0

pestisitler organofosfat zehirlenmesi yapabileceginden acil mudahale gerektiren durumlar olusabilir.zehre maruz kalanlarda salivasyon lakrimasyon urinasyon defekasyon gibi semptomlar gorulebilir.bu semptomlar disinda olumcul 3b olarak adlandirdigimiz bradikardi,bronkore ve bronkospazm semptomlari oldukca tehlikelidir

0

pedtisit iltihabin olgunu belurten bi olgudur.

0

böcek yabani ot yada küf öldürücü kimyasal maddelerin tamamına verilen isimdir .
* insektisitler
* herbisitler
* fungusitler
* mollusisitler
* rodentisitler
* nematisitler
* akarisitler
yukardaki maddeler çeşitleri dir .

0

pestisit zararlı organizmaları engellemek ,kontrol altına almak ya da zararları azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır .kimyasal bir maddedir virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajandır .antimikrobik,dezenfektan bir araçtir

0

zararlı organizmaların zararlarını en aza indirmek fazla yeterli bilgiye sahip değilim o yüzden de insanları yanlış yönlendirmeyim.

0

pestisit zararlı organizmaları engellemek kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddeden oluşan karışımlardir. pestisit kimyasal bir madde virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan antimikrobik dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir zararlı organizmaları insanların besin kaynaklarını mal varlıklarına zarar veren hastada kenan böcekleri bitki patojenleri yabani otlar yumuşakçalar kuşlar memeliler balıklar solucanlar ve mikroplar olabilir her ne kadar pestisitlerin kullanılmasının bazı yaralar olsa da insanlar ve diğer hayvanlar için potansiyel toksisiteleri nedeniyle bazı sorunlar da yaratabilir pestisitin etkileri nelerdir? bir pestisit kimyasal bir madde ya da virüs gibi bakteri biyolojik bir ajan olabilir kimyasal pestisitlerin çoğu hedef organizmaya seçkin etkinlik göstermedikleri için hedef organizma dışındaki organizmalara da çeşitli hastalıklara yol açar hatta öldürücü olabilirler birçok pestisit insanlar için de zararlıdır kullanıldıkları canlıların yiyecek şeklinde insanlar tarafından kullanılmaları sonucunda insanlarda yaygın hastalıklar ve istenmeyen sıkıntılı durumlara neden olabilirler kimyasal pestisitlerin ve etken maddelerin akut toksik etkileri vardır karabamatlar organo fosfatlar ve klorlanmış hidrokarbonları içeren birçok pestisit gene toksik etkiye sahiptir tarım ile uğraşan ve pestisit e maruz kalan insanlar da yapılan çalışmalarda bu bireylerde yapısal ve sayısal kromozom anormallikleri ile kardeş kromatit değişiminde artmalar gözlenmiştir pestisitlerin kronik etkisine maruz kalan tarım içlerinde birçok genetik hasarın yanısıra karaciğer böbrek ya da kaslarda bozuklar görülmüştür pestisitin canlılar üzerindeki etkisi fetal yaşamdan itibaren başlamaktadırbu ilaçlar plasentadan fetüste geçmekte ve bunun sonucu olarak düşükler hiperpigmente ve hiper keratotik çocuk doğumları görülmektedir yapılan hayvan deneylerinde ise radyo aktif olarak işaretleyip anneye verilen pestisitin 5 saat sonra plasentadan fetuse geçtiği ve fetusun göz sinir sistemi ve karaciğerine yerleştiği gözlenmiştir organofosfatlı ve karabamatli

0

zaranlı organizmaları engellemek, zararlarını en aza indirmek yada kontrol altına almak için kullanılan madde karışımlarıdır.

0

bağ bahçe bitkilerindeki zararlı böcüklerin ölmesini ve bunları bitkilerden uzak durmasını sağlayan tarım ilacıdır. günümüzde insan zehirlemek içinde kullanılır.

0

bir kimya ilacıdır ve insanlığa fayda sağlar.

0

kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir. zararlı organizmalar, insanların besin kaynaklarına, mal varlıklarına zarar veren, hastalık yayan böcekler, bitki patojenleri, yabani otlar, yumuşakçalar, kuşlar, memeliler, balıklar, solucanlar ve mikroplar olabilir. her ne kadar pestisitlerin kullanılmasının bazı yararları olsa da insanlar ve diğer hayvanlar için potansiyel toksisiteleri nedeniyle bazı sorunlar da yaratabilir.

pestisit türleri nelerdir?

insektisit : böcek, haşerelere karşı kullanılan ilaçlardır. fungusit : funguslara (mantar) karşı kullanılan ilaçlardır.herbisit : yabancı otlara karşı kullanılan ilaçlardır.mollusit : yumuşakçalara karşı kullanılan ilaçlardır.rodentisit : kemirgenlere karşı kullanılan ilaçlardır.nematisit : nematotlara karşı kullanılan ilaçlardır.akarisit : akarlara karşı kullanılan ilaçlardır.

0

pestisit zararlı organizmalar engellemek kontrol altına almak yazarların azaltmak için kullanılan maddedir maddeden oluşan karışımlardır pestisit kimyasal bir madde virüsü ve bakteri biyolojik bir ajan anti mikrobik bir zarf ekten ya da herhangi bir araç olabilir zararlı organizasy organizmalar insanların besin kaynaklarına mal varlıklarını zarar veren hastalık hem böcekler bitki patojenlere yabancı otlar yumuşakçalar kuşlar memeliler balıklar solucanlar bir kapı olabilir her ne kadar pestisitlerin kullanımımasının bazi yerlerde olsada insanlar bir de hayvanlar için potansiyel toksinleri nedeniyle bazı sorunlar da yatabilir pestisit zararlı organizmalar engellemek kontrol altına almak yazarlarını azaltmak için kullanılan maddedir maddeden oluşan karışımlardır pestisit kimyasal bir madde virüsü ve bakteri biyolojik bir ajan anti mikrobik düzeltmekten ya da herhangi bir araç olabilir zararlı organizasyon organizmalar insanların besin kaynaklarına mal varlıklarına zarar veren hastalık hem böcekler bitki patojenlere yabancı otlar yumuşakçalar kuşlar memeliler balıklar solucanları bir kapı olabilir her ne kadar pestisitlerin kullanımımasının bazi yerlerde olsada insanlar ve diğer hayvanlar için potansiyel toksinleri nedeniyle bazı sorunlar da yaratabilir.

hayvanlara ve insanlara olumsuz etkileri:

bir pes kimyasal madde bir şeye bak, birlik bir ağacın olabilir cihansan pisliğini çoğu eti burnundan sonra organizmaya seçkin etkinlik göstermedikleri için hedef organizasyon organizma dışındaki organizmalarda dijital sarper yolaçar hatta öldürücü olabilirler bir çok büyük pes insanlar içinde zararlıdır kullandıkları canlı yiyecek içecekleri zaman tarafına kullanmaları sonra insanlardı yargı nazar ben o istenmez saka sıkıntılı duruma sebep olurlar kimyasal pistlerin ve etken maddenin akut toksik etkileri vardır kargo martlar argun lafa sıfatlar kullanmış hidrokarbonlar içeren bir çok best geleceksin etkiye sahiptir tarımla uğraşan peste maruz kaldığı zamanlarda yapılan çalışmalarda bu bireyler yapısal ve sayısal kromozom anomalleri ile kardeş kromatit değişiminde artma gözlenmiştir.
pistlerin klinik etkisinden maruz kalan tarım işçilerinden bir çok genetik hasarın yanı sıra karaciğer böbrek ve kaslarda bozukluklar görülmüştür pestistin canlar üzerindeki etkisi fetal yaşamın itibaren başlamaktadır bu ilaçlar plasentadan pts geçmekte ve bunun sonucu olarak düşükler fua iki per pigmenti ve hiper kinetik çocuk doğumları görülmektedir yapılan hayvan deneyleri neyse radyoaktif olarak işaretledim anneye verilen peste siktim beyza sonra whatsappla sen tadan fetse geçtiği ve fetisün göz sistemi karaciğer ne yerleştği gözlemlenmiştir.

0

pestisit, zararloı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır. pestisit, kimyasal bir madde, virüs ya dabakteri gibi biyolojik bir ajan,antimikrobik, dezenfektan yada herhangi bir araç olabilir.

0

pestisit zararli bocekleri ya da yabani otlari kontrol altinda tutmak icin kullanilan maddelere verilen addir.pestisit turleri bitki oldurucu hayvan oldurucu bocek uretiini duzenleyici solucan oldurucu ves turleri vardir.en yaygin pestisit cesidi yuzde 80 kullanim orani ile yabani bitki oldurucu olandir.pestisitlerin bicogu bitki korumaya yonelik amaclarla kullanilir.pestisitin hedefledigi canlilar bocekler hastalik mikrobu virus mikrob yabani ot yumusakcalar kuslar memeliler baliklar ve yuvarlak solucanlardir.pestisitin zararli etkileride vardir.
kalici organlik kirleticileri iliskin stockholm sozlesmesine gore en tehlikeli ve inatci 12 organik kimyasaldan 9u organik pestisitlerdir

0

pestisit zararlı organizmaları engellemek kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır pestisit kimyasal bir madde virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan antimikrobik dezenfektan olarak kullanılmakta

0

pestisit, böcek öldürücü, yabani ot öldürücü, küf öldürücü, kemirgen öldürücü olan kimyasal maddelerin hepsinin ortak adı denebilir.

kullanımı çok eski çağlara dayanmaktadır. mö. 1500 lerde bir papirusta bu konu hakkında bit , pire ve eşek arılarına karşı nasıl hazırlanacağı hakkında bilgiler mevcuttur. 19 yy da kullanılmaya başlanmış, 1940 lardan itibaren üretiminde kimyadan yararlanılmaya başlanmşıtır. tarımsal ürünlerin üretim depolama dağıtım aşamasındaki zararlılardan kurtulmada kullanılır. bunun gibi zararlı böcek vs. nin yok edilmesinde faydalanılır.

tarımsal ürünler üretim aşamasında hastalık ve zararlılar tarafından kayba uğramakta olduğundan bunlarla mücadele amacıyla kullanılmaktadır.

fakat ne olursa olsun kullanımında dikkat edilmelidir. çünkü insanlar ve hayvanlar açısından toksik etkileri nedeniyle tehlike doğurabilir.

0

bu konu hakkında yeterli bilgim olmadığından dolayı yorum yapamayacağım

0

bitkilere zarar veren böcek ve haşereleri önlemek amacıyla kullanılan kimyasal yapıdaki ilaçlara pestisit denir.genellikle tarım alanlarında kullanılır.tarım alanlarında pestisit çok kullanıldığı için buralarda yetişen ürünleri çok iyi yıkayıp tüketmemiz gerekmektedir.ayrıca fazla kullanımında birkilerede zarar vermektedir.kullanırken tene temasını ve hava yoluyla solunmasını engellemek gereklidir.pestisitlerle temasta temas edilen bölge sabunla yıkanmalıdır.eğer yenilir yutulur veya hava ile solunur ise zehirlenmelere neden olabilir.mide bulantısı oluşturursa kusarsanız en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gereklidir.

0

karışık bi ilaç. virüs bakteri öldüren dezenfektan olarakta kullanılır

0

pestisit tarımda kullanılan zararlı bir maddedir. vücutla teması halinde kötü sonuçlar ortaya çıkar. tarımda tarladaki ürünlere zarar veren böcek ve yabani otları temizleme amacıyla kullanılır. yararının yanında insanlar ve hayvanlar için tehlikelidir. sebze ve meyveleri çok iyi yıkamalıyız yemeden önce . iyi yıkanmadığında insan vücuduna geçer. zehirlenmelere yol açabiliyor. ayrıca solunum yoluyla da geçer. ishal ,kusma ve terleme gibi belirtileri vardır.

0

bu sorunun anlamını pek fazla bilmiyorum ve öğrenmem gereken çok şey olduğunu anladım o yüzden daha çok araştırma yapıyorum ve uygun cevabı vericem