0

aslında evet hayat baya bi zorlaşabılırdı ve bu teknolojık kısımlara ınsanların sayesınde gelmış bulunmaktayız aklımızı kullanarak mucıtler getirerek kullanmış bulunmaktayız ama şımdı olmasaydı hayat zorlaşabılırdı mesela okullarda ödev verılse performans odevlerı falan verılse kaynak yok nereden bakıcaksın bılmıyorsun ama suan var sosyal medyalar dıye hıc bırşey olmucaktı ve fenomen ınternetten alışverıs yapmak izlemek hiçbirşey olmucaktı ve ınsanlar bırbırlerıne daha cok sık ve daha cok dost kalıcaktı bırbırlerıne baglanıcaklardı ama suan boyle bir soz konusu degıl sımdı ıse arkadaşlarımızla cafelere gıttıgımızde artık muhabbet dıye bır kavram kalmadı artık cafeye oturdugumuzda artık heskes ellerıne telefonları almış bir tak tka oynuyorlar muhabbet olmuyor herşey ınternett üzerinden halledilmeye başlandı suanlık internetti kötüye kullanmassan internet kavramı süper .

0

hayat biraz zorlaştırdı ancak insanlar daha çok sevisirdi

0

21.yüzyılda internet olmasaydı daha güzel olurdu bence çünkü artık sosyal medyayı interneti kötüye kullanmaya başlandı çocuklarımız,gençlerimiz çok kaçırılıyor tehdit ediliyor ne bileyim yani çok insan bu sosyal medyalardan birilerini bulup arkadaşlık sevgililik yapıyorlar ve sonunda ya paralarını alıp kandırıyorlar ya da kötü bir evlilik ve hemen sonucunda boşanma oluyor o yüzden internet olmaması daha iyi bence günümüzde.

0

21 yüzyıl'da internet olmasaydı böyle bir şey bence mümkün değildir çünkü teknoloji sürekli ilerliyor internet olmasaydı internetten alışveriş diye bir şey olmazdı ve teknolojileri olurdu hastaneye gidiyoruz işlemler hemen internetten halledilebiliyor alışveriş yapacağız internetten yapabiliriz internet her şey internet olmasa nasıl olacak internetsiz bir hayat düşünemiyorum 21 yüzyıl'da internet olmamız kadar saçma bir şey olamaz internet hayatımıza öyle bir girmiş ki internet olmadan yaşayamayız yani internet sanki bizim oksijen gibi değil mi internet olmadan yaşayamıyoruz nternet bizim için her şey teknoloji ilerledikçe internetin hızlı artı internet hızlı 5gb internet hızlı oldukça önemlidir operatörler internetten pahalıya satıyor turkcell çok kazık mesela ben türk telekom kullanıyorum daha uyguna geliyor 10 gb internet 1000 dakika 1000 sms whatsapp içi sınırsız 29 tl kontör lise tavsiye ederim selfy turuncu large u tarife yaptırırsanız uyguna gelir türk telekom hattından da oldukça memnun interneti daha hızlı

0

can sıkıntısından ölürdük. ama bir yandan insanlar kitap okumaya zaman ayırabilir. hızlı araştırmalar için birebir çözüm olduğuna inanıyorum. ama kalıcılığı konusunda tartışılır. interneti yerinde ve zamanında kullanmalıyız. iyi yanları olduğu gibi kötü yanları da var. ama yinede günümüzün vazgeçilmezi diyebiliriz. yani kısaca doğru yerde kullan iyi yönde kullan, zamanı aşma, bilgi topla ve abartma.

0

şu an hayatımızda internet var be olmasaydı ne olurdu bunu kimse bilmiyor gerçekten çünkü şu an uçan arabalar yok uçan arabaları olduğunda da ne olacağını kimse bir varlıkla yokluk arasındaki denklem çok farklı bir şeydir yani tahminlerimiz uyuşmayabilir bence internet olmasaydı insanlar birbirine daha sadık kalırdı daha çok birbiri ile görüşürdü çünkü sosyal medyada yazılan bir yazı yüzünden insanlar birbirine küsebiliyorlar kırılalabiliyor. internet olmasaydı daha mutlu olurduk açıkçası. aile ilişkileri daha iyi olurdu en azından aldatmalar olmazdı. kitap okurduk

0

yani 21. yüzyılda i terket olmayasaydi sağlık , ve benzeri konularda c9k kötü olurdu. internetten yaptığımız araştırmalar bizim kaderimizi belirliyor .

0

haberleşme konusunda önlenemez bir kaos olurdu..

0

tekneloji bu kadar gelisemezdi insan oglu bu kadar bilgi sahibi olamaz di insanlarin birbirine samimi davranma seviyesi bu kadar dusuk olmaz di insanlar gayet guzel iletisim kurarlardi gayet samimi olurlardi ve daha ne ler neler

0

internet olmasaydı insan kafayı yerdi kesin :))) internet elindeki güzel araçtır degerlendirmesini bilene nerde ne olmuş ne olacak haberin oluyor uzaktaki akraban arkadaş es dostları iletişim kurup görüntü konuşur foto resim atabilirsin. aklına takılıp bilmediğini alistirir onun inceler sin. internet sayesinde uzaktaki kişiye istediği bilgiyi hemen gönderirsin. internet hem iyi hem basa bela şimdikilerin herkes internet üzerinden başını kaldirmiyorlar ama isin olunca kullanmanın gerek ki zamanın önemli o zamanı ailenle geciresin. internet artik sosyal alem olmuş çoğu bunun için kullanıyor internete kimse arastia bilgi için kulanmiyor ne yazık ki

0

internetsiz bir hayat zor olurdu bi yandan iyi olurdu zor yanı ise her seyi direkt oturdugumuz yerden kolayca yapamazdik iyi yonu ise cocuklar kitap okurdu internet cocuklat icin cok zararli ve kullanirken kullandigi cihaz goz rahatssizligina sebep olabilirdi yalniz internet olmasaydi suan burda bile olamazdik teknoloji cok hizli gelisiyor ama cocuklar icin bir onlem alinmali yoksa artik gelisemeyiz cunku cocuklar oyunlar oynatikca ne kitap okurlar nede okula giderler her zaman telefon bilgisayar tablet vb. aletler yuzunden hme gozune hemde beynine cok zarar veriyor ama iyiki internet var olmasaydı suanda herkez telgraf mektup kullanoyo olurdu ama bizim internetimiz var :)

0

aslında şu anda günümüzde internet olmasa bir yandan da güzel olacağını düşünüyorum. çünkü teknoloji bir anda gelişti ve çok hızlı oldu. aslında şu anda yeni yeni dokunmatik telefonlar çıkmaya başlamış olması lazımdı diye düşünüyorum piyasaya. ama bir anda her şey gelişti ki herkesin elinde birer tane dokunmatik telefon oldu.ardından internet de gelince doğal olarak milletin artık elinden düşürmediği bir icatlar gerçekleştirildi. bu yüzden daha doğrusu eski zamanların biraz olsun daha yaşamak mümkün olabilirdi benim için. çoğu kişi eskiden nasıl yaşıyorlarmış diye düşünebilir böyle internetsiz telefonsuz. ama benim en çok sevdiğim ortamlardan bir aslında. çünkü şu anda mesela bir arkadaş ortamına girsek ya da misafirliğe gitsek görüyorum ki herkesin elinde birer tane telefon ya da televizyon karşısında bağlı kalıyorlar. evin içerisinde hiçbir muhabbet farklı farklı konular geçmiyor bile. bu yüzden bu zamanları gerçekten çok sevmediğimi açık açık söyleyebilirim yani.tabii ki böyle teknolojinin gelişmesinde bizlere faydası olduğunu düşünüyorum ama biz pek fazla kullanmasını iyi bilen bir millet değiliz diye düşünüyorum. arada sırada tabii ki internete bakabilirsin ya da televizyona bakabilirsin ama bu sürekli her gün yapabileceğim bir şey oldu muydu artık bir yerden sonra keşke eskiler diyesim geliyor.

0

21. yy’da internet olmasaydı insanlar arasında örgütlenmeler daha az olur ve daha uzun süreli olurdu. insanlar internetten bile provakasyon yapabiliyor. bu gibi durumlar olmazdı. internet olmasaydı aile ortamında veya arkadaş ortamında doğallık ve alaka daha güzel bir seviyede olurdu. internete düşkünlük dolayisiyla insanlar çevresindeki kişilere vakit ayıramıyor buda insanları yalnızlaştırıyor. internet olmasaydı sorumani ile tanışamazdık ve bilgi alıverişinde bulunamazdık. araştırmalarımız kitaplar ile sınırlı kalırdı.

0

insanlık ilişkilerinin daha doğal olduğu, daha anlamlı ve unutulmuş güzelliklerimizin yaşadığı bi dönem olurdu

0

internet olmasaydı şuan ki yaşam standartlarınız ne ise yarısı ancak olurdu internet küreselleşmenin önemli bir unsuru olmaması halinde tüm ülkeler daha yavaş gelişecekti

0

internet olmasaydı nasıl olurdu kıme göre neye göre iyi yollarıda var kötü yollarıda ama bizim için hangisi hayırlıysa o olsun o ınternette olan dolandırmalar düzenbazlar olmazdı güzel olurdu. ama alıcagımız bilgi kaynakları haberleri duyamıyacagın için kötü olurdu çok göreceli bir konu soran kişi aslında basit ama ciddi anlamda önem sarfeden bir konuya değinmiş soru her yerde sorulur okdr da çok cevap verilir ama okfar cevabın içinde hangisi doğru onu bulmakta önemli diye düşünüyorum cevabım ise olsada olur olmasa da olur ;)

0

teknoloji bu kadar ileriye gidemezdi ve insanlar bu kadar çok bilgi sahibi olamazdık. kütüphaneler kitaplar bir yere kadar sonuçta.

0

kesinlikle aile bagları, arkadaslık bağları daha saglam ve güzel olurdu. amma ve lakin kuranda geçen her eve girecek tek gözlü deccal internettir.

0

küreselleşme çok daha yavaş ilerlerdi insanlar bilgiye ulaşmak için ansiklopedilere ihtiyaç duyardı insanlar daha çok birbiriyle ilgilenirdi yani demem o ki iyi yanlarıda çok olurdu zahmetli yanlarıda

0

insanlar daha çok bir araya gelirdi. bigi edinmek için sürekli google veya diğer arama motorlarını değil kütüphaneleri kullanırdık. film için sinemaya giderdik internetten iki dakikada indirmezdik. arkadaşlarımızla, ailemizle vakit geçirirdik. odalara kapanip saatierce bilgisayarda takılmazdık. oyun oynamak için internet oyunlarını değil misketi tercih ederdik. faydaları haberleşme arttı, ticaret arttı, birbirine ulaşmak kolaylaştı. görüntülü konuşmalarla her an her yerde o insanın yanındaymışız gibi hissettirdi. sosyam medyada fenomen olanlar yemek,alışveriş siteleri arttı. kitap okuma azaldı kitap alma sayısı onun yerine şipşak özetler okunup internetten aonra da unutuldu.