0

yemek için gerekli malzemeler 1 kilogram ıspanak 1 adet kuru soğan yarım çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası tuz karabiber pul biber
ilk olarak ıspanaklı temizleyelim ve çamlık kalmayıncaya kadar yıkayalım toprakta yetişir için yapraklar arasında kalan çamurumsu maddeler istenmeyen sonuçlar doğurabilir bu nedenle ıspanağın birkaç şey yıkanması gerekiyor diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım salçayı ilave edelim ardından ispanakları da ekleyelim ve ıspanak var eriyinceye kadar kavuralım yarım çay bardağı yıkanmış pirinç tuz ve baharatları da ilave edelim bir su bardağı kaynar su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim servis tabağına aldıktan sonra ıspanağın açılmasını bekleyin aksi halde yerine koyduğunuz yoğurt kesilebilir ve ortaya kötü bir görüntü çıkabilir gördüm kümesini önlemek için ıspanağın alınması şart

0

malzemeler:bir bağ ıspanak,1 adet kuru soğan,bir fincan pirinç,sıvıyağ,tuz,karabiber,pulbiber,salça.
yapılışı:ispanak yaprakları güzelce yıkanırak suyu süzülür.ispanaklar güzelce doğranır. soğanı küp küp doğrayalım ve bir tencereye sıvı yağ koyup soğanı kavuralım.salçayı da ekleyerek ıspanakları da ilave edelim.iyice kavuralım.yıkadığımız pirinci,tuzu ve baharatları ilave edelim.1 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.pirinçler yumuşayınca altını kapatalım. sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.afiyet olsun.

0

ispanak yemeğini çok severim ve çok yaparım öncelikle ıspanak güzelce yıkanır ve küçük küçük doğranır. daha sonra soğan ,salça, baharat başka bir tencerede kızartılır haşlanan ıspanaklar üstüne eklenip karıştırılır. afiyet olsun :))

0

başlangıç olarak ıspanağı temizliyelim. diğer taraftan soğanı doğruyalım pempeleşene kadar kavuralım salçayı ilave edelim ardından ıspanakları ekliyelim ve ıspanaklar eriyenceye kadar kavuralım, yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları ilave edelim. 1 su bardağı kaynar suyuda ekliyerek kapağı kapatalım. kısık ateşte pirinçler yumuşuyana denk pişirelim. yanında yoğurtla servis edelim, afiyet olsun.