-1

istemediğimiz otları yok etmek için kullandığımız zirai ilaç

0

yabancı otları öldürmek için kullanılan ilaç ama insan ve hayvan sağlığına bir o kadar zararlıdır o otlar ölecek diye bir cok hayvan ölür

0

zararlı organizmaları yok etmek için tarımda kullanılan bi ilaç. insan ve hayvan sağlığı için tehlikelidir. yediğimiz tarım ürünlerini sağlımızı tehlikeye sokan böyle kimyasal karışımlardan temizlemek için iyice yıkamalı hatta sirkeli suda bekletme yoluna gidebiliriz.

0

böcek oldurucu zehirli ilaçtir ve tarlalarda kullanilir.

0

pestisit tarımda kullanılan bir çeşit zehirli tarım ilacı bitkileri korumak için virüsle bakterilerden korumak için kullanılır

0

zararli organizmalardan korunmak icin kulanilan kimyasal bir ilac

0

bazı zararlı organizmaların vücuda girmesini engellemek için alınan bakteri virüs gibi kimyasal olabilen ilaçlara denir. aslında değişik ve etkili bir yöntemdir

0

pestisitler bir ilaç karışımıdır. genellikle tarımda böcek ve zararlıların azaltılması veya önlenmesi amacıyla kullanılırlar. bazı yerlerde dezenfektan amacıyla da kullanılabilirler. böylece zararlı bakteri ve virüs gibi organizmaları da ortadan kaldırırlar.

0

pestisit bir çeşit zehirdir vücuda enjekte edilerek önce felç geçirmesine daha sonra da ölüme neden olan bu zehiri ilk olarak ufak tefek cinayetler adlı dizi de duymuştum biraz meraklı olduğundan araştırdım ve gerçekte ne anlama geldiğini öğrenmek istedim. araştırmalarımın sonucuna göre bir zehir olduğunu anladım. tabii benim araştırdığım kadar tam özelliklerini bilmiyorum bir çeşit zehir sadece ve ölüme kadar götürecek güçte

0

zararlı maddeleri engellemek için üretilen şeye pestisit denir buna sıvı sabun bile örnek verilebilir

0

zararlı organizmaların tahribatını engellemek ya da kontrol altına almak için kullanılan tarım ilacıdır

0

pestisit yetiştirilen ürünlere zarar veren onları öldüren yok eden ürünleri çürüten bir maddedir. ve faydası da çoktur ki tarımda çok kullanılan bir ilaçtır maddeyi kurtarıcı özelliğe sahiptir.

0

tarımda zararlı organizmaları uzaklaştırmak için kullanılır. doğrudan insana teması zararlıdır

0

zararlı organizmaları insanlardan arındırmak için kullanılan kimyasal bir karışımdır elbette bunun doğaya büyük zararları vardır zaten doğanın kendi dışında yapılan müdahalelerde sonuç her zaman hüsran olmuştur

0

pentisit, zararlı organizmalar engellemek ve kontrol altına almak, ya da bu zararları azaltma da kullanılan madde ve maddelerden oluşan karşımlara denir. zararlı olan organizmalar insanların besin kaynaklarına mal varlıklarına zarar veren hastalık yayan böcekler, yabani otlar, kuşlar, memeliler, balıklar, solucanlar ve mikroplar olabilir.

0

zararlı organizmaları insanlardan arındırmak için kullanılan kimyasal bir karışımdır elbette bunun doğaya büyük zararları vardır zaten doğanın kendi dışında yapılan müdahalelerde sonuç her zaman hüsran olmuştur

0

pestisit in asıl kullanım amacı zararlı olan organizmaları engellemek veya kontrol altına almak zararlarını azaltmaktır. kendisi kimasal bir madde olup bioylojik maddeleri örneği virüs ve bakteri gibi antimikrobik özellikleri sayesinde etkileyebeilme özellliğine sahip ilaçalrın genel adıdır.
zararlı organizmalar insanların besinlerine mal varlıklarına zarar verip sağlık sorunlarına yol açabilme gibi tehlikeli etkilere sahiptir. bunlara sebebiyet verebilecek ararlı organizmalar arasında böcekleri bitki patohjenleri, yabani olar yumşakçalar kuşlar memeliler balıklar solucanlar mikroplar dahil olabilir.
genel kanı olarak baktığımızda pesitisitlerin yarar sağlaması gibi bir durmdan bahis etsek de aynı zmanda insanalrın sağlığnda sorunlara yol açabilecek bazı srunalr doğurma ihtialleri de mevcuttur.
bu kimyasal maddelr genellikle hedef bir organizma için çalışmazlar ve bu durumda da aynı zamanda genel bir tehdit oluşturmuş olurlar. farklı çeşitlerde hastalıklara ve hata da ölüme sebebiyet verebilecek kadar ciddi sorunlar doğurabilme ihtimalleri vardır. günümüzde tarım ile ğraşan ve pesititler diyebileceğimiz kimyasal maddelerre maruz kalan insanalrda yapısal ve sayısal bazı kromozom anomalileri testip edilmiştir. bu genetik hasarın yaın sıra aynı zamanda karaciğer böbrek ve kaslarda bazı bozukluklar ve işlev de azalmaalra da rastlanılmıştır. aynı zamanda pestisitler ve canılar arasındaki bu ilişki fetal yaşamdan itibaren başlama özelliğine sahip oduğu için hamile kadınlarda düşük tehlikesi ile sonuçalann sıkıtnıalara yol açabilme gibi bazı zorluklar da ortaya çıkarabilirler.
insektisit: böcek, haşerelre karşı kullanılan ilaçlardır
fungusit: fungi alemi aynı zmanda da mantar alemi demek olduğu üzere bu çeşit mantarlar alemi üzerinde etkilidir.
herbisit: yabancı otlara karşı etki gösteren maddelerdir.
mollusit: yumuşakçalar içindir
rodenstisit: kemirgenlere krşı kullanılan addelerdir.
nematisit: nematotlara karı kullanılan maddelerdir
aktarisit: akarlara karşı kullanıklan maddeler çeşitleridir.

1

pestisit gıdalara bulaşan zararlı organizmaları (böcek , mikroorganizma , virüs vb.)uzaklaştırmak için kullanılan kimyasalların tümüne denir. dolaylı yoldan bulaşma gıda fabrikalarında dezenfektan olarak kullanılmasıyla direk bulaşma tarım ilaçlarının kullanılmasıyla meydana gelir.insan sağlığı için zararlıdır.

0

pestisit malum zirai kalıntı her türlü meyve sebze vb yiyeceklerde bulunbilir.fazla miktarda pestisit çok zararlıdır.ihraç ettigimiz gıdalarda birçok ülkenin yaptığı analiz sonucu geri gönderiyor. tarım bakanlığı gerekli tedbirleri alması gerekir kendi ülkesinin vatandaşları maruz kalmamalıdır .bu yüzden kanser,kisirlik vb hastalıklara yakalanmamak için sebze meyveler sirkeli suda yikamaliyiz.organik ürünler tercih edilmeli tek bir çeşit birbirine benzeyen ürünlerden kaçınmalısınız .

0

pestisit bildiğim kadarıyla tarım ilaçlarına verilen isim. tarım alanları böceklenmesin ve zarar görmesin diye kullanılan bir çeşit kimyasal. belli bir madde değil bir çok kimyasal karışımdan oluşmaktadır. kimyasal olmayanı da mevcuttur fakat kullanım alanı ne kadar geniştir bilemem. meyve ve sebzeleri pestisitten arındırmak için bol suyla yıkamak sirkeli suda bekletmek fayda sağlayabilir. bu kimyasal maddeden maksimum düzeyde etkilenen meyveler elma, çilek, nektarin, şeftali ... sebzeler ıspanak, marul, lahana, patates... sebze ve meyveleri iyice yıkamakta fayda var. kimyasal bir maddedir sonuçta.