0

hic calmadim bilmiyorum desem yalan olmaz cunki gormedim bile

0

ben bağlama müzik aleti çalan biri olarak bir kaç kere kanunu denedim kanun biraz daha zor gibi geliyor bana yada diziliş düzen bakımından ud bağlamaya yakın olduğundan bana öyle gelmiş olabilir kanunu çalarken bir müddet sonra gözler kayıyor şaşı gibi oluyor :)) ama tabi alışkanlık la düzelebileceğini düşünüyorum birde kanunda çalma esnasında akort burguları çalınan müzikteki meyan değilde ara sesler diyelim tam hatırlayamadım o sesleri ani hareketle vermek gerekliyor o biraz zor gibi geliyor bana ama tabi alışmak lazım son tahlilde kanun zor diye düşünüyorum...

0

bunlardan birini bilen diğerini. hiç müzik aleti çalmayı öğrenmemiş birine nazaran daha kolay öğrenir. hiç bilmeyen için kanun çalmayı öğrenmek daha zor gibi duruyor.

1

kanun ya da ud çalmak isterdim ama fakat bir tane dahi bir enstürman çalmış değilim. müzikle hiç bir zaman aram iyi olmadı. okulda flüt dahi çalamazdım. müziğe karşı her zaman uzak bir duruşum olmuştur. yalnız ud çalmak mı yada kanun çalmak mı? zor sorusuna galiba kanun çalmak daha zor gibi görünüyor.

0

bilmeyen biri için ikisi de zor. eğer birini biliyorsa diğerini çalmak daha zor.