1

patatesli ıspanak graten yapmak için gerekli olan malzemeler şunlardır,
4 adet patates
1 adet soğan küçükse iki adet koyabilirsiniz
bir kilo kadar ıspanak, tuz karabiber ve sıvı yağ
üzeri için beşamel sos hazırlamamız gerekiyor onun için de gerekli olan malzemeler, 3 kaşık un 2 su bardağı süt margarin ve kaşar rendesi.

patatesli ıspanak greyder yapmak için işe öncelikle patatesleri güzelce ayıklayıp , ardından üzerindeki topraklar gidene kadar iyice yıkamamız gereklidir. ıspanakları yıkadıktan sonra iri iri doğruyoruz ve ardından genişçe bir tavanın içerisine sıvı yağ ekliyoruz ardından yeni bir şekilde yemeklik doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz. soğanlar kavrulduktan sonra içerisine ıspanakları önce sıcak sonra soğuk suya batırarak şoklama yöntemi uyguluyoruz ve soğanların içerisinde atıp kavurmaya başlıyoruz. onlar kavrulurken patatesleri küp küp doğrayarak kızartıyoruz.diğer taraftan da margarin içerisinde un kavurup sonrasında içinin sütü ilave edip sürekli olarak karıştırıyoruz ve ocaktan almadan önce içerisine tuz ve karabiber ilave ederek birkaç dakika daha karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. beşamel soslu hazır olduktan sonra yuvarlak bir borcam tepsiye içerisine patates ve kavrulmuş ıspanakları alarak üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu döküyoruz.en üstüne de rendelenmiş kaşar peyniri her yere eşit bir şekilde gelecek kadar bolca serptikten sonra önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip üzerinde kızarana kadar pişiriyoruz. üzerindeki kaşar peynirlerini kurumaması için piştikten sonra fazla bekletmeden ilk sıcaklığı attıktan hemen sonra tüketmelisiniz.

0

1) 3 adet orta boy patates
2) başamel sosu için; 1,5 buçuk su bardağı süt 1,5 yemek kaşığı tereyağı ıspanakları güzelce yıkayın haşladığınız patatesleri borcama koyun afiyet olsun