0

kısaca bir fıkrası ise ;

bir gün sabaha karşı nasrettin hoca nın evinden bir gürültü duyulur. can hıraş sokağa fırlayan hocayla karşılaşan komşusu, "hayrola hoca, sizin evden gelen gürültü neydi ?" diye sorar. hoca "bizim hanımla biraz tartıştık da, cübbeme tekme attı, paldır küldür merdivenlerden aşağı yuvarlandı, herhalde odur." der. komşusu ısrar eder, "cübbeden o kadar ses gelir mi hiç ?" deyince, hoca adamın bu anlayışsızlığı karşısında dayanamayarak, "anlasana, cübbenin içinde ben de vardım." der.

0

nasrettin hoca, türk nüktedanı olup ve milli değerlemizden biridir. konya akşehir doğumludur ve fıkralarıyla tanınmıştır. fıkraların kahramanı ise kendisidir.

eşeğe ters binmesi, bindiği dalı kesmesi, timulenk ile olan maceraları özellikle filler fıkrası, doğuran kazan, göle çalınan maya en bilinen sevilen fıkralarıdır.

0

konya akşehirli olduğu tahmin edilen fıkra kahramanıdır.

1

nasrettin hoca, hem güldüren hem eğlendiren ve hem de eğlendirirken insanı eğiten bir insan tipidir.. konya ili akşehir ilçesine bağlı bir köyde dünyaya gelmiştir. genellikle akşehirli olarak bilinir. en bildiğim ve güldüren fıkrası ise, kazanın doğurma fıkrası ile ciğerleri kedilerin yemesini anlatan fıkraları seviyorum.

0

konya yakınlarındaki akşehir de yaşadığına inanılan mizahi bir figürdür. benim en çok hoşuma giden ve hatırladığım göle maya çalma hikayesidir. ya tutarsa :)