0

sigar sadece bize değil, çevremizdekilere de zarar veriyor. sigara bir insan için gereksiz masraf, pis koku, vücudumuza verdiği zarar saymakla bitmez. sigara kanser yapıyor, damarları tıkıyor, ruhen insanı çöküntüye sürüklüyor. dişlere zarar veriyor, nefes darlığına ve kalp rahatsızlıklarına sebep oluyor. sigara sadece bize değil, pasif içiciliğe maruz kalan aile bireylerimize ve çevremize çok zarar veriyor. sigara kullanımını en kısa zamanda sonlandırmakta fayda var.

0

sigara içmenin bize bir çok zorluğu vardır . özellikle nefes darlığına sebep olur astım hastalıklarına yol açabilir. veya çeşitli kanser hastalıklarına ve bir çok hastalığa sebebiyet verebilir. sigara içmek ölğmcğldğr erken yaşlanmaya ve erken öldürmeye elverişlidir. cildiniz de kötü etkiler yaratır cildinizi solgun ve renksiz gösterir. aynı zaman da dişler için de oldukça zararlıdır. ağız içinde çeşitli yaralara sebep olabilir. boğaz ağrısı yapabilir. ağzınız da kötü bir tat oluşmasına sebebçp olur. temeller yerken tat alma duygunuzu kaybetmemize yol açabilir. akşam sigara içtiğimiz zaman sabah rahatsız bir şekilde uyanırız. yokuş yukarı çıkarken nefesimiz kesilir ve nefes almakta zorlanırız. spor yaparken de bunu hissederiz. sigara içmek mide bulantısına sebep olabilir.

0

sigara içen insan diğerleri zaten bitmiş oluyor hem sağlığına hem parasına zarar vermiş oluyor en önemlisi de sağlık yürümek istediği zaman nefes darlığı olur ciğerlerinde ağrılar olur yani sigara içen insan bile bile ölüme davetiye çıkarmış oluyor bilinçli olmamız gerekiyor sigara içen insanları uyarmalıyız onların sigara içmemesi için pozitif düşünmelerini sağlamalıyız sigaranın insan hayatına ne kadar zararlı olduğu konusunda toplumumuzu bilinçlendirmeliyiz

0

geri dönülemeyecek şekilde sinirleri tahrip ediyor ve bunun yanı sıra kalp ve dama tıkanıklıklarında önemli bir rol oynuyor. sigara içen insanlar uzun mesafe koşuların yanı sıra kat çıkarken çabuk kesilebiliyor. bunun nedeni düzensiz olarak alınan nefes ve ciğerlerin işlevini zamanla azaltan sigaradaki bileşenlerdir.

0

sigara içmek hep cüzdanımda zararlı hemde sağlığımıza hiçbir yararı yok

0

sigara hem sağlığımıza hemde bütçemize zaralıdır bunlarda bize büyük zorluklar verir

0

sigara sağlığımıza çok zararlıdır.en başta akciğerlerimize solunum sistemimize kalbimize çok zarar verir.damar tıkanıklarına sebep olur.dişlerimize de çok zarar verir,cildimize zarar verir,midemize hasar verir.

0

maddi külfetin yanı sıra bedenimizde oluşturduğu biyolojik hasar sebebiyle kaliteli yaşam kavramını diplere kadar çekebilecek sıkıntılar çıkarır.sigara ölümdür.