0

aslında pazartesi günü sendromu şu şekilde doğmuş olabilir biliyorsunuz bir çok öğrenci ve çalışan hafta sonu tatil veya izin yapabiliyor. bu yüzden hafta sonundan sonra pazartesi günleri bir anda kalkıp işe veya okula gitmekte zorluk yaşanabiliyor çünkü hafta sonu güzel geçtiği ve çabuk geçtiği için. pazartesi sendromu yaşanıyor birde bazı iş yerleri pazartesi günleri kalabalık oluyor hafta başı olduğu için illaki bunların da etkisi vardır diye düşünüyorum. yani pazartesi sendromu bence bu yüzden ortaya çıkmıltır diye düşünüyorum.

0

çalışanlar için haftanın iki günlük tatilinden sonra pazartesi tekrar işbaşı yapmanın dinlenmeye alışmışken tekrar çalışmaya alışmanın ilk iş günü olması dolayısıyla insanlarda [ ya da bazı insanlarda genelde ] verdiği rehavet stres karışımı duygusuna verilen ad olmuştur. yine ilk iş günü olması dolayısıyla insanlar psikolojik olarak [ nedensiz sadece pazartesi diye ] trafiğe vs yüklendikleri için pazartesi gününün özelliği olmuştur. asıl okula gitmekte pek istekli olmayan çocuklarda tatili seven çocuklarda olur diyorum. sendrom denen şeylerin varlığı yokluğu tartışmalı olabilir fakat bir neden oluşmuştur ki sendrom denmiştir.

0

pazartesi sendromu aslında çok saçma bir şey insanlar eskiden beri böyle bir şey uydurmuşlar ve böyle gidiyor. strese gidiyorlar herhalde pazartesi sendromundan. pazar günü tatil olmasından dolayı pazartesi çalışmak çok zor geliyor herhalde onlara ama bana hiçbir şekilde değişik gelme normal bir gün ne varmış ki sanki pazar günü tatilken pazartesi tatil mi olması gerekiyor yani ne istiyorsunuz. sadece insanların uydurduğu bir şey bu.

0

insanlar hafta sonu iyice gevşer ve çıkmak istemezler de o yüzden ve hastane,postane bu gibi yerlerde çok kalabalık olur haftanın başı olduğu için .

0

pazartesi ise gideceği için bulanilima girme olayı.

0

aslinda oyle hirsey yok. calissnlar hayatlarından memnun olmayışı ve surekli yatayim derdindeler

0

tatilden sonra çalışmak insana zor geldiği için böyle bir sendrom var.

0

pazartesi sendromu pazar gününün tatil oluşundan sonra olmuştur aslında pazar günü hıristiyanların tatil günüdür islam'da tatil günü cumadır. yeni türk devletinde tatil günü cumadan pazara alınmıştır. pazartesi sendromu ise pazar tatilinden sonra pazartesi iş başı yapıldığı için insanların tembelliklerini dışa vuruşu olarak nitelendirilebilir