0

hayat felsefem iyilik yaparsan kötülük görürsün kötü olursan her zaman iyi olan sen olursun.çünkü vakti zamanında iyilik yaptığın herkes mutlaka sırtından vurmayı ve ihanet etmeyi becerebiliyor.o yüzden artık iyilik yapmaktan vazgeçip kötü olmaya sürüklüyorlar .

0

benim hayatımda felsefem her zaman kendi görüşümdür. mesela başkaları için asla yaşamam. kendim için yaşayıp, kendim için emek veririm. karekterimden asla ödün vermem. bir davranısın benim karekterime uymadıgını düşünüyorsam o davranısı asla yapmam. bana verilen seylerin karsılıgını mutlaka fazlası ile veririn. mesela birisi bana bi iyilik yapıyorsa kat ve kat fazla iyilik görür. fakat birisi bana hayınlik yapıp canımı yakarsa, kat ve kat canını yakarım. bana verilen deger hangi seviyedeyse bende o seviyede deger veririm. bana yalan söyleyen ve benim düşüncelerime saygı göstermeyen insanları hayatımda barındırmam. benim kararlarıma saygı göstetmek zorundadır. eger ben bir karar verdiysem dogru oldugunu düşündüğüm için vermisimdir. başkası için dogru olanı diğil kendim için dogru olanı yaparım. kim bana ihanet ederse mutlaka intikamımı alırım. sadece ihanette diğil canımı yakanlardan da intikam alırım. ben konusurken beni ciddiye almayan ve konusmamla dalga gecen insanları hayatımda yer sahibi etmem.

0

hayat felsefe önceden vardı . şuan yok sadece en az zararla nasıl yaşarım onu düşünüyorum . önceden dünyayı daha iyi bir yere çevirmek , iyi bir insan olmak gibi felsefelere sahipken şuan aynı düşünmüyorum. hayatta neyi zorlarsan o olmamak için diretiyor . o yüzden her şeyi akışına bırakmak en iyisi . su akar yolunu bulur . nuri bilge ceylan ' ın filmi ahlât ağacı buna örnek izlenmesi gereken filmlerden bir tanesi .

1

hembu dünyamı hem ahiret haiti için çalışmak