0

hem çok sıkıcı hemde daha güzel olurdu diye düşünüyorum yani biz şuan buna alıştığımız için bize garip gelebilir telefon kullanmamak ama eski toplumlarda telefon diye bir haberleşme aracı yokmuş zaten bu bakımdan düşündüğüm zaman olmayabilirdi de yani fena olmazdı. belki hiç bilmeseydik icat edilmeseydş bu durumda da aramıycaktık telefon kullanmayı ancak icat edildiği için bizde telefon kullanmamaya alıştığımız için olmasaydı ne olurdu bilemem bence toplumun bir kısmı intihar bile edebilir çünkü hastalık haline gelmiş telefon bazı insanlar için. bu bakımdan bilemiyorum yapmış olduğu alışkanlık sıkıntılı bir durum bence olmasa da olurdu ama var kullanıyoruz şu an ne yapalım yani. birde alışkanlık olduğu için bence olmaması buna alışmak da zaman alırdı ve zor olurdu özellikle internet vs. olması konuşmak için haberleşme aracı olması bu bakımdan da önemli olduğu için ihtiyaç diye düşünüyorum.

0

yani telefon olmasaydı bence çok zor olurdu. şahsen ben kendi adıma söylemem gerekiyorsa ben kuşadası'na geleyim gittim mesela aileme üzerime ailem izmir'de yaşıyorum. mesela her gün haber alamazsam deli olurdum onun için telefon olmazsa olmaz yani iki telefon var sonuçta insan ailesini arıyor ,sevdiklerini arkadaşlarını arıyor. tabii ki benim için en önemlisi ailem yani sonuçta ne kadar evlendisem de gene de aklım her zaman onlar da hele bir de kız çocuğu olunca daha zor oluyor ve askerdeki askerlerimiz bile telefon kullanmadan yapamıyor. sonuçta özlem ve hasret var onun için telefon olmazsa olmaz yani çok kötü şeyler olurdu hiç kimseye ulaşamazdik haber alamazdım veya bir şey olduğunda haber veremezdik yani bu gibi şeyler olur.

0

telefon olmasaydı insanlar uzak yerdeki kişilerle çok zor iletişim kurarlardı. bence telefon şu zamanda gerçekten çok gerekli.

1

insanlarla haberleşme zor olurdu. insanlar uzaktaki insanları arayamazdı sohbet edemezdi her daim. şuan telefon baya iyi bir icat.

0

telefon olmasaydı hayatımızda birçok değişiklik olurdu çünkü neredeyse her yerde telefonu kullanıyoruz açıkçası ben her şeyde kullanıyorum.telefonu özellikle de aramak için birilerini aramak için kullanıyorum eğer telefon olmasaydı birisiyle mesaj yaşamazdık birisinden haber alamazdık onu aramazdık mesela bir yerden gelecek arkadaşımız bir yolculuktan ve kendi memleketimizde gelecek ama ondan eğer telefon olmazsa nasıl haber alacağız alamayız çünkü telefonumuz olmaz o yüzden bir saat öncesinden otogara gidip beklememiz gerekir ve bu gerçekten bence iyi değil neden bir saat önceden gidiyoruz ki veya iki saat önceden gidiyoruz ki telefonla hemen arayıp nerede olduğunu öğrenirsek hemen dakikasına gidebiliriz. bence telefon olmasaydı hayatımız birçok değişiklik olurdu tabii bazı yönleri bence çok iyi telefon olmaması bunlardan biri benceinsanlar en azından önlerinde bakardı annene bakarak yürürdü çünkü çoğu insana bakıyorum da kulaklıkları kullanımda ve önünde telefonu elinde telefonu sürekli önüne bakıyor artık çarpılacaklar karşıdan karşıya geçerken insanlar. bu yönden bence çok iyi olurdu telefon olmaması ve daha iyi bir iletişim kurabilirdik mesela çünkü okulda bile insanlar artık sürekli telefona bakıyorlar işyerlerinde özellikle sürekli ellerini telefon hiçbir şekilde iletişim kuramıyoruz maalesef ki evde bile hatta hiçbir şekilde aileler birbirleriyle iletişim kuramıyor lar whatsapp'tan mesaj atıyorlar artık birbirlerini bu çok komik bence bu yönden telefon olmaması bence çok iyi olurdu en azından insanlar birbirleriyle iletişim kurarlardı bir konuşurlardı.