1

halk olarak antideprasanların insanlara faydadan çok zarar verdiği düşünülmekte.
ben ise şu şekilde düşünüyorum :
benim yaşadığım sıkıntılar sonucu hafif dozda antidepresan kullanmaya başladım.
antidepresan kullanmasaydım benim iç sesim beni yiyip bitirecekti.
hani iç ses kontrolum dışı hareket ediyordu ve bu beni baya rahatsız ve yoruyordu.
doktora gittiğim zaman bana yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu.
ve bu kaygı bozukluğu stresin bol olduğu zamanlarda baya baya artmaya başladı
ataklar geçirmeye başlamıştım artık dayanamıyordum. çünkü başımı çok ağrıtıyordu.
atak geldiği zaman dünyam kararıyor gibi hissediyordum
en acısı da beni kimsenin anlayamaması idi.
çünkü bu gözle görülüp hemen tedavi edilen bir hastalık değildi. yani demek isteğim ruhumda bir hastalık oluşmuştu ve sadece ancak ben ne sıkıntı yaşadığımı bilerim.
azıcık değenirsem hastalığıma
bu hastalık, siz iyi ruh halinde iken aniden bir geliyor yani atak geliyor ve bütün olumsuz duyguları kafanızın içinde yaşıyorsunuz ve 5 -10 dakika süren bu atak sanki size hiç bitmeyecekmiş gibi hissettiriyor. kendinizi o kadar çaresiz o kadar acı içinde hissediyorsunuz ki en yakınınız bile size bakarken yardımcı olamadığı için üzülüyor falan
neyse demek istediğim bu kadar pis bir rahatsızlığı prozac adı altında geçen hafif antidepresan sayesinde atlatabildim.
yani bu aralar yine ortaya çıktı tedavi için yine ayni ilacı kullanmaya başladım ve kendimi acayip rahat hissetmeye başladım
iyi ki prozac kullanmaya başlamışım diyorum kendime çünkü ağrılarımın çoğu yok oldu ve belki vücuduma zarar da veriyor ama beni bu kadar iyi ettiği için kullanmaya devam ederim ben.
zaten onu kullanmadan vücudum acı içinde idi
simdi daha iyiyim ve bence antidepresan kullanılması o kadar da kötü değil yani demek istediğim en azından hafif olanlar hiç kötü değildir.
evet kullanıyorum ve allah a şükür şimdi daha iyiyim. iç sesim sustu. kafam rahat ve kendimi rahat hissediyorum.

1

çeşitli antidepresanlar kullandım kimisi iyi geldi kimisi daha beter etti intiharı düşünür oldum.ilk kullanmaya başladığımda mide bulantısı baş ağrısı gibi şikayetlerim vardı artı içimde büyük boş- luklar oluşuyordu.sonraları bünye alıştı.

1

kimyasal ilaçlar kullanmayı pek tercih etmem aslında. ama depresyon beynin kimyasını değiştiren bir hastalık. dolayısı ile özellikle majör depresyonun antidepresan kullanmadan atlatılabilmesi oldukça zor. gerekiyorsa, doktor tavsiye ettiyse kullanılmalı bence.

ama antidepresanların yan etkilerinin fazla olduğu unutulmamalı. özellikle ilk haftalarda yan etkiler yoğun şekilde görülüyor. bu dönemde sabırlı olunmalı ve yan etkilerin geçici olduğu bilinmeli. asıl fayda iki-üç ay sonra sağlanacaktır. ayrıca bu ilaçlar bırakılırken de mutlaka doktor kontrolünde bırakılmalıdır. birden kesilmesi tehlikelidir. azaltılarak beynin kendini buna alıştırmasına izin verilmelidir.

0

eğer doktor önerdiyse kullanılmalıdır fakat genel olarak kullanmanın iyi olduğunu düsünmüyorum beyni uyuşturuyor

1

düzenli şekilde kullanıldığı zaman gayet işr yarıyor.

1

bazen iyi geliyor. ancak düzenli kullanmak lazım.