0

sol kola takılır bende hep sola takarım kardeş

0

saat sol kola takilir. ama ben genelde sag koluma takarım.

1

genelde erkekler sola takar, bayanlar sağa takarlar. ama kişiye göre değişir. olmazsa olmaz değildir. böyle bir kural yok.

0

sol kola erkekler takar sağ kola bayanlar. bu bi kuraldır :)

0

sol. hatta sağa takan insanlar gördüğünde cahil damgası yapıştıran dahi var. ben de vallahi sol diye biliyorum hep de sola takıyorum yıllardır.

0

aslında bu herkezde geğişiklik gösterir. ben sağ koluma takarken başkası sol kolunada takabilir.kişiden kişiye değişiklik gösterir.hangi kolunda hoşuna gidiyor veya rahat ediyorsan o koluna takmak en iyisi.ama en cok sol kola takılır.

0

yazı-yemek için kullanılmayan kola takılmalıdır

0

kol saati erkeklere göre sol ele takılır bayanlar ise genelde sağ kola takar ama çoğu insanda bu değisiyor erkeklerde saga ele takabiliyor bayanlarda sol ele takabiliyor yani diceğim kisilere göre değisiyor tahminim bu yöndedir.

0

kol saati sol kola takilir neden sola takildigini bende bilmiyorum

0

eskiden takardım kol saatı.oda sag kol olurdu genelde.

0

kol saatinin nasıl takılacağı cinsiyete gore degisir cunku bayanlar sag koluna takar erkekler ise sol kola takarlar

0

kol saati genellikle sol kola takılmaktadır.

0

saat sol kolatakilir isdeyen sa kolada takar

0

genelde sol kola takılır.lakin solak olan insanların geneli sağa takmayı tercih etmektedir.

0

sağlak olanlar sol eli solak olanlar sağı daha çok tercih etmektedir

0

kişiden kiye değişir ama genelde saat sol kola takılır nedeni ise yazı yazarken ve yemek yerken bize engel olmaması için sola takılır sağ kolumuzu kullandığımız için. tabi solak olan insanlar için sağa takılması makuldür rahatça haraket edebilmesi için. saat üretiminde genelde sol kola uygun olarak üretilir ama solak olan insanlar için sağ kola takılan üretilen saatlerde mevcuttur.

0

sol kola takılır. ki zaten saatler sol kola göre tasarlanır.

0

sebebini bilmiyorum ama genellikle sol kolay takılır

0

genelde sol kola takilir ama insanin tercihi ister saga takar ister sola

0

ay hayatımın sorusu bu soru çünkü orta okulda ilk kez saat kullanmaya başlamıştım ve sağ bileğime taktım. neyse bir süre kimsenin dikkatini çekmeden ya da çekse bile bana dillendirmemişken sağ bileğimde saatimi kullandım. ta ki bir gün birisi saat sağ kola takılmaz sol kola takılır diyene kadar. inanılmaz saçma gelmişti çnkü sağ kolumla saate bakmak bana daha kolay geliyordu. sanırım söyleyen erkekti hatırlamıyorum ama aklımdan şöyle bir düşünce geçti acaba kadınlar sağ kola takıyor da erkekler mi sola takıyor. bu kişi inatla yok ya olur mu öyle şey kadınlar da sola takar bak diye göstermişti çevredeki insanları. hakikaten de öyleydi. çocukluk aklı işte kendimi salak gibi hissetmiştim. oysa ki bence asıl saçmalık sağa mı sola mı takalım diye düşünüp sözlü kural haline çevirmek. kardeşim tak işte hangisinde rahatsan saat işine yaraması için var seni germek için değil. bence o yüzden siz de kasmayın hangisinde rahatsanız onu kullanın sağ koluna saat taktın diye bir şey eksilmedi artmadı da. ha belki senin kullanımın açısından daha kolaydır işte o zaman bir şeyler artmış olur