0

tabii ki de bir hayat felsefem vardır ve yıllardır bu felsefeyi söyler ve savunurum. benim hayat felsefem bana dokunmayan yılan bin yaşasın. gerçekten insanlar bana dokunmadığı sürece hiçbir şekilde ne haklarında bir şey söylerim ne onlara karışırım. ama bana haksız yere bulaştıklarında , benimle uğraştıklarında gerçekten sinirim geçmez ve durdukça sinirim artar. ve benim bu hayat felsefemi çevremdeki herkes bilir. hatta biriyle tartıştığımda da ne yaptılar neden seni bu kadar sinir ettiler diye sorarlar. çünkü bilirler ki ben durduk yere hiç kimseye bulaşmam ve durduk yerde hiç kimseyle uğraşmam. ama benimle uğraştıklarında da onları benimle uğraştığına pişman edene kadar bırakmam.

0

felsefe insanın yaşarken hayatı sorgulamasını, kendimizi sorgulamamızı sağlar. bu yüzden felsefe'yi severim. o da beni sever.
çünkü düşünmek felsefe'nin temelinde vardır. ben de düşünmeyi, sorgulamayı sevdiğim için felsefe ile yakından ilgiliyimdir.
ilgilendikçe olaylara farklı açılardan yaklaşabildiğimi yelpazemin genişlediğini gördüm.
bu benim için çok önemli bir gelişmeydi.
artık olaylara sığ bakmıyorum. sorun odaklı olmaktan ziyade çözüm odaklı olmayı, soruna çözüm üretmeyi öğrenebildim.
bence her insan kendisini geliştirmek için felsefe ile ilgilenmelidir.
çünkü felsefe bambaşka bir şey ya.
şuan felsefe'deki pragmatizm akımını destekliyorum.
pragmatizm göre bir şey fayda sağlıyorsa o şey iyidir. genellikle bu düşüncede olduğum için faydacılık akımı olan pragmatizmi destekliyorum.
hayat felsefem ise iyi düşün iyi yasadır.
çünkü vücuduğumun genellikle sağlıklı olması nasıl düşündüğümüze bağlıdır.
iyi düşününce kendimizi mutlu edebildiğimizi gördük ve daha mutlu olmak için de daha çok pozitif, iyi düşünmeye ihtiyaç var demektir.

0

yarar veremiyorsan zarar verme, psikolojinin ilk ilkesi

1

yaptıklarım için pişman değilim ha aklım hala yapmadıklarımda , bu hayatta unutulan değil iz bırakan ol diyecektim ama demiycem ;) am bunlarda doğru sözler her ne kadar garipsensede :)

0

evet benim bir hayat felsefem var ya da vardı diyelim ben kendimce hep iyilik yapmaktan yanaydı iyilik yaparsan kesinlikle karşılığını alırsın diye bildim ama bu durum hiç böyle olmadı kesinlikle hayat felsefemi insanlar değiştirdi kesinlikle iyilik yaptığında bunun karşılığını almadım bir çok insana yardımı dokundu ama onların hep bana zarar dokundu kendi kız kardeşime yapmadığımı iyiliklerin hepsini çevremdeki insanlara yaptım ama hepte sırtından bıçaklanan ilk kişi ben oldum bir çok hayat felsefem vardı ama hepsini yerle bir ettiler o yüzden benim şimdiki yeni hatta yepyeni hayat felsefem ne kadar kötüysen o kadar sevilirsin çevrendeki insanların bir çok hatalarına kendimi ben bile şahit olmuşken insanların onları sevmesi destek vermesi arkalarında durması benim çok zoruma gidiyor yani o yüzden sana zamanı geldiğinde zarar vermiş hata yapmış ama başkaları tarafından her zaman el üstünde tutulduğu evet sen hakkını savundun sen gereğini yaptın iyi ki bunu yaptığın gibi bir sürü şeyle karşı karşıya geldim bir insan başka bir insana kötülük yaparsa sırf korktuğun için o yüzden de konuşmaya devam edebilir misin ben ya ben yapamam yapamıyorum yapamadım da o yüzden ne kadar iyilik yaptıysam her zaman sırtımdan bıçak kalan iki kişi de ben oldum hayat felsefem evet herkezin muhakkak hayat felsefesi vardır kimlerin bunun yerini korur ve belli bir yaşa kadar sürdürür hatta ömrünün sonuna kadar bunu kendisiyle taşıyor ama ben yapamadım yapamadım ne kadar iyi olduysam o kadar kötülük gördüm ama bu saatten sonra ben de kötü olacağım bakalım işler tersine dönecek mi kötü olduktan sonra beni sevebilecekler mi eğer gerçekten bu durum işe yararsa bundan sonraki felsefem ne kadar kötüysen o kadar sevilirsin olacak

0

her doğru her yerde söylenmez,gerektiğince dürüst ol sana güvenen insanları yarı yolda bırakıp ahını alma bir söz verdiysen onu mutlaka yerine getir. kendin ol en önemlisi de bu bence herkes kusurlarıyla mükemmeldir dört dörtlük insan yok neticede

0

her zaman yalnız kal. yalnız yaşa yalnız öl.

0

doğru ol, doğru yaşa. benim için en önemli şey vicdan rahatlığı.