0

hayat çok zor olurdu ama doğa bize kalabilirdi insanlar daha sosyal olurdu yardımlaşma daha fazla olurdu artık kafeye giden insanlar bile birbiriyle konuşmuyor herkesin elinde telefon

0

bazen diyorum olmasaydı diye ama sonra napardık diyorum çünkü her türlü bilgiyi internetten aliyoruz eskisi gibi ansiklopedilere pek bakılmıyor ama eskisi gibi sohbet muhabbet ortamıda pek kalmadı internet yüzünden çünkü herkesin elinde telefon internette geziniyor benim düsüncem keşke internet diye bi sey olmasaydı sohbet muhabbet etseydik hep.

0

internet çağımızın yeni nesil kanseri. internet olmasa iki dünya yarattım kendi kafamda. birincisi bence olması yüksek olan şey insanlar birbirine karşı daha çok sevgiyle insanlıkla yaklaşırdı.teknoloji bizi birbirimizden uzak tuttu. internet olduktan sonra ailemizle bile az vakit geçirmeye başladık. ancak internetin çok iyi yönleri de var elbette. mesela vaktimiz olmayınca bir faturayı ya da bir ödemiyi bir tıkla halledebiliyoruz. ancak eskiden kuyruklar girip saatlerce sırada bekliyor ancak bir işlem yapabiliyorduk. şimdi istediğimiz işlemi kolaylıkla evden işten her yerden halledebiliyoruz. bunun yanında acıktık mı internete girip bir yemek siparişi verebiliriz. uğraşmadan hemen ama mesela o yemek belli bir süre sonra sıradanlaşıyor. yani keyifle yaptığımız bir yemeğin yerini alıyor. yemek yapmak sıradan oluyor artık. mesela boş vaktiniz var bir oyun oynayabilirsiniz internette. ancak boş vakitlerde eskiden sevdiklerimizle vakit geçirirdik.şimdi ise bilgisayar telefon başındayız. bunun yanında internetten para bile kazanabiliyoruz artık. oturduğunuz yerden hiç çabalamadan bir kaç şey yazarak. bunun en temel örneği şuan yazdığımız şey. internet olmasaydı bence bilim daha ileri giderdi. evet garip gelecek ama benim fikrim o yönde. insanlar boş kalınca daha çok çalışmaya heveslenecekti. daha çok şeyler yapmaya çaba sarf edecekti. internet olmasa istediğimiz şeylere daha zor ulaşacaktık. belki daha çok anlamlı gelecekti bize bazı şeyler. internet bence hayatımıza giren bir karabasan bence. aile kavramını yok saydık. annemizi babamızı yanımızda bile sohbet etmiyoruz. onları eskisinden daha az arıyoruz. ama iyi yönleri de var mesela internetle uzakta olan tanıdıklarımızı sevdiklerimizi arayıp görüntülü konuşabiliyoruz. interneti nasıl kullandığınız çok çönemli

0

internet olmasaydı bence millet daha akılsız ve geri zekalı olabilirdi çünkü insanlar ve merak ediyorsa buradan soruyorlar

1

internet olmasaydi bu kadar kolay herhangi bir islem yapamazdik. elektrik faturalari olsun su faturalari olsun yapamazdik . gerekli olan bilgileri bulamazdik . internet sayesinde hersey elimizin altinda . istediğimiz herseyi bulabiliyoruz . cok kolay seyleri hemen yapabiliyoruz . internet lazimdir. buyuk bir ihtiyaçtır. dünyanın her yerinde ineternet kullanimi vardir. turkiyede bu kullanim kimileri baska seylerede yonelik kullaniyorlar. devletij izni olmadan sistem ve kurgularda ineternet kullanılıyor. kimiler interneti olumsuz olarak kullaniyor. kimileri olumlu şekilde kullaniyor. internette herseyi bulabiliriz. cocuklarimiz icin gerekli bilgiler falan cogu seyi internete bulabiliriz. internet bir cagin baslangici sayilir. simdiki zamanda internetsiz bir hayat düşünemiyorum. internetsiz hayat olmaz . internette kolayca biseyler bulabilirz yapamadığımiz yemekler tarifler olsun herseyi internette bulabiliriz . geçmişimiz de olan biten olaylari hepsini internet aracılığıyla bulabiliriz. internet olmasa yasam da olmaz . olurda zor bir yasam olur . bi yerden başka bir yere para gönderemeyiz. hersey ınternet sayesinde olur. o bir araçtır. onsuz bilemediğimiz duymadığımiz seyleri bilip duyabiliriz. internet yasam ineternet aractir. onsuz bir yasam düşünmek istemiyorum. çünkü ben internetsiz yapamiyorum . o olmasa sanki hayatim durmus gibi oluyor . internet olmasa hic birsey olamaz . bende bağımlısı olmuşum . onsuz sanki yaşayamam. lütfen hiçbir zaman internetim bitmesin ya. sevdiklerinizi ınternet aracılığıyla ulasabiliriz. değişik uygulamar ile internet ile dunyanin obur ucundaki sevdiklerimize ulaşabiliriz. bu nedenden dolayi internet olmali. çünkü kolay kolay bazı işleri yapamayiz. yapsak bile gec yapariz. bazı islerimizi kolaylaştırır. bundan dolayı internet herkese lazim . kimileri hunharca kullanıyor . kimileri yavas yavas kullaniyor. bende internet oldu mu hemen hic durmadan girip araştırıyorum . oyunlar oynuyorum. gezip baya dolaşıyorum. internet lazimdir. kim ne derse desin internetsiz bir yaşam düşünülmez . düşünülemez çünkü büyük bir ihtiyaçtır...

1

internetsiz bi hayati dusunemiyorum kim nerede ne yapmis nereleri gezmis nerden bilirdik

0

internetsiz bi hayat düşünemiyorum ama suan bulunduğumuz yüz yıldan daha samimi olurdu. insanlar daha sıcak olurdu bilgiye ulaşma hızı azalırdı ama insanlar bibiriyle daha fazla vakit geçirirdi.

1

insanların birbirine olan samimiyeti ve güveni artardı. komşuluk ilişkileri yine düzene girerdi. yha artık bayramlar bile telefondan ve watsapp tan kutlar oldu.

0

gayet güzel olurdu insanlar iletişim kurardı. kalite olurdu ama işte maalesef yok

1

günümüzde bile internet kısa bir süre olmadığında her şeyimiz ters gidiyor. bu yüzden internetsiz bir 21. y.y olamaz.

0

internet olmasaydı eskisi gibi sohbet ortamları olurdu insanlar bos zamanlarinda daha çok kitap okurlardı. dış dünyadan haberdar olmak adına guzel bilgi edinmek adına guzel tabi iyiye kullanılırsa.öte yandan art zihniyetli insanların yolunu açan bir araç internet .eger internet olmasaydı bu kadar suç eğilimi artmazdı benim fikrim.

0

internet olmasaydı çoğu ülkenin birbirinden haberi dahi olmazdı

0

dunya bence cok daha guzel bir yer olurdu evet bilgiye gec ulasirdik ama bu kadar pislik insan olmazdi

0

internet olmasaydı savaşlar belki olmayacaktı çocuklar ve masumlar ölmeyecekti

0

internet olmasa da internet gibi bir şey olacağı kesin emin ol.

0

internet ile bilgiye ulaşmak çok kolay. internet olmadan çok zor olurdu herşeyi öğrenmek.

0

keşke de hiç olmasaydı şuanda sokağa yola çıkıp sorsak telefonunu varmı diye % 90 ı da var der kesinlikle şuanda teknoloji artık nasıl olup da şuanda günümüze kadae öyle bi girdi anlatmak mümkün değil bence eskiler en iyi yasadığı zamanlardı ve mükemmel bi ortam oluyordu ve muhabbet ve eğlenceli mutlu bileceğimiz anlar yaşamışlardı çünkü eskiden bu kadar telefon filan yaygın değildi ve herkes birbiriyle birlikte muhabbet gırgır şamata halinde geçmekteydi mutlu huzurlu bi ortam içeri de herkesin bşr arada olduğu zamanlar hani hayali bile gerçekten çok güzel ve sobanın başında olmak hep birlikte sevindirici bi haldeydi herkes.

0

21. yılda internet olmasaydı yaşanılacak bi hayat olmazdı. günümüzde internet oldukca önemli bir noktadır. arastırmalar için oldukca gerekli bir teknolojidir. internet olmasaydı ögrenciler ödev arastırmalarını yapamazlardı. haber kaynağı olarakta kullandığımız bşr teknoloji internet. eger bu dönemde internet olmasaydı yaşam çok zor olurdu. internet hem paylaşım yapmak için hemde paylasılan icerikleri görmek için oldukca önemlidir. art niyetli insanlar kötü amacla kullanıyor olsalarda, internetsiz olmazdı.

0

bence internet olmasaydı hayat çok ama çok daha zor olacaktı. yani yaşam yaşanılmaz bir hal alacaktı.

0

şuan internet olmasaydı yeriz ama elimizden telefonları hiç düşürmeyiz. keşke internet, telefon olmasaydı. ilk telefon ve internet çıkmaya başladığında aslında sıkıntı yoktu, ne zaman dokunmatik ve akıllı telefonlar cebimize girdi o zaman sıkıntı olmaya başladı. 6 aylık bebeden tutun 70-80 yaşındaki dedeler, ninelerin ellerinde akıllı telefon ve internet. bu insanlar böyle nereye gidiyor, nereye sürükleniyor diye düşünmüyor değilim. çünkü ne zaman bu internet, telefon, televizyon ceplerimize, evlerimize girdi o zaman muhabbetler bitti. dert dinleme, sıkıntını açma gibi şeyler hep sanal ortamımızda kaldı. bir misafir gelir ilk nasılsın diyeceğine ilk söylediği söz wifi şifresi ne olur. niye isteyecek ya bir mesaj gelecektir yada bir oyunu yarım kalmıştır. arkadaşlarla toplanıyorsun sohbet, muhabbet etmek için ama arkadaşlarla takıldığın sürenin %90’ini telefonla ilgilenmekte hal hatır soramıyorsun. artık bir arkadaşlar toplandı mı bir olayı anlatacağına ya şunu gördün mü diyerek telefondan, internetten gösteriyor. aslında internet, telefon, televizyon hayatımızı kolaylaştıran aletler ama biz insan yararlı halde kullanacam diye aşırıya kaçarak zararlı hale getiriyoruz. büyüklerim her zaman der, eski zamanlarda sohbetler vardı, şimdi ki gibi eline telefonu alan bir köşeye çekilmezdi diye. telefon, televizyon, internet keşke çıkmasaydı.