1

akıllı tahtalar elbette yararlıdır. yani öğretmenler bir konu hakkında bir şey göstermek istedikleri zaman hemen akıllı tahtalardan açıp gösterebilirler. bu da bir avantaj tabi. ama kara tahtaların da yeri ayrı ya. o tahtalara tebeşirle yazı yazmak falan güzel.

1

bizim dönemimizde kara tahtalar ve tebeşirler vardı. o nedenle çok iyi bilmiyorum akıllı tahtaların kullanım avantajlarını. ama teknolojiden her alanda faydalanmak gerekir.

yazılan notların daha sonra da ulaşılabilir olması güzel. sunumlar, slayt gösterileri yapılabilmesi, video ve filmler izlenebilmesi de çok önemli ve faydalı olacaktır. ancak elbette ki doğru kullanılması önemlidir. bu konuda öğretmenler ve öğrenciler bilinçlendirilmeli, görsel eğitimin faydaları açıklanmalıdır.

yine bazı öğrencilerin görsel zekası daha önde olabilir. bu çocuklarımız için akıllı tahtaların kullanımına ayrıca önem verilmeli ve kullanım alanları genişletilmelidir.

2

okullarda kurulan ve onca paralar verilerek hizmete açılan akılla tahtatalar amacına uygun kullanıldığı zaman elbette yararlıdır. ama akıllı tahtalar kullanılmadığı zaman tamamen israf boyutuntadır. eğer akıllı tahtaları kullanmayan varsa mutlaka bu insanlara kullanılmasını öğretmek gerekiyor ya da kurs açmak gerekiyor. çünkü milli servet olan bu akıllı tahtaları kullanmak gerekiyor. çünkü görsel olarak sunulan ve yapılan bir ders hafızalarda daha kalıcı olmaktadır. bundan dolayı akıllı tahtaları kullanmak önem arzediyor.

0

akıllı tahtaların yararı bence çok diyebilirim sunum olduğunda etkisi çok videolu derslerde bile eğer 3 veya 4 kişide kitap yoksa akıllı tahtadan açıp takipde edilir ders düzen bozulmaz

0

evet bana göre çok faydalıdır hem derslerde teknoloji nimetinden yararlanıyor öğrenci ve öğretmenler.