile götürebilir sigara içmese . parasından ziyade sağlığada çok zararı vardır bu sigaranın . akciğer solunum yetmezliği gırtlak kanseri dudak kanseri cinsel isteksizliklere yol açar , insanın hareket hızını yavaşlatır . kanı pıhtılaştırır ve kan akışınıda yavaşlatır . sigarayı bıraktırmak için bir sürü ilaç bulunmakta . ama insan istemedik ten sonra hiç bir türlü bırakamaz sigarayı çünkü içindeki nikotin bağımlılık yapıyor. biraz uzun yazmış olabilirim yapacak yok beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim .

0

sigara içmenin zararları saymakla bitmez sigara içmenin zararları oldukça fazladır sigara içen birisi sürekli kötü kokar ben hiç sevmem sigara içen birisi belli bir zamandan sonra nefes alıp vermede sıkıntı yaşar organları zarar görür akciğeri zarar görür kalp ve damarlar zarar görür cinselliği azaltır isteksizlik ve halsizlige neden olur bunun yanında çevreye doğaya zarar verir içen kişinin yanındaki kişilere zarar verir damar tıkanıklığa sebep olur kansere sebep olur ve bir çok hastalığın babasıdır sigara sigarayı bırak hayatı bırakma içenler e de tavsiyem yol yakınken bırakın nefes alıp vermede sıkıntı yaşamadan bırakın sağlığınızdan olmadan bırakın sağlığınızdan önemli bir şey yok sigara hem sana hem de çevrenizdekilere ciddi zararlar verir kapalı ortamda içmeyelim mümkünse hiç içmeyelim sağlıklı bir yaşam için sigarayı bırakın