0

türkiye memleketim güzel ülke ama taşınmayı isterdim ekonomik sıkıntı issizlik artan suriyeliler eğitim sistemi çocuklarımın geleceği için ama yinede vatanım ayrıştırma olmadan keşke düzelse.

0

yurtdışında yaşamak helede bir türk olarak yaşamak daha zor ülkemi seviyorum türkiyeden başka biryerde yaşamak istemezdim. gezmek görmek güzel sadece yurtdışında türksen daha da hor görülüyorsun

0

hayır asla istemem böyle bir şeyi ülkemizde seviyorum

0

türkiyeden taşınmayı istemezdim. seviyorum ülkemi çünkü. başka bir ülkede yapamazdım. gezmeyi görmeyi isterim ama ülkemi birşey e değişmem.

0

istemezdim belki parasal sebeplerden dolayı tasinabilirdim tasınsamda kısa bir süre olurdu biraz para kazanıp geri ülkeme gelirdim.

0

taşınmaya hiç istemezdim.insan kendi ülkesinden neden taşınmak istesin ki ancak bir şeyler yolunda gitmiyordur işte bu düşünce oluşmaya başlar .hele de aile kurmuşsanız ailenizin geleceğini düşünerek taşınırsınız.etin kilosunu dert edinirsiniz. çocuklarınıza istediklerinizi alamazsınız. taşınmanız an meselesidir.insana değer verilmez.karşıdan karşıya geçmek için hele de bebek arabalı olduğunuzu düşünürsek buna rağmen insan muamelesi görmezseniz . yurtdısında adımınızı attığınız an arabalar duruyorlar diye biliyorum.
türkiyede bir kadının geçinmesi çok zor. geçim yüzünden çekilmeyecek insanları çekmek zorunda kalıyorlar. dayak vs.. ama yurtdışına devlet sahip çıkıyor. kadına maaş bağlıyor. çocuklarının eğitim masrafını karşılıyor. burda kiminiz kimseniz yoksa koca eline bakmak zorunda kalıyorsunuz.yediğiniz dayak da cabası..

0

ben bu ülkeden taşınmayı çok isterdim. ülkemizde bir üretim yapılmıyor buda ekonomik olarak zaralara yol acıyor. sayın cumhurbaşkanım recep tayyip erdoğan bey 54 binlira maaş yetmiyor diye 75 binlira maaş alırken bize 1600 tl ile geçimin saglanması söyleniyor. 1600 tl neye yetecek ki? 600 tl kafadan kiraya gidiyor zaten ki bu en az miktarı yani suan iyi bi evde oturmak istesem 800-900 en az fiyatları. 600 tl cıktıktan sonra geriye kaldı 1000 tl bunun 300 tlsi doğalgaz,su ve elektirik faturalarına gitti, geriye 700 tl para kaldı. mutfak masrafları aylık en kötü 300 tl giden bir masraf, yani geriye kaldı 400 tl. eee ise gidip geliken ulaşım içinde 400 tl gitti ve maaş bitti. çocukların okul masrafı,özel ihtiyaclar ve bir çok temel ihtiyaca para kalmadı. bu konuyu aklınızda tutun! bir diger konu ise adalet. simdi bu aşkeri ucretle gecinemeyen bir insan mecburiyetten hırsızlık yapıyor. 166,178,165 maddelerinin gereciğince alt sınırı 10 üşt sınırı 16 yıldan hapis alıyor. bir diger mahküm çocuk istismarı olan 101,102,103,104,105 maddelerinin gereyince aynı sekilde alt sınırı 10 üşt sınırı 16 yıldan hüküm yiyor. simdi bu durumda sizce adalet var mı? bi tarafta gecimi yüzünden bir suc isleyen insan varken diger tarafta cani bir yaratık var. fakat ikiside sanki aynı suclarmış gibi aynı seneden hüküm yiyor. yani bunların hepsini göz önünde bulundurmak gerekirse suan tek isteyim ülkeden taşınmak olabilir.

0

isterim , fakat kötünün kötüsü var sonuçta bu ülke nasıl olursa olsun bizim ülkemiz bizim birbirimizden başka kimsemiz yok

0

ben isterdim türk olmak gurur verici bir şey ama allahın suyunun bile para ile satıldıgı bi ülkedeyiz kuba gibi bi yerde yaşamak isterdim herkesin maaşı net esitlik var

0

istemezdim ülkemi çok seviyorum ancak daha iyi koşullarda türkiye'de yaşamak isterdim.

1

türkiye'den taşınmayı düşünmedim dersim yalan söylemiş olurum. fakat son kararım yine türkiye olmuştur. tüm güzelliklerin olduğu bir ülkede yaşamayıp başka bir ülkeye gitmek bana sıcak gelmedi. elbette ülkemizde bir takım sıkıntılar var ama onlarında zamanla aşılacağına inanıyorum. ülkemizde özellikle yargı alanındaki bir takım sorunlar, adalet mekanizmasının tam olarak işlememesi, zenginlerin daha zengin hale gelmesi büyük bir takım problemler derhal çözüme kavuşturulması gereken konuların başında gelmektedir.

0

asla terkmem. gezip dolaşırım başka kültürleri ancak ülkemi bırakmam.

0

istemezdim.ne olursa olsun ülkemi bırakamam.

0

avrupa da yalamak isterdim çünkü adalet orada tıkır tıkır işliyor orada askerler soğuktan donup ölmüyor avrupa’yla ilgili tek bir kötü haber bile duymuyorum ama türkiye de kan gövdeyi götürüyor türk olduğum için gurur duyuyorum şeref duyuyorum ama türkiye yi mafettiler bunun sebebide hep cebimize kalsın demeleridir

0

isterdim.ama geri dönmek koşuluyla.baska bir ülkede yaşayıp dil öğrenip yabancı insanlar tanıyıp ufkumu geliştirip farklı kültürler tanıyıp ülkeme daha donanımlı bir insan olarak dönmek isterdim.hem de iş fırsatları açısından daha iyi olurdu.çünkü artık diğerlerinden bir farkıniz olması gerekiyor ise girebilmek için.bunun için de yeni diller öğrenip is tecrübeleri yaşayıp farklı insanlar tanımış olmak lazım.gidebilecek imkanım olsa mutlaka değerlendiririm.

0

türkiye'den taşınmak mı? ben ülkemi seviyorum neden böyle bişi düşüneyim ki?

0

türkiyeden taşınmak istemem düşünmem de çünkü herkese memleketi yani evi güzeldir. ama eğer ilerde düşünce yapım olur da değişirse bunun tek nedeni bu eğitim sisteminde çocuğumu okutmak istemiyişim ya da bu ekonomik şartlarda hayatımı daha da sürdüremeyeceğim içindir. bunlar düzelse tadından yenmeyecek kadar güzel bir ülkemiz var.

0

yok hayır taşınmak istemezdim.güzel ülkeni bırakıp niye gideyimki .

0

vala herkese memleketi haricinde yaşamak kötü gelecektir bence buradaki arkadaşlar da ne derse desin bu kültür değişimidir iyi gelmez insan buraları arar yabancılık çekerken orda duramaz bura hep daha iyidir.belki gezi manali gidilebilir ona pek bir sözüm yok bu dişi da tamamen göç manalı taşınmak iyi görünmüyo

1

türkiye'den taşınmak istediğim zamanlar oldu. sebebi ise maddi sıkıntılar, toplumsal huzursuzluklar, adalet sistemindeki, eğitim sistemindeki bozukluklar vs. aslında en önemlisi özgürlük. kendimi özgür hissetmediğim çok zaman oldu. twitter gibi yerlerde fikirlerimden dolayı linç edildiğim, tehdit edildiğim zamanlar oldu. sebebi ise bunları yapanların siyasi fikirlerine aykırı fikir beyan etmem. gazetelere bakıyorum. hepsi sadece kendi ideolojisi için çalışıyor. bu ülkede iftiraya uğramak da çok kolay. senelerdir sure gelen değerlerimiz ayaklar altına alınıyor. bunlar aynı anda beynine hücum edince gidesim geliyor ama ille de insanın vatanı diyorum. herseye rağmen guzel günlere olan inancımı yitirmedim. sevginin saygının kardeşliğin kol gezdiği, kimsenin kimseyi ayrıştırmadıgı bir ülke olmayı hasretle bekliyorum.