0

sanirim dunya savaslarina sahitlik etmek isterdim

0

sanırım istanbulun fethi olurdu. çağ başlatan böyle büyük bir olaya tanık olmak hem çok ama çok gurur verici hem de çok çarpıcı olurdu. bizansın o surlarının yıkılışı ve osmanlı bayrağının oraya dikilmesi görülmeye değer bir an olsa gerek

1

geçmişte yaşanmış bir olaya şahitlik etmek isteseydim, hz yusuf döneminde olmak ve onun putperestleri nasil yerle bir ettiğini görmek isterdim.

0

hayat geçmişten geleceğe pek çok ilgi uyandıran merak uyandıran olaya şahitlik olmuştur. insanların ağzının açık kaldığı bir çok olay gerçekleşmiştir. tarihi ve siyasi ekonomik pek çok enteresan sonuçları olan olaylar keşifler yaşanmıştır. tek bir olay üzerine bu demek tarih açısından çok kısır kalır.

0

mustafa kemal paşanın cumhuriyeti ilan edişi ve yaşadıklarında yanında olmak isterdim.

0

eğer geçmişe dair yaşanacak bir şey olsaydım kesinlikle islamiyet döneminde hazreti muhammed sallallahu aleyhi ve sellem'in peygamberimizin dönemine çocukluk geçirdiği zamana şahitlik etmek isterdim ve islamiyeti nasıl kurduğunu ve hangi çabalar gösterdiğini şahitlik etmek isterdim mağarada saklandı ve ona ilk geldiği oku ayetinin gelmesini şahitlik etmek isterdim allahümme salli ala seyyidina muhammed ve ala ali seyyidina muhammed.

0

ben atatürkün cumhuriyeti kurduğu zamana görmek isterdim atamı bir kere de olsa canlı görmek isterdim.

0

ben kesinlikle islamiyetin yayıldığı ve olması gerektiği gibi yaşandıgı zamanlara dönmek isterdim. bilal habeşinin ilk ezan okuduğu anı yaşamak ve görmek isterdim

0

kurtuluş savaşını görmek isterdim. ve cumhuriyetin temellerinin nasıl atıldığı görmek isterdim. hep merak etmişimdir.

0

geçmişte bir olaya şahitlik yapmak isteseydim bu çanakkale savaşı olurdu 57.alay

0

osmanlı devletinin yükselme devrinde yaşamak isterdim.

0

ya atatürk zamanında olan bir zafere şahitlik etmek isterdim yada peygamber efendimizin müslümanlıgı yaydığı döneme gitmek ve şahit olmak isterdim . ikiside inanılmaz anlardir eminim keşke öyle bir imkanım olsa da gidebilseydim ne gurur verici birşeydir tahmin bile edemiyorum .

0

cumhuriyetin ilanı kesinlikle atamı dünya gözüyle o şekilde görecek olsam kalp krizinden ölebilirdim sanırım en çok gururlandığım olay olurdu

0

ben peygamber efendimizin zamanın da olmuş herhangi bir olaya, herhangi bir güne, herhangi bir ana şahit olmak isterdim. yeter ki onun yüzünü görmüş olabileyim. yeter ki o zamanların şartlarında bulunabileyim. bana bir gün değil bir an bile yeterdi. başka da bir şey istemezdim.