0

benim canım sık sık sıkılır. cümlem bence biraz komik oldu ama gerçekten öyle. yaptığım iş yada uğraş her ne ise ben çabuk bıkarım ve hemen sıkılırım. hatta annem sürekli bana bu huyum yüzünden sen maymun iştahlısın diye kızar. neyse canım sıkıldığında yapacak o kadar çok şey buluyorum ki saymakla bitiremeyiz aslında. benim gibi çok sık sıkılanlar bilirler sürekli kendinizi eğlendirecek yeni şeyler bulmalısınız sonra ondan da sıkılıp yeniden bir şey diye uzayıp giden bir listeden bahsediyorum. işe başlayalı bir kaç ay oldu daha doğrusu iş değişikliği desek daha doğru olur. neyse bu konu üzerinde çok durmayayım. hemen size canım sıkkın olduğunda neler yaparım onlardan bahsedeyim.
öncelikle bir önce ki paragrafta da belirttiğim gibi yeni işime bir kaç ay oldu başlayalı. ben koşuşturmalı işleri daha çok severim daha kolay gelirler bana. her ne kadar zor olsalar da insan çalışırken yaptığı işi severse eğer yorulmuyor. yeni işim ise aslında çok rahat diyebileceğimiz düzeyde. sürekli oturuyorum yapmam gereken çok iş yok. ama böyle olunca da insanın canı sıkılmıyor değil. boş vaktim de çok oluyor işlerden arta kalan zaman da. dışarı çıkamadığım içinse burada kendimi eğlendirecek şeyler bulmaya çalışıyorum.
genel de en sevdiğim şeyi yani kitap okumayı tercih ediyorum. zaten günde en az otuz sayfa kitap okumaya gayret ederim. genelde de otuz sayfaya kadar canım sıkılmıyor hatta elli bazen atmış sayfa okuyorum hele de kitap sürükleyici olursa değmeyin keyfime. ikinci olarak da sorumani sitesine giriyorum. hem biraz ne tür sorular var onlara bir göz gezdiriyorum hem beğendiğim soruları cevaplıyorum hem aklımda soru varsa onu burada ki yazarlara sorup bilgi alıyorum. böylece biraz da para kazanmış oluyorum. az da olsa ek gelir elde etmiş oluyorum. üçüncü olarak fotoğraf çekiyorum. hayır hayır sandığınız gibi kendi fotoğraflarımı çekip çekip duran selfi hastalarından değilim. :) bir kitabın bir fincanın duruşlarını görüntülerini fotoğrafla birleştirmeye çalışıyorum. bir eğitim aldığımdan değil yada bir yerde bunları paylaşacağımdan değil. sadece hoşuma gidiyor. kendim için bir şeyler yapmış oluyorum ve bu gerçekten insana huzur veriyor. iş yerinde yaptıklarım maalesef bu kadarla sınırlı.
evde yada dışarı da olduğum zamanlarda ise en çok yürüyüşe çıkmayı seviyorum. dağ bayır dere tepe yürüyorum ta ki ayaklarım ağrıyana kadar. böylece ne can sıkıntısı kalıyor insan da ne de başka bir şey.

0

canım sıkıldığı zamanlarda internetten yeni bilgiler okurum yeni şeyler öğrenirim televizyon seyrederim dini bilgiler öğrenmeye çalışırım çocuğum ile ilgilenirim eşimle güzel vakitler geçirmeye çalışırım arkadaşlarımla buluşurum dışarı çıkarım.