1

satışı yasaklanması gereken şeyler sigara ve alkol satışlarını olmaması gerek. bağımlılık yapan maddelerin gizli satışını yapan kişiler yada üreten kişilerinde bir an önce tespit edilip cezalarının bulunması gerekir.

0

acilen suriyelerin gelişi yasaklansın onlar herşeyde daha tehlikeliler.

1

satış diyemem ama tik tok uygulaması bir an önce son bulsa ne kadar güzel olur.

0

türkiye'de acilen yasaklanması gerekenlerin en başında alkol gelmektedir. çünkü insanlar alkolün etkisiyle düşünemez duruma gelmektedir. kendini kaybetmektedir. beynini kullanamaz hale gelmektedir. bedenine hükmedememektedir. kişi kendini tamamen kaybetmektedir. resmen akıl beden çıkıp gitmektedir. bundan dolayı böle insanların pervasızca arabaya binip sürmeleri de akıl karı bir iş değildir. bunun en tabi sonucu da trafik kazaları olmasıdır. bu trafik kazalarının hemen hepsi de ölümle sonuçlanmaktadır. bu durumda bana göre alkollü araca binip kaza yapan insanlar birinci dereceden sorumludur. ne olursa olsun bu insanların ehliyetleri ellerinden mutlaka alınması ve hayatı boyunca bir daha kendilerine ehliyet verilmemesi gerekir. bu tarz insanları trafikten men edilmesi elzemdir. insanlık namına yapılması gerekeni en önemli birincil konudur. çünkü bu sorumsuz insanların açtığı facialar yüzünden bir çok insan sevdiklerinden ayrı kalmaktadır. düşünsenize, siz arabanıza biniyorsunuz, her şeye yani trafik kurallarına uyarak araç kullanıyorsunuz ama alkol almış bir insan gelip size ve başkalarına çarparak trafik kazalarına neden oluyor. şimdi, bu insan ne yapmış oluyor? bana göre cinayet işlemiş oluyor. bu insanların başkalarının hayatına kastetmeye ne hakkı var? bu insanlara neden bir süre sonra tekrar ehliyetleri veriliyor. anlamış değilim. bana göre bu insanlar katliam yapmaktadır. kader diyebilirsiniz, tamam ama bu insanlara da tamamen yok edici ve kesin olan cezalar verilmelidir. bu insanlar cinayet işlemekteler. şimdi bu insanlarda öldürmek ya da kaza yapmak için alkol içmediklerini söyleyebilirler. ama kardeşim, alkollü araca binmeyin, araba kullanmayın diye defalarca, televizyonlarda, spot filmlerde, bilboardlarda, radyolarda, afişlerde sıkça dile getirilmektedir. sürekli bu konu gündemden düşmemektedir. bu uyarılara rağmen hala alkol alıp, araba sürmenin hiç bir mazereti olamaz. hiç bir şekilde affedilemez. alkolü aldıysan araç sürme. masum insanların canına kıyma. o insanların hiç bir suçu yok. tek suçlu sensin. ayrıca kesinlikle devlet bu konuda gerekli tüm adımları atması gerekir.
ikinci konu ise sigara kullanımıdır. halka açık olan ve kapalı olmayan yerlerde sigara içilebilir deniyor. ama halka açık olan yerlerinde sınıflandırılması gerekiyor. örneğin, mahalle pazarlarında, fuarlarda, sıra bekleyen fatura kuyruklarında, toplu olarak insanların bulunduğu bir alanda, konser alanlarında, gösteri yapılacak ve etkinlik olan yerlerde de kesinlikle sigara içilmesi yasaklanmalıdır. buralar halka açı ama üstü kapalı mekanlar değildir. örneğin, pazara çıkıyorsunuz. bir kilo elma alacaksınız. her taraf insan kaynıyor. ama bir bakıyorsunuz, satıcı ağzında sigara ile yüzünüze üflüyor. şimdi pazar alanı halka açık ama kapalı bir mekanlar değil. ama satıcı sigarayı insanlara üfleyebiliyor. ya da pazarda yürüyorsunuz, önde giden vatandaş sigara içiyor ve dumanı arkaya savura savura gidiyor. arkadaki gelen insanların suçu ne şimdi soruyorum size?

0

türkiyede açılan fabrikalar devlet tarafında yabancı ülkelere satılmasın bizim paramız bizde kalsın

0

kaçak etler at etimi belli değil bence acilen yasaklanması lazım