0

zaten uymuyan surulerce insan oldugubicin olu orani yuksek ve dahada cok yukselir oluler artar nüfus azalir

1

trafik kurallarına uymamız lazım.çünkü trafik kurallarına uyulmazsa bir çok kaza ortaya çıkabilir.maddi manevi bir sürü zarar görebiliriz.bu yüzden mutlaka trafik kurallarına uymamız lazım.herkesin trafik kurallarına güzelcene uyması lazımdır.trafik kurallarının hayati önem taşıdığını unutmamız lazımdır.alkor alır yola çıkarsan kaza yapma oranın mutlaka çok olur.araba kullanırkende mutlaka emniyet kemerimizi bağlamayalıyız.emniyet kemeri kazadan sonra hayatımızı kurtarmak amaçlı yararlı bir unsurdur.mutlaka kendi hayatımızı riske atmamak için araba kullanırken emniyet kemeri takmalıyız,telefonla konuşmamalıyız,alkol tüketmemeliyiz,başka şeylerle uğraşmamalıyız,araba hakimiyeti için odaklanmalıyız ve mutlaka sohbet etmemeliyiz.mutlakada araba kullanırken hız sınırını aşmamız lazımdır.çünkü çok hızlı gitmenin bize kazandırdığı yarar yoktur.

1

trafik kurallarına uymazsanız en iyi ihtimalle ceza yersiniz. daha önce başınıza gelmişse ehliyetinize el konulabilir. bunlar en iyi ihtimaller tabii ki. bir de kötü ihtimalleri var ki çoğu zaman bunlardan kaçınılmak imkansızdır. kaza yapabilirsiniz bu hem maddi anlam da zarar verir size hem de sağlığınızı zora sokan durumlarla karşılaşabilirsiniz. allah korusun ölümle bile sonuçlanabilir. canınızdan olabilirsiniz. başkasının canına zarar verebilirsiniz. başkasının canını alabilirsiniz ki bu da en büyük günahlar arasında yer almaktadır. trafik kurallarına uymamanın hiç bir şekilde iyi tarafı yoktur. en iyi ihtimalinde bile biraz önce bahsettiğim gibi maddi anlam da zarara uğrarsınız. bunları bilerekte trafik kurallarına uymamak biraz ahmalık olur açıkçası.

1

trafik kuralları hayati önem taşıyor alkol alır yola çıkarsan hem kendi hayatını kaybedersin hemde başkalarına zarar verirsin emniyet kemeri takarsan hayat kurtarır kazada çok yaralanmanı önler hız sınırını aşmazsan çok fazla kaza olmaz keşke hep yazdığım gibi olsa herkes kendi hayatına da başkasının hayatınada saygı duysa keşke her şey bu kadar kolay olsa :)

1

kurallara uyulmazsa kazalar olur ve maddi manevi zararlar oluşur