1

ülkemizin ilk kadın doktoru ve ilk kadın tıp eğitimcisi; 1894 yılında dünyaya gelmiş, robert koleji mezunu olan " safiye ali"dir.

0

türkiye cumhuriyeti’nin ilk kadın doktoru safiye ali’dir. darülfününe kadın olduğu için kabul etmemişlerdi, safiye ali de çareyi almanyada okumakta bulmuştur. orda eğitimini alıp, doktor olduktan sonra türkiye’ye dönüş yapmıştır, muayene açmıştır ama ilk zamanlar bir doktorun kadın olduğu için o muayeneye az insanlar gelmiştir, o gelenlerde bayan olduğu için cüzi miktarda ücret edemek istemişlerdir.

0

tıp dünyasına adım atan ilk kadın doktorumuz safiye ali’dir osmanlı zamanında tanınmış ve ileri gelen bir ailenin kızıdır türkiyenin ilk kadın doktoru olmayı başardı yaşamını kaybeden doktorumuzun ölüm nedeni ise kanserdir

0

ilk kadın doktorumuz safiye ali'dir. osmanlı imparatorlugu döneminde çeşitli hizmetleriyle tanınmış bir ailenin kizidir. istanbul robert kolejini bitirdikten sonra maddi güçlüklere rağmen almanya'da tıp eğitimi almistir safiye ali. türkiye'nin ilk kadin doktoru oldu. almanya'da ii. dunya savasi sonrasi yaralilari iyileştirmistir. türkiye'ye dönmesinin ardindan yakalandigi kanser sonucu vefat etmistir.

0

cumhuriyet tarihimizin ilk kadın doktoru safiye ali dir. 2 şubat 1894'te dünyaya gelen safiye ali ilk kadın doktor ve ilk kadın tıp eğitimci olarak anılır.

0

safiye ali isimli bayandır. ilk tıp eğitimini de kendisi vermiştir.