0

eğitim sisteminin çok güzel olduğunu düşünmüyorum. mesela lisede ders saatleri çok fazla ve insanlar görmek istemediği dersleri görmek zorunda. mesela bence kendi isteğimiz üzerine ders seçebilmeliyiz. sevmediği bir alanda yada ilgilenmek istemediği bir alanda bir öğrenciye zorla o dersi anlatmak saçma.

0

mevcut eğitim sistemi ne yazık ki rezalet durumda. en dipten anlatmaya başlamayacam. ortaöğretimlr anlatmaya başlasam daha doğru olur. öncelikle ortaöğrenimde maalesef skandal bir sınav sistemi mevcut. bu sistem şöyle:
öncelikle bir sınava giren öğrenciler yazılılar da dahil olmak üzere not ortalaması eşliği ile hesaplanır. bu hesaplanan puan ile öğrenciler fen lisesi yada kendi şehrindeki en iyi anadolu lisesine yerleşir. puanı buraya yetmeyen binlerce öğrenci ise mahallesine evine en yakın okula gönderilir. bu kadar saçma bir şeydir ki bu iyi öğrenciler kötü öğrenciler arasında kaybolup gider. gönül ister tabiki kötü öğrenciler olmasın. ancak maalesef işin aslı böyle değildir. eskiden herkes adil bir şekilde gidekrn okullara şuan maalesef adaletsiz bir şekilde saçma sapan bir sistemle okullara dağılınır.bunun yanında üniversiteye geçiş sistemi de çok kötü bir sistemdir. bu sistem yüzünden milyonlarca genç istedikleri bölümde okuyamadıkları için açıkta kalır. bu sistem düzelmelidir. böyle giderse gerçekten çok daha geriye gideceğiz. türkiye eğitim açısından dünyada 74. ülke. bu kadar gerideyiz zaten.

0

şu an üniversitedeyim eğitim sistemi güzel ama ben su an lisedeki eğitimimi tartışmak istemekteyim. ben sağlık meslek lisesi mezunuyum. ve benim bölümüm sayısal olmasına rağmen de matematik , fizik,kimya, biyoloji dersleri görmemekteydim.bu nedenle hem diğer liselerden bir sıfır geri başlıyorduk, hemde alt yapımız olmuyordu , bir sınava girdiğimiz zaman da bilgi eksikliği, konu bilmemezlikle karşılaşmaktayız.

0

yeterli oldugunu düşünmüyorum bence degiştirilmesi gerekiyor

0

berbat, sözel derslerin ağırlıklı olduğu avukatlık için sayısal bölümden puana bakılıyor daha birşey demem gerekmiyordur bence . diğer ülkelerde böyle saçmalık yok