0

evet oldukça arttı.çünkü ülkemizde çalışana ne yazık ki gereken önem verilmiyor.çok donanımlı kişiler hakettiği ücreti,sosyal hakkı, çalışma ortamını istiyor ama karşılık göremiyor.şimdi işi beğenmiyor vs diyenler olabilir ama şöyle düşünmek lazım.dört sene ilkokul dört, sene ortaokul ,dört sene lise ardından dört ya da beş sene üniversite onun da arkasından iki yıl yüksek lisans ki bu insanlar ders vs çalışırken bazı şeylerden feragat ediyorlar.neden iyi bir yaşam ,iyi bir iş ,kariyer için.ülkemizde çok iyi şartlarda personel çalıştıran sayılı firmalar var.fakat azınlıkta olduğu için herkes orada iş bulamıyor.yurt dışındaki iyi firmalar böyle donanımlı kişileri kaçırmak istemiyor haliyle.ülkemizin ekonomi durumu malum bildiğiniz gibi pek iyi durumda değil.insanlar bu yüzden de yurt dışında yeni bir hayat kurma çabasında.eğitime gelince de ülkemizde eğitim sanıldığı gibi kötü değil ama bazı yönlerden yetersiz kalıyor.bu yüzden de göç yaşanıyor.doktoru,kimyageri,biyoloğu,bilim insanı hemen hemen bu ülkedeki yetersizliklerden dolayı beyin göçü yapıyor.imkanlarımızı genişletmek lazım.bilime daha çok önem vermemiz gerekiyor.tabi ki çalışma şartlarını,sosyal yaşantıyı iyileştirmek gerekir.

0

ubeyin göçü gelişmiş ülkelere doğru yaşanan göç hareketleridir.

ülkemiz gelişmekte olan ülkeler grubu içerisinde yer alır. ülkemizden gelişmiş batı avrupa ülkeleri, abd ve kanada gibi ülkelere doğru beyin göçü yaşanırken geri kalmış afrika ülkeleri afganistan, pakistan gibi ülkelerden ve orta asya türk cumhuriyetlerinden ülkemize doğru beyin göçü yaşanmaktadır.

0

beyin göçünün yaşanma sebebi , gerekli bütün donanıma sahip olan kişilere beklenen değer ,ücret , yaşam standartı sağlanmaz ise bende burada yaşamam , bana daha önem gösteren ülkede yaşarım bu kadar nettir .

0

geçen sene %42li oranlarda arttı diye biliyorum 250 bin kişi göç etmiş. bu ülkede kim yaşamak ister ki? garip bi soru olmuş. ülkenin iq ortalaması 90 şempanzelerle neredeyse aynı insanlarla nasıl anlaşmayı düşünüyorsun şempanzeyi eğitsen daha akıllı olur :d

0

evet fazlasıyla yaşanıyor çünkü gerçekten egitim kalitesi çok düşük seviyelerde