0

ülkemin başkanını, teknolojinin hangi noktada olduğunu arardım.

0

soru çok güzel çok beğendim öncelikle 2100 de uyansaydım bakacağım ilk şey geçmişe doğru büyük bir yolculuk olurdu şimdiye kadar nelerin değiştiğini ,türkiye’de neler olduğunu ,ve şimdiki türkiye ettiğin eski türkiye’den farklarını araştırırdım tabii ki de en önemli olan şey de 2100 de insanlar nasıl giyiniyor diye bakardım.

0

ülkenin adalet sistemini kontrol ederdim. belki gecen seneler içinde gercek adaleti sağlamanmıltır. adalet bakanlıgı,cumhurbaşkanı kim olmuş ve bu adaleti saglamısmı diye uzun bi arastırma yapardım. malesef suanda yok adalat ama belki o zaman olur diye umut ediyorum. bizden gecti gelecek nesillere faydası olur.

0

bilmiyorum takip ediyor musunuz ama youtube da barış özkan diye bir youtuber var. bilimsel şeyleri araştırıp insanlara anlattığı videolar çekiyor. onun bir videosunda önümüzdeki 200 küsür yıl hakkında bilgiler vermiş. çok enteresan ve gerçekten olabilitesi yüksek bilgiler bunlar. bundan yüz yıl sonra dünya iklimi hakkında ve nüfus dağılımı hakkında bilgiler ve daha niceleri için bilgiler var. izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. eğer şuan uyusam ve 2100 yılında uyansam ilk önce bunların gerçekleşip gerçekleşmediğini araştırırdım. eğer doğru ise daha sonraki yüz yıl hakkında çalışmalara başlardım. gelecek aslında bizim elimizde. biz bugün ne yaparsak bundan yüz sene sonra da şimdi yaptıklarımızın meyvesini yiyeceğiz. eğer bundan yüz yıl sonra daha güzel bir dünyaya uyanmak istiyorsak bugün adımlarımızı daha doğru ve daha emin atmalıyız. baktım da türkiye'ye dair bilimsel bir ilerleme düşünülmemiş. sadece nüfusun önce 90 milyona çıktığı ve bir süre sonra yine 80 milyona düştüğü söylenmiş. doğurganlığın azalacağı vurgulanmış. ancak doğurganlık azalsa bile 10 milyonluk bir nüfus düşüşü beni endişelendirdi. bunun sebebi ya bir savaş ya da büyük bir salgın hastalık olabilir.

1

geçmişte neler olmuş diye merak eder araştırırım , ülkeye ne olmuş diye merak ederim

0

2100 'de uyansaydım ilk aratacağım şey "dolar kaç tl oldu. " olurdu.
şuan dolar kurunu feci bir şekilde takip ediyorum.