0

dronelar havada uçup etrafın fotoğrafını ve videosunu çekiyorlar

0

döne uçak vadisinde tam uçak gibi yapılmış çok küçük bir maddedir döne uzaktan kumandayla kontrol edilir döne çık iyi bir tercihtir

0

dronların çalışma prensibi şöyledir en ufak oyuncak helikopter gibi düşün fakat bunun alt tarafında bir kamera var bunu kontrol etmek için bir kumanda kullanırsın o kumanda dron arasında belirli frekans alışverişleri olur o frekans alışverişi ile dronu hareket ettirsin ben şu ana kadar pek fazla dron çeşidi görmedim fakat bildiğime göre iki tane var birisi kameralı olan diğeri kamerasız olan kamerasız olanların kapsama alanı 100 metre fakat kameralı olan dronların kapsama alanı 1 kilometreye kadar bulmakta bildiğim kadarıyla fiyatları ise kamerasız olanlar 200-300 lira kameralı olanlar 600-700 ve daha üst fiyatlarda olabiliyor.

0

dronlar ucarak calışırlar ve pervaneleri vardır kumanda ile yon verebiliriz genelde kayıt almak icin kullanılır.

0

dron teknolojik açıdan büyük bir yere sahip arkadaşlar günümüzde trafik cezaları için askeride ve bunun gibi kurumsal iş alañlarında kullanılmaktadır

0

dronlar günümüz teknoloji çağında çok önemli bir yer kaplamaktadır lar. aslında çıkış amacı bir nevi büyüklerin oyuncağı olan dronlar günümüzde artık birçok alanda kullanılmaktadırlar. dövmenin 4 adet pervanesi ve bu her pervane için 4 adet motor bulunmaktadır. bu motorlar dronu gideceği güne özel olarak daha fazla güç üretmek veya gücü azaltmak yöntemi ile gideceğimiz yönü seçerek o yöne göre etmenizi sağlamaktadır ve kontrol sağlar.

0

son yıllarda popülerleşmeye başlayan dronlar günümüzün öncü teknolojilerinden biridir yarattığı etki diğer öncü teknolojilerinin çok azı tarafından yakalanabiliyor her drone aşka bir deyişle bir çeşit insansız hava aracı bir çerçeve ile başlar bu çerçeve iha tasarımları içerisindeki en ağır parça olma konusunda batarya ile yarışmaktadır ama uçuş sırasında karşılaşacağı her etkiye karşı dayanabilmesi gerekir çerçeve boyutları 100 milimetreden 1 kaç metre çapına kadar değilse de genel olarak 300 milimetre ile 800 milimetre arasında olup plastik veya karbon fiberden üretilmiştir ve 4 6 veya 8 pervaneyi taşırlar çoğu çerçevede çift raf bulunur ve bu şekilde çeşitli parçalar ve kameralar için yerleştirme alanı oluşturmuştur duronu mavi gökyüzü salmak söz konusu olduğunda pervaneler ilginç bir şekilde çok da güvenme gözükmeyen ancak işlerini yapan parçalar oluyorlar pervaneler genellikle plastikten üretiliyor ancak karbon fiber ve ahşap seçenekleri bulmakta mümkün bu parçalar dronların parçalanma en müsait bölümleri olduklarından dolayı çoğu kişi plastik seçeneğini tercih ediyor pervanelerin boyutları 2 buçuk santim ile 45 santim arasında değişirken çoğu kişi yedi buçuk santim ile 25 santim arasındaki boyutları tercih ediyor uçuş için çok sayıda pervane kullanmanın basit ancak en önemli noktalarından biri zıt pervanelerin saat yönünde ve saat yönünün tersinde dönmeleridir bu işlem olmadığı takdirde drone kendi etrafında döner ve yere çakılır bu yüzden de bazı pervane setleri uçuşa hazır bir şekilde satılmaktadır pervaneler basit ve ucuz olabilirler ancak değerlerini asla küçümsememek gerekiyor onun uzun en gelişmiş en pahalı bilgisayarlar ile kontrol ediyor olsanız da pervaneler kalitesi ise cihazdan düzgün bir verim almanız olanaksızdır pervanelerin dengeli olmaları da kurulum aşamasında en önemli noktalarından biri bir seviyede bakıldığında çok pervaneli dur onları nasıl çalıştığı oldukça açık bir şekilde gözüküyor motorlar pervaneleri çeviriyor ve ortaya çıkan itiş gücü dur onun havada durmasını sağlıyor ancak bahsi geçen motorlar göreceli olarak yeni bir tür ve motorlar güç ile oldukça düşük bir ağırlığı birleştiriyor motorla sabit bir dış kabuğun yerine içerisinde dönem 1 mile sahip olmaları ile diğerlerinden ayrılıyor

0

dronları ticari amaçlarla kullanabilmek için dron kullanım sertifikasına sahip olmanız gerekmektedir. uzaktan kumanda edilebilen insansız kameralı hava aracıdır. çeşitli reklam çekimlerinde, düğün çekimlerinde ve açılış çekimlerinde kullanılabilir. özellikle dizi çekimleri bu cihaz ile artık dahada kolaylaşmıştır.

0

hava da dönüp duran kameralardir işte bir çok işe yarar

0

şuanda lise 4 öğrencisiyim ve meslek lisesinde mekatronik bölümü öğrencisiyim 11. sınıf yani lise 3 te arkadaşlarımızla bir drone projesi aldık oldukça zor ve maliyetli aslında biz f450 kasayı kullandık ve malzemerin alış olarak 950 tl maliyeti tuttu ve sadece bununlada kalmıyor motorları çok çabuk bozuluyo ve hem süre hem dayanıklıkık açısından ali expres i de kullanamadık iyiki de kullanmamışız daha maaliyetli olucaktı ve yan sınıfımız malzemerini ali expresten sipariş ettiği için drone çöp oldu çalışması dronun ana kısımları kasa motorlar beyin ve kumanda bunlara çok dikkatli yaklaşılması gerekiyo tabi el yapımı yaparsan bir ortalama fiyat olarak söylüyorum kumandayı 350 tl ye almıştık yazılım uysun ve tam fonksiyonel kullanalım diye ucuza da alamıyosun ucuzları da 250 den başlıyo oldukça masraflı yani ortalama 4 yedek motor daha aldık ve bize dronun bitişi lehimiydi cartu curtu 1300 tl ye geldi korumasından bahsetmiyorum bile internette daha detaylı açıklaması vardır benden bu kadar kolay gelsin

0

drone artık günümüzde kargo askeri vb bir çok alanda kullamılıyor ve 4 pervaneli bir çalışma sistemi var

0

motorlar pervanyi çalıştırır havaakamı uçar böylece.

0

4 bi tarafına takılan pervaneler le uçuş yapmaktadır

0

dronelar kameralıda var kamerasızda var nasıl istersen

0

drone lar gunumuzde cok yaygin kullanim alanlari vardir dronun temel yapi taslari pervane govde pil ve kontrol panelinden olusur ve bir kumanda yardimi ile kontrol edilir ancak gunumuzde kullanim alanlari artmistir uzerinde kamera bulunan dronlar sayesinde insanlar cekim yapabilmekte askeri sektorde silah olarak kullanilabilmekte acaba farkli yabanci ulkelerde su anda kurye olarakta kullanmaya baslanmistir ileride dronlar heryerde olacak ve islerimizin cogunu demek az kalir hepsini kolaylastiricak...

0

4 kanatlı basinci tersine çevirip yerine göre tek yere yön verilmesi gerekir

0

drone çeşitleri son zamanlarda arttı baya 4 pervane sayesinde gücü eşit şekilde dağılıp uçabilmektedir

0

bir bakıma aklınıza durum deyince bazı insanların bu ne ki duyar gibisiniz kısaca drone insansız hava aracı olarak diye geçer kullanımı izinli olmak şartıyla şehir içinde meksun mahalde izinsiz uçurulması yasaktır ülkemizde birçok drone şirketi vardır bunlar şu amaçlıdır şu şekilde düğün çekim benim havadan çekim ve sinema televizyon haber merkezi amaçlı ve de emniyet teşkilatımızın jandarma teşkilatımızın tsk mızın önemli malzeme diyebiliriz önemli icatlardan birkaçıdır durum çeşitleri çok fazla değildir belli drone markaları vardır o an tüm puanımın çeşitleri phantom 4 phantom 3 şekildedir bunlar çok kolaylık sağlar güzel bir fotoğraflar çekilmek güzel bir videolar çekilmek amacıyla yani güzel bir şeydir bence insansız hava aracını ben çok önemli olduğunu ve kullanılmasına katılıyorum.

0

insansız hava aracı diyebileceğimiz dronları (drone) temel olarak ikiye ayırabiliriz. askeri amaçlı üretilip kullanılan dronlar ve askeri amaç dışında hobi ya da profesyonel anlamda video kaydı almak için üretilen dronlar.
askeri amaçla kullanılan dronlar daha özel donanımları hatta bazı silahları taşıdıkları için genelde daha büyük ve hızlı olurlar. motor ve pervaneleri güçlüdür. birçoğu wi-fi bağlantısı ile bir kumanda ile çalıştırılır. kumanda ettiğimiz alana kameranın algıladığı görüntünün önizlemesi ulaşır. bu görüntü drone üzerindeki kamera aracılığıyla harddisk ya da dijital kartlara kayıt edilir. hatta kumanda kumanda edilen alana gelen görüntü de kayıt edilebilir.
ben biraz daha hobi ya da profesyonel olarak görüntü kayıt etmek için kullanılan dronlardan bahsetmek istiyorum. bu alanda son dönemde üretilen cihaz sayısı ile birlikte kullanılan teknoloji de epey artmış durumda. dronların üzerinde bulunan kameraların sensör kaliteleri ile birlikte ulaşılan görüntünün kalitesi de belirli ölçüde arttı. dizilerde, sinema, tanıtım ve belgesel filmlerinde artık sıkça drone görüntülerine rastlamamız mümkün. gelişen teknoloji ile birlikte son kullanıcıya ulaşılabilen elektronik cihazlar yaşam tarzımızı etkilediği gibi eğlence anlayışımızı da etkilemekte.
günümüzde birçok kişide gördüğümüz dronların birçok özelliği var. mesela gps ile uçurduğunuz dronu gözünüzle görmeseniz de harita üzerinde görebiliyosunuz. harita üzerinde tam olarak nerde olduğunu anlayamasanız da otomatik geri çağırma özelliği var. dar alanlarda kullanırken sağa sola, ağaca, duvara ya da herhangi bir nesneye çarpmaması için birçok algılayıcı sensörleri var. üstelik küçük bir alıştırmadan sonra emin olun birçoğumuz kolayca drone uçurabiliriz.

0

silahlı silahsız dronelar var silahlı ateş eder silahsız etmez