1

bir çok yerde bu kelimeyi duymuşsunuzdur. telif hakkı ne demektir?

geçende candan erçetin konserinde kendisinin resimlerini çeken seyircilere bu tepkiyi vermişti hatırlarsanız.

7 cevap
0

telif hakkı izinsiz alıp kullanmaya denir örnegin bir şarkıyı siz izinsiz alıp kendi kanalınıza atar iseniz o da size telif atar ve sizden para bile alabilir. yada bir şarkı yaptınız beatini bir kanaldan aldınız ama kanalın adını yazmadınız ve izinde almadınız o beatin sahibide size telif atar ileride para kazanınca o şarkıdan ceza yersiniz.

0

bir şarkının tüm hakları bir kişiye ait olur. diğer kişiler okumak isterse kafasına göre okuyamaz o şarkı için bir para ödemesine teklif hakkını almak denir.

0

bir şarkıyı, sözü, yazıyı, görseli vb. gibi ortaya çıkan eserleri ve ürünleri hukuki olarak koruma yoludur. çıkıp da bir başkası benim diyemesin diyedie kısacası.

1

kişi ya da kişilerin kendi fikir ve emekleri ile ürettikleri düşünce, eser ve bilgilerin izinsiz kullanılması ve kopyalanması ile ilgili haklarının yasalarca korunma altına alınması ve hukukça sağlanan haklarıdır. telif haklarının oluşması için herhangi bir tescile ihtiyaç yoktur.

0

bir şarkıyı yada bir fikri yaptığınız da yada paylaştığınız bir video da kullanabilmek için şarkının yada fikrin sahibine ödediğiniz para dır diye biliyorum.

0

kişinin her türlü fkri ve sanatsal emeği ile ortaya çıkan eserler ve ürünler üzerinde ortaya çıkan ve hukuken korunan tüm haklarıdır.

0

bir kişiyin ya da kurumun resmi olarak sahip olduğu hak, mesela bir şarkı yapıyorsuun sen ürettiğin için o şarkı senin