0

en verimli ders çalışma şekli yazarak çalışmadır. ve düzenli çalışmadır. uyku düzeni, çalışma düzeni çok etkilidir verimli çalışmada. en önemlisi de istekli olmaktır.

0

ben genelde yazarak çalışıyorum ve çok etkili oluyor. derslerin sonunda kendime sorular hazırlayıp onları da cevaplandırıyorum. böylece daha akılda kalıcı oluyor.tavsiye ederim.

0

bana göre en verimli ders çalışma şekli gece çalışılan ders çalışmadır.çünkü geceleri insan beyni daha boş ve temiz oluyor o yüzden geceleri ders çalışmanın daha fayda sağladığını düşünüyorum yani en azından benim için böyle benim daha çok aklımda kalıyor. ama bazıları için geceleri ders çalışmak hiç etkili olmuyor o yüzden verimli ders çalışmak kişiden kişiye değişebilir. insanın kendisini tanıması ve kendisinin en iyi ne şekilde anladığını bilmesi ve ona göre bir ders çalışma planlaması yapması gerektiği inancındayım. ama bir dersin verimli çalışılabilmesi için öncelikle o konunun iyi bilinmesi ve düzenli şekilde tekrarlarının yapılması gerekmektedir. düzenli bir şekilde tekrarlar yapıldıktan sonra etkili bir şekilde konunun tekrar amaçlı testi çözülür ve denemesi yapılır. bu şekilde çalışılabilir.

0

bir öğrenci olarak söylüyorum ben her yolu denememe rağmen verimli olanını hala bıulamadım

0

ben müzik dinleyerek çalışmayı tercih edenlerdenim. müzikten kastım baslı vs şeyler değil daha klasik şeyler iyi gelebilir. mozar vb kişileri ders çalışırken dinlemenizin faydasını görürsünüz

0

ilk önce kesinlikle televizyon ve telefondan uzak olmak gerekiyor. müzik dinleyerek çalışmaya da karşıyım ben dikkat dağılıyor ister istemez. sakın bir ortamda çalışmak bence daha verimli oluyor am çok uzun süre çalışmamak lazım her derse 1 2 saat yeter bence çünkü bir yerden sonra o da sıkıyor o zamanda konudan hiç bisey anlamıyorsun zaten.