0

haksızlığın boyunduruğu altında hz. alinin adalet kılıcını çekememek.

0

duman adlı kullanıcıya katılıyorum çaresiz olmak dünyanın en zor şeyidir.

0

hayatta en zor şey benım için dogum yapmaktı oda cektıgımın karşılıgı bi mucızem olması iyikı cekmısım dıyorum

0

bi çocuğun anne babasını kaybetmesi çok zor birşey allah kımseyi anne babasız bırakmasın

0

umut fakirin ekmeğidir idyerek her türlü birgün göreceğimize dair umudumuzun olması gerektiğni düşünüyorum vebuna inanamak istiyorum ama ne yazık ki şuanda çevremde veya daha da uzaklarda gördüpüm okuduğum haberler dinlediğim duyduğum olaylar yaşanmışlıklar zihnimin buna insanmasını engellemek için elinden geleni yapıyorar. umarım düşünceler yanılır ve umut kazanı gelecekte.

0

evet hayatta bir çok zorluk var yaşadıklarımız olsun insanların yapmış olduğu şeyler olsun yada kendi yaptıklarımız bütün bunlar oldukça zor şeylerdir .

0

hayatta en zor şey tabiki var.birisini çok sev ona ömrünü ver onu gözünden sakin gecen gunduzun o olsun hayatını ona ada heryerde onun adı onun resmi olsun mutluluklar hep bizim adımıza olurken ansızın elinden kayıp gitmesi onun göz göre göre hayatına engel olmam en büyük acıydı bu.

0

hayatta en zor olan şey sevdiklerimizin gönlünü alması bence birde giden geri dönmüyor 1 sene bekledim döner diye dönmedi

1

hayatta benim için zor diyebileceğim çok şey olabilir.
öncelikle sevdiklerimin acısını yaşamak, katlanamayacağım bir durum olur. dilerim kimse böyle acı yaşamaz. evlat acısı evren esirgesin, çıldırırım sanırım. evlatlarımı korusun evren, esirgesin, güzel günlerini görmek nasip olsun bana dilerim.
çaresiz kalmak, bunu 1999 depreminde yaşadık. o günlerde o süreçleri yaşarken bazen ölseydim de kurtulsaydım diye düşündüğümde çok oldu. ölmedik ama hayatımız sıfırlandı, her şey dibe vurdu. her şeyi yeni baştan inşa etmeye başladık.
başka ne olabilir hayatta en zor olan ele güne muhtaç olmaktır.
kimseye gidip borç para bu yaşımıza kadar istemedik. eşim de ben de, her şeyimizi çalışarak kendimiz yerine koyduk bu güne kadar. yetmediği yerde de gittik bankalardan ihtiyaç kredileri çektik ki; bizi sıkıntıya sokan bu krediler. şükür ki asla ödememezlik ya da geç ödeme bile hiç yapmadık. yıllardan beri ödüyoruz. ama başımız dik, halk arasındaki tabirle kimseye gebe değiliz, kimseye eyvallahımız yok, olmadı, olmayacak da..

0

bence bu hayatta her şey zor. hem paranın olmaması parasız kalmak. çünkü bu hayatta geçinmek gerçekten de çok zor. mesela bazı insanlara konuşursun ama seni yanlış anlarlar her zaman kötü olan sen olursun ,mesela birine iyilik yaparsın kalkar sana gelir ki keşke yapmasaydın bizim sana yap dedik derler ,yani insanların yalan söylemesi artık bana o kadar çok zor geliyor ki yani insanların böyle bencil, nankör olması böyle benim hem moralimi bozuyor ,hem sinirimi hem de benim zorlaştırıyor.. insanlara güvenmem mi çünkü böyle insanlara güvenmek bile istemiyorum. yani anlayacağın bana bu hayatta her şey zor geliyor artık ama öyle önemlisi de para çünkü para olmadan hiçbir şey olmuyor.. çaresizlik yani arkadaşların da dediği gibi rabbim kimseyi deri bu duruma düşürmesin.

0

hayatta en zor olan anlaşılamamak.topluluk içinde kendini yapayalnız hissetmek.ait olamamak.bu duygular insanın içine yerleştiğinde kendini ayrıksı hissediyor.herkes birbirine benzemeye başladı ve sanki bu maharetmiş gibi sunuluyor.oysa her insan bir deryadır diye düşünmek gerek.kimse diğerine benzemek zorunda değil.mahalle baskisı denen iğrenç bir olay var maalesef.benim için bu katlanılmaz.uyum problemi olan insanlar kendileri gibi olmak istediklerinden öyle yaşıyorlar.hayatın kendisi yeterince zorken bir de başka insanlar çok zor hale getirmeye pek meraklılar nedense.

0

bu hayatta en zor olan şey gecinmek ve çaresizlik sanırım. gecinmek cok zor çalış çabala ama yetismeyince yetismiyor malesef. çaresizlik gene apayrı bir konu birsey yapman gerek öyle hissediyorsun ama sadece seyrederek kalıyorsun işte bu çok kötü bir durum aslında az cok bağlantılı konular ikisinde de yapabileceğin baska birsey yok allah büyük diyoruz iki konu içinde

0

var elbette sabah erken saatlerde kalkıp okula yada ise gitme bundan daha zoru yoktur bence

0

kesinlikle var, çaresiz olmak. çoğu konuda elimizden geldiğince hepimiz fazlasını yapmaya çalışıyoruz ve birşeyler başarmak birşeyleri yoluna koymaya çalışıyoruz. fakat bazen öyle zamanlar oluyor ki elimiz kolumuz neredeyse bağlı kalıyor, hiçbir şey yapamıyoruz. o kadar kötü bir durum ki çaresiz kalmak eminim bir çoğumuz bu duruma düşmüştür. çaresiz kaldığınız zaman olan biteni öylesine izlemek, hiçbir yapamamak aslında insana zor gelen, adı çaresizlik olabilir tamam ama asıl koyan o duruma düştükten sonra yaşadıklarımız bence. psikolojik anlamda bile bizi öylesine olumsuz etkileyebiliyor ki düşünseniz birşey var ortada ama elinizden hiçbir şey gelmiyor öyle, çaresizce olan biteni izliyorsunuz sadece. hiçbir insanın düşmesini istemediğim ve düştüğü zamansa nasıl bir halde olduğunu çok iyi bildiğim bir durumdur çaresiz kalmak.