0

süreklilik içinde vücut antrenmanları vasıtası ile yapılan hiit antrenmanları sonucu yapılabilecek olan şey

0

spor egzersizleri arasında barfiks bana göre en zor olandır.belki de ben yapamadım işim var öyle geliyordur ama çok faydalı ve bir o kadar da zor bir egzersiz gerçekten bana göre barfiks çekmek için öncelikle kol kaslarım çok gelişmiş olması lazım çünkü barfiks kol kası çok önemli ön kol kaslarım fazla giriş olmadığı için ben fazla barfiks çekemiyorum.en fazla 5 tane varsa çekebiliyorum benim bir arkadaşım var kendisi 45 kilo olmasına rağmen belki de hasta olduğu için 10 15 en çok rahat barfiks çekebiliyorumçbelki de hafif olduğu için öldür çünkü ben ağır bir insanım ona göre onun için çekemiyor olabilirim barfiks çekmek için kesinlikle ilk öncesinden çekmemiz lazım sınavda kol araştırmanız lazım kol ve omuz kasları barfiks için çok önemli bir etken ilk önce şınav çekerek geliştirmemiz lazım kol ve omuz kaslarını ondan sonra barfikse başlayabilirsiniz günde mesela ilk gün 5 tane çekin ondan sonra 67 diye böyle birer birer alt artıran çekin çünkü fazla yollarsanız ertesi gün ölü gibi kalkabilirsiniz yataktan veya kalkmaya bilirsiniz çok ağır yani kollarınız ben kendimden biliyorum. çünkü ben bir kere çok zorlama almıştım yani bayağı bir zorlamıştır kendime ve ertesi gün ölü gibi kalktım yani her tarafım ağrıyordu okula gidemedim onun için yani size tavsiyem kendinizi fazla yormadan yavaş yavaş şekil yani çekmeye çalış en azından.

0

barfiks spor olarak güç isteyen bir spor dalı.vucut yapısı ve vücut gücü barfiks için elverişli olmalı.eger kol güç yapısı iyi değil seyada vücut kilo olarak fazla ise barfiks çekimi çok zor hatta imkansız hale gelir.iyi bir antrenman ve kas geliştirme hareketleri ile barfiks çekecek hale gelinmesi .yoksa spor yerine. vücudu zarar veren bir hareket olur.oncelik le güç kuvvet bir vücut için gerekli besinleri tüketmek gerekir.zamanla bu besinlerle güçlenen vücut kaslarını güçlü hale getirir.buda barfiks tek önemli bir yer hatta en önemli yeri doldurur.

0

önçe hergün azimli şekilde çalışman lazım kendi kollarını ve karın kaslarını geliştirmen lazım geliştirdikden sonra günde 1 2 3 4 5 6 7 diye sürekli 2 yada 1 er artırarak barfiks çek sonra 10 çekiosan 5 çek ama cenene kadar cek

0

barfiks çekebilmek için önce kas gücünün buna yeterli olması gerekmektedir. kas gücünün buna yeterli olması için de yapacak başka bir şey yoktur aslında o da barfiks çekerek gelişen bir şeydir. barfiks çekmenin iki tane yöntem vardır bir avuç işlerimizin bize bakacak şekilde ellerimizi tutarak çekebiliriz bir de avuç içimiz dışarı doğru bakacak şekilde tutarak barfiks çekebiliriz. barfiks çekerken iç kol kaslarımız çok çalışmaktadır. bunu yapmadan önce vücudumuzu ısıtmak gerekmektedir herhangi bir sakatlık veya fizyolojik tetanoz olmaması için ısınma hareketleri yapmamiz gerekmektedir.eğer yapamıyorsak tekniğimizi geliştirebiliriz.

0

nizami bir askerlik şekilde yapilmasi gerek

0

güçlü bir kol yapının olması gerekir çeneye kadar çekmek için

0

güçlü kol yapaısına sahip olursan çeneye kadar barfix çebilebilir.

0

barfiks cekmek zamanla gelişebilir kollarını güclendirdiğinde rahatlıkla ceneye kadar cekebilirsin

0

çekerken nefes alıp salarken nefes vermenin baya bir etkisi oluyor ve kol , bilek kasları büyük rol oynuyor

0

öncelikle bir barfiks demiri bulmalıyız. sonra bu işlemi gerçekleştirmek için kol ve bilek kaslarımızla birlikte yukarı doğru bir çekme hareketinde bulunarak bunu tekrarladıkça kas yapımız gelişir.

0

çeneye kadar barfiks çekmenin sırrı bilek ve kol kaslarının vücut ile orantılı olmalıdır eğer orantısız oluşta vücudumuzu havaya bile kaldıramayız.

0

her antrenmandan önce ısınmalısın ondan sonra youtube'dan ya ronaldo'nun ya da başka bir vücut geliştiricisi nin videosunu tekrarlayarak onun yaptığı egzersizleri yani omuz genişletme bilek geliştirme kol kası bunlar barfiks çekmek için senin işinize çok yarayacaktır çeneye kadar çekmek istiyorsan barfiksi çok fazla antrenman yapıp her gün kaç çalışman gereklidir.

0

çeneye kadar barfiks nasıl çekilir pek bilmiyorum zaten çok fazla spor yapan bir insan değilim ama benim bildiğim kadarıyla barfiksi normal şekilde çekince çeneyide geçiyor boyuna kadar geliyor ben bir ara çektiğimde boyuma kadar getirmiştim barfiks olayında ama başka insanlar bu sporu nasıl yaparlar onu pek bilemiyorum çene barfiksi normal barfiksten farkı nedir pek bir fikrim yok ama dediğim gibi bu olayı spor dalıyla uğraşan insanlar çok daha iyi bilirler sonuçta her işin bir raconu vardır

0

bunun için öncelikle bir barfiks demiri lazımdır. bugünlerde dışarıda bulması pek mümkün olmayan bu aletin kapıya takılanlarını alışveriş mağazalarından elde ederek kullanabilirsiniz. kollarımızı iki yana açıyoruz öncelikle. omuz büyüklüğümüzün 1,5 katı olacak şekilde. ne fazla ne az olmalı açıklık. sonrasında kendimizi yukarı doğru çekiyoruz. eğer çekemiyorsak pilates lastiklerini kulllanbilirsiniz. önce sert olan bir pilates lastiği alın onu demirden geçirdikten sonra bağlayın. ayağınızı lastiğer bastırarak bir dayanak haline getirin. sonrasında yaptıkça kollarınız güçlenecektir. bu süre zarfında lifli gıdalar tüketmeye dikkat edin. yulaflı gıdalar bisküviler, meyveler, ve tabiki de et yiyin. kırmızı et bulamazsanız beyaz et yiyin çok yararını göreceksiniz. tavuk veya balık eti yiyebilirsiniz. aldığınız lifler yeni kas lifi oluşumunu destekler. böylelikle zorlanmayla yırtılan kasların yerine yeni ve güçlü kaslar oluşur. siz de güç kazanmaya başlarsınız.

giderek lastiği yumuşatın ve sonrasında güvendiğini yerde kendi kendinize çekmeye başlayın asla pes etmeyin. kendi kendinize çekmeyi becerebildikten sonra bu işi kurallarına uygun bir şekilde yapamaya çalışın. kurallarına uygun yapmak bütün kaslarınızın çalışması açısından büyük bir önem teşkil etmektedir.

unutmayın barfiks bütün vücudu çalıştıran sayılı sporlardandır. (bir diğer de yüzmedir.) kurallarına uygun bir şekilde barfiks çekerseniz bütün vücudunuz aynı anda kasılır ve tüm vücudunuzla spor yaparak yağ yakarsınız.

kuralları nedir derseniz: iki kollarınızı ilk başta dediğim gibi 1,5 katı açmanız bir kuraldır. sonrasında elleriniz size dönük değil, elleriniz karşıya bakacak şekilde barfiks çekin. halk arasında bel vurdurma olarak tabir edilen hareketi yapmayın. size hiç bir yararı olmayacaktır. onun yerine kollarınızla kendinizi yukarı doğru çekmeye devam edin. nefes alışverişinize dikkat edin. kendinizi kasmayın. yukarı çıkarken nefes alıp aşağı inerken nefes verin. bu anlattıklarımın çok yararını göreceksiniz.

devamında da iyi bir vücut sahibi olmak için bir fiitness center'ına kaydolabilirsiniz. eğer hiç bir şey bilmiyorsanız iyi hocaları olan bir yere kaydolmanız önerilir. diğer türlü sadece spor aletlerinin olması size yeterli olacaktır.

eğer bir şey bilmiyorsanız spor hocası size öğretecektir ve böylelikle kazalardan kaçınmış olacaksınız. sakatlanma olasılığınız azalacak. ve hem daha iyi barfiks çekmeye başlayacaksınız hem de daha iyi bir vücuda sahip olacaksınız.

yalnız iş yapmıyormuş gibi görünüp iş yapamayan hocalardan ve salonlarından uzak durunuz.

0

barfiks bütün bir vücudu vücut ağırlığını kollarla kaldırmanın adı. kolları güçlendirmek için yapıldığı gibi güçlü kollar ve sağlam bir vücut gerektirir. vücut ne kadar hafif olursa barfiks çekmek kolaylaşır. ellerle tutunulacak bar çok iyi kavranmalıdır, bu da önemlidir. sonrasında vücut ağırlığı kollara bırakılır, önce ve daha sonra da yukarıya doğru [ çene hizasına kadar deniyor soruda bu şart olmasa da ] kaldırılmaya çalışılır.

her ne kadar kolları kuvvetlendirmek için yapılsa da barfiks çekmenin vücuda ve genel sağlığa katkısı büyüktür. sırtı güçlendirir, böylelikle omurga sağlığını korur, belki bir defada hemen başarılmazsa da vücut yavaş yavaş her seferinde daha yükseğe olmak üzere alıştırılarak çeneye kadar çekilebilmesi sağlanır. barfiksin güçlü kollar istemesi ile yapıldığında kolları güçlendirmesi birbirini tamamlar takip eder iki durumdur. yani yapıldıkça güçlü kollar kol kasları elde edilir ve güçlü kollarla da gittikçe daha iyi yapılmaya başlanır.

bu egzersizi yaparken her sporda olduğu gibi ya da genel sağlık anlamında yapılması gerekenlerde olduğu gibi iyi beslenilmelidir, özellikle hayvansal protein açısından zengin olan yumurta iyi bir güçlendirici olacaktır.

bir de egzersize başlamadan ısınmak iyi olacaktır. soğuk kaslarla bu işe girişilmemelidir diyorum.

1

barfiks çekmek oldukça maharetli bir iştir. bunun için öncelikle kolların güçlü olması ve gövdeninde güçlü olması gerekmektedir. barfiks vücuk ağırlığının kollar yardımıyla kaldırılmasıdır. yani vucudunuz ne kadar hafif olursa biraz daha fazla çekmeniz olasdır. önce yapılması gerekenlerden bir tanesi barfiks çubuğuna asılı durmanız bu zamanla kollarınızı vucüt ağırlığına hazırlayıp alıştıracaktır. ve daha sonra yarım barfiks ve zamanla tam barfikse dönüşecektir.

0

zorlu bir şey zamanla antraman yap olur çalışmaya devam

0

önce ısınmalısın eğer fit değilsen 2-3 yaparsın ama üzülme kendini geliştirmek için direğe asılı durabilirsin yada sandalyeyle boşta inip kalkıp kendini motive edebilirsin bir bakmışsın bir ay sonra 8-10 yapıyorsun .

0

bunu yapabilmek için öncelikle kollarınızın ve vücudunuzun bu duruma hazırlıklı olması gerekir. barfiks esnasında sadece kollardan güç alarak vücudu hareket ettirmekten çok kolu ve vücudu bir bütün olarak düşünüp ona göre hareket edilmelidir.