0

sağ eli ile iş yapan insan sağ eli ile yaptığı iş bölünmesin diye sol koluna sol kolunu kullanlar ise sağ koluna takarak kendilerinin daha rahat bir sistem oturtmalarını sağlar hangi kolunuz kuvvetli ise kuvvet gerektirmeyen işlem yaptırdığınız için diğer el tercihi daha uygun olacaktır teşekkürler

0

sol kolda daha iyi duruyor.ben sağlak olduğum için sol kola takıyorum çünkü sağ elimi çok kullandığım için saat carpmaya maruz kalabiliyor.

0

sol kola takılır sağ kolda şık duruyo bence

0

kullanım açısından sol kola uygun olarak tasarlanmış ama sağ kola da takıldığı halde zorluk yaşatmaz

0

o sana bagli mesela sen dersen ben saatimi one getirecem saga takarsin yok saatim guzel değilse sola takrsin.

1

buna kim karar verdi bilmiyorum ama nedense bir sol el takıntısı var. bence en rahat hangisi ile hareket ediyorsak o kola takılmalıdır..

0

bence sola takılır sağ elimizi fazla kullanıyoruz sol daha mantıklı bence

0

kol saatini kişinin kendi tercihine göre sol yada sag kola takanlar mevcuttur. kızlar genellikle gördüğüm kadarıyla söylemek gerekirse sağ kollarına takmayı tercih ediyorlar. sol kola takılır diye net bir kural yoktur. yaptığım araştırmadan da gördüğüm kadarıyla askeri açıdan kullanılmaya başlayan cep saatlerinden sonra gelen kol saatleri en fazla kullanılan baskın ele takmak yerine bir iş yaparken kolaylık sağlaması açısından diğer ele takilmaktadir. yani saatlerin genellikle sol ele takilmasinin sebebi buymuş. ancak şöyle de bir gerçek var aramızda solak insanlar var ve onların baskın eli sol el olduğundan sağ ele takmalari normaldir. ayrıca bir gerçek daha ortaya atmak gerekirse; saatin baskın ele takılması sonucu şekillenen bazı durumlar mevcut. bunlar, baskın ele takılması sonucu is yaparken bu kaslar gerilir saat ve benzeri takılması ile bu kaslar daha fazla verilecek ve sonuçta ya bileklik veyahutta saatin kordonu yipranacak yada bilegimiz incinerek zarar görebileceksiniz. bunlar dışında iş için bu eli sürekli kullandıkça saatin biryerlere çarpması sonucu cami kırılma durumları ile karşılaşacağız.

0

sag kola takarlar sebebi ise sol kolun her zaman ters taraf olarak bilinmesi

0

sol kola takılır denir bende hep sol kola takarım bu bir batıl inançmıdır bilemiyorum ama gelenek ve göreneklere göre yüzde doksan insal sol kola takar sag kola takanlar da vardı rahatlık yönünden taktıklarını söylerler

1

ben sağ koluma takarım sol tarafa takmak garip gelir bana . sağ kolunu çevirdiğinde daha rahat bakabilirsin sol kolunu çevirdiğinde bana ters geliyor.

1

bence genellikle sol kola takılır. ben en çok sol kola takarım. çünkü az iş yaptığım el olduğu için.

2

ben sol koluma takıyorum. sağ elimle yazı yazdığım için sağ koluma saat takamıyorum. ama bu kişiden kişiye göre değişir tabi. biraz da zevk meselesi diye düşünüyorum.

0

kol saati takmak bence sağlak yada solak olmakla alakalı bir olaydır.

0

bu kol saatini takmak kişiye göre değişen bir zevktir ama genellikle benimde uyguladigim gibi kol saati sol kola takılır çünkü olası bir kavga ortamında veya genellikle sağ kolunu kullandığımız için saat sol kolunuzdan daha güvende olur ve şıklık olarakta sola daha çok yakışıyor bence tabi bu zevk meselesi sağ elini kullanmayanlar sağa da takabilir ama ben sağa taktığımda bir değişik hissediyorum ama önerim sola takılmasıdır ki zaten sola takılır .

0

aslında tam olarak şu kola takılır diye bir şey yok. mesela ülkemizde çoğu kişi daha çok sağ kolunu kullandığı için ağırlık, engelleme gibi durumlar oluşmasın diye sol kola takarlar. kendim solak olduğum gibi ilkokulda bir solak arkadaşım vardı o saatini sağ kola takardı. yani hangi kol daha çok kullanılıyorsa o kolun tersi olan koluna takılmasını savunuyorum ben

0

tam olarak neden takıldığını ama herkes de gördüğüm kadarıyla erkeklerde hep sol kola takıyorlar bayanlar ise sağ kola takmayı tercih ediyorlar ama tabi fark etmiyor bence fazla bi bu soru için sorumani ekibine teşekkür ederim.

0

hiç farketmez ama sağ kolda daha şık duruyor bence.

0

sol kola takılır genellikle, kol saati insanda biraz da ağırlık veriyor ama ben takmayı sevmiyorum hiç.

0

kol kola takılır genellikle sebebi hakkında bir bilgim yok kalp ritmi ile alakalı olabilir. kullanış kolaylığı sol kola göre yapılmıştır . bildiğim kadarı ile ülkücüler sağa takar. sağ sol olayı ile alakalıdır.