0

hiçbir insan dört dörtlük yada kusursuz değildir herkesin kendinde bir kusuru vardır. bu aslında güzel çirkin kavramı gibidir. mesela benim en büyük kusurum insanlara aşırı şekilde güvenmem insanlara çok güveniyorum ve bu beni ileride çok büyük sorunlarla karşılaştırıyor. sanki karşımdaki insan akkaşık gibi günahsız gibi geliyor

0

burnum.. burnum cok buyuk.. amelyat yaptirmak istiyorum ama param yok..

0

kendimde kusur olarak gördüğüm şey kesinlikle kilolarım kendim kısaca anlatmama gerekirse gamzem var sarışınım yeşil gözlüyüm kilo versem aslında cidden rus kızlarına benziyorum ama kilom benim türk olduğum adeta haykırıyor tabiki türklüğümden utanmıyorum tam tersi gurur duyuyorum bu yorumum yanlış anlaşılmasın türklerin geneli kilolu olduğu için öyle söyledim hala lise okuyorum ve seneye staj yapmaya başlıycam göbeğim ve kilolarım benim için çok büyük bir sıkıntı çünkü ben sekreter olarak staj yapıcam sekreterlikte bilgi kadar dış görünüşde önemli bunu herkes bilir kansızlık ve d vitamini eksikliği sebebiyle kilo veremiyorum hangi doktora gitsem benim vitamin eksikliğimi geçiremedi ilaçlar içtim yükselten yiyecekler tükettim yanacak kadar çok güneşte kaldım ama d vitamini değerim sadece dokuz çıktı testte zaten dokuzdu önceki testtede artık vazgeçtim yuvarlanmayı düşünüyorum

0

kendi kusurlarınızla mutluysanız ve çevreniz tarafından seviliyorsanız bence bu bazı kusurların aslında kusur olmadığını gösteriyor. eğer kendi özünüzde bu şekilde düşünelim dersek eğer birçok kusur bulabilirim. örneğin fazla kilolarım var. beni rahatsız etmiyor ama kusur bence bu . boyum 1.83 ama 1.87 olmasını isterdim . kusurdan sayabilirim . 2 derece miyopum. bu da kusur . bunlar tırto şeyler de önemli olan bence kalpte ki kusurlar . uzun zamandır sevemiyorum mesela bir kadını . bence en büyük kusurum bu . farketmeden herkesi onun yerine mi koyuyorum , bu çok büyük kusur mu ? yanlış bir şey onu biliyorum ama sevemiyorum .

1

yani hiç bir insan kusursuz değildir mutlaka her bir insanı bir kusuru vardır ya yaşayarak kusurunu bulursun ya da hata işleyerek o kusurunu bulursun ama önemli olan bir daha o kusuru yapmamak ve o hataya düşmemek benim de kendimden buldum kusur şu çok çabuk sinirlenen biriyim en ufak şeyde bile çok bağırıyorum ve çok sinirleniyorum ama sinirlerim pek fazla sürmüyor yani dakika bile sürmüyor hemen sinirlerim geçiyor sonradan pişman oluyorum ama artık iş işten geçmiş oluyor yani bazen bir laf bana dokunur bile sinirlenip bağırıyorum işte benim kusurum budur hatta bu kusurun iyi olmadığını da biliyorum vve hem kendime hem etrafımız zararlı olduğunu da biliyorum ama bazen kendime hakim olamıyorum ben yine de aynı şekilde devam ediyorum ama genellikle 2 yıldır artık eskisi gibi değilim çok sinirlenmiyorum ama yine de arada sırada oluyor ama eskisi kadar değil inşallah o kusuru da en kısa zamanda ortadan kaldırmayı başarırem.

0

her insanın kusuru vardır. hatasız kul olmaz. kusurlarımızı çevremizdeki sevdiğimiz insanlar veya farkındalık durumuna geldiginizde kapatırsınız. benim kendimde gördüğüm kusur bazen beynimle düşünerek değil duygularımla hareket etmemdir.

1

kendimde gördüğüm çok kusur var aslında. mesela yıllar içinde bildiğim halde asla iyi bir dinleyici olamayışım. evet bunu çok iyi biliyorum ama nedense bir türlü uygulayamıyorum. mesela arkadaşlarımla beraberken hep çalışıyorum ama en çok konuşan ve en az dinleyen hep ben oluyorum. bu durumdan gerçekten şikayetçiyim ama bir türlü düzelmiyorum. bir de sürekli kendimden bahsetmem. kendi yaşadıklarım. olacak inşallah umutluyum herşey yolunda gidecek.

0

söze şöyle başlamak istiyorum kusursuz insan yoktur elbetteki herkesin bir kusuru vardır benim kusurum dış görünüşten yargılarsak burnumu sevmiyorum büyük olduğunu düşünüyorum diger şekilde asabiyim biraz en ufak şeyde hemen kırılabiliyorum ve bundan nefret ediyorum bundan başka kendine gördüm bir kusuru yok tabiikide bence ben mükemmelim ve her insan mükemmeldir

0

benim en büyük kusurum çok aşırı sinirli olmam çok çabuk sinirlenmem. bunların dışında her şeye çok çabuk duygulanmam, önyargılı olmam, bazen istemeden çok kibirli olmam, tembel ve ağır kanlı olmam, insanlara kızdığım zaman gerçek düşüncelerimi söyleyemeyip içime atmam ve sonrasında kızdığım kişiye hırsımı alamadığım için saatlerce arkasından dedikodusunu yapmam gibi bir sürü kusurum var.

1

kararsızlığımı en büyük kusurum olarak görüyorum. kararlı olmayı çok isterdim. hayır diyememek de kendime çok zarar veren bir davranışım. bu nedenle bu da bir kusur gibi. değiştirmeyi çok istiyorum ama çok da bir yol kat edemiyorum.

fiziki kusurlarıma takılmam desem de boğazımın görüntüsünden hoşlanmam. insanların dikkatini çektiğini düşünüyorum. takıntı haline geldi diyebilirim. daha önce de dişlerim ve burnumdaki beni kusur olarak görüyordum. dişlerimin tedavisini yaptırdım ve burnumdaki beni aldırdım. ve kusurlarımı düzeltmiş gibi hissedip öz güvenimi artırdım. oysa kimsenin farkında olmadığını düzelttikten sonra anladım.

kendi değerlendirmelerim bunlar. belki çok konuşuyor olmam çevrem için bir kusurdur ama bunu kendi adıma pek önemsemiyorum. kimse kusursuz değildir önemli olan, onları düzeltmek, düzelmeyecek şeyleri törpülemek ve onlarla barışık olmak sanırım.

0

boşuna dememişler kusursuz kul yoktur. elbette herkesin bir takım kusurları vardır. benimde kusurlarım var tabiki. kendimde kusur olarak gördüğüm sey çok vicdanlı olmam. birde iyi niyetli olmam. bunlar bana çok fazla dert açtığı için bunları kusur olarak görüyorum.

0

ön dişlerimin ayrık olmasını kusur olarak görüyorum.

0

ben burnumun şeklini görüyorum . çok şükür elimiz kolumuz sağlam . bendeki böyle bir takıntı .

0

kusursuz insan yoktur her güzelin bir kusuru her çirkinin de bir güzelliği vardır kendimde kusur olarak birşey görmüyorum çünkü kendimle barışık biriyim vardır ama bn memnunum halimden