0

beyin göçünün ülkemizde ki en önemli sebeplerinden bir tanesi bilim insanlarına, belli alanda kendini kanıtlamış insanlara hiç bir şekilde motive edici teşvikler verilmiyor. verilmediği gibi ülkemizin en önemli sorunlarından olan çekememezlik sonucu kötü eleştiri yapan insanlar çoğalıyor etraflarında. insan yaptığı yenilikleri anlatan bir video çekmiş örnek veriyorum bakın yorumlarına ne küfürler var. ya arkadaş sen ne anladın da neye küfür ediyorsun. e böyle olaylar da karşılaşırsa insan durur mu buralarda ? daha iyi iş imkanı daha iyi bir gelecek insanlar size yaptıklarınızdan dolayı saygı duyacak. valla kimse kusura bakmasın çok seviyorum ülkemi ama ben olsam bende giderim. haklılar.

0

zeki insana hak ettiği değeri vermezsen yaban ellere kacirirsin.

1

hep beyin göçü meselesine üzülürdüm ve içten içe eğitimli insanların yurt dışına çıkıp başka ülkeler lehine çalışmalarına kızardım. ama çoluk çocuk sahibi oldukça insanları anlar oldum biraz. bilgiisinin, yeteneklerinin, çalışmalarının kıymetinin bilinmesini istiyor insan. devleti tarafından desteklenmek istiyor. vatan sevgisi ile çalışırken bu çabasının vatanı hakkında söz sahibi olan kişiler tarafından takdir edilmesini istiyor.

aradıklarını bulamadıkça, itilip kakıldıkça, maddi manevi emeğinin karşılığını alamayınca üzülüyor, dışlanmış hissediyor kendini. çoluk çocuğuna iyi şeyler vermek istiyor sonra.

ve insanların tecihlerine saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum artık...